Do Jeseníků s kojencem?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
14.5.14 11:10

A co termální lázně Velké losiny?? Říkala jsem si, že tam bude hezky teploučko :) ale aby nevadila ta síra :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29350
14.5.14 11:12

@hančí juice ale určitě si nenechte ujít z Rejvízu k Velkému mechovému jezírku, to je pěkná procházka, s kočárkem levou zadní, u jezírka je lavička, kde jsme se minule sešly asi tři kojící maminky… to nemělo chybu… :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29350
14.5.14 11:15
@hančí juice píše:
A co termální lázně Velké losiny?? Říkala jsem si, že tam bude hezky teploučko :) ale aby nevadila ta síra :)

tak Losiny jsou už trochu z ruky, ale teda nevím, kde v těch Jeseníkách budete… jinak to znám jen v termálním bazénu v Elišce, ale s dětmi jsem tam byla až s většími, půlroční tam nejspíš nepustí… jinak voda bezva, až na ten puch… ;) To je zase ideální v zimě, když člověk přijde zmrzlý ze sjezdovky, tak se tam jít ohřát…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14.5.14 11:15
@Regina Hero píše:
Na Králickém Sněžníku jsme zatím nebyli, takže nevím… jednou jsme tam jeli z Paprsku na kolech, ale bylo to po nějaké nedávné vichřici a cesta byla tak zapadaná spadlými stromy, že jsme to v půlce vzdali…
Na Praděd se dá buď z Ovčárny nebo z Červenohorského sedla… s kočárkem je to pohodlnější z Ovčárny, na Ovčárnu se dá dojet z Hvězdy, jen si musíte koupit povolenku k vjezdu a nejste odkázaní na kyvadlo… v sezoně bývá dost plné a někdy je problém se tam s kočárkem asi dostat… myslím, že to je 200 Kč na celý den, takže to není žádná hrůza…
Kolem Bílé Opavy to znám jen po té těžší, ale krásnější cestě a to teda jen pěšky… s krosničkou to není problém, s kočárkem ani náhodou… ale vede tam ještě druhá cesta, po té jsme ale nešli, takže to netuším, jestli je sjízdná pro kočárek…
Jinak se na Praděd dá i přes Švýcárnu z Červenohorského sedla, ale ze Sedla na Švýčárnu je to klasická lesní cesta, ne jak z Ovčárny asfaltka…

Díky moc :) Budeme bydlet v Dolní Moravě, tak tam snad budou vědět, jak to je na Králičák.. já tam byla zhruba před 15 lety a už si to vůůůbec nepamatuju :D Z červenáku jsem to kdysi šla, tam by s kočárekm možná šlo, až na nějaké výjimky…ale spíš to zkusíme z ovčarny :) pokud se mu bude líbit v nosítku, taak není co řešit..a vezmem to kyvadlovkou :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14.5.14 11:17

Budem to jezdit autem :) a na Rejviz se chystáme stopro :) tam je ideální jakkoli :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29350
14.5.14 11:17
@hančí juice píše:
A ještě.. jak ho obléct do nosítka? Aby ho to nikde netlačilo a měl pohodlíčko ;) Máme nosítko od Chicca :)

no hlavně tepleji než vás… ono přece jen, když se dítě nehýbe a není jak v kočárku zakryté, tak mu může být chladněji než vám, kteří se budete pořád pohybovat… ideální jsou takové ty pletené návleky na nožky, ty jsou fajn… třeba i v horkém létě, když zaleze sluníčko nebo jste v lese ve stínu…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29350
14.5.14 11:22
@hančí juice píše:
Díky moc :) Budeme bydlet v Dolní Moravě, tak tam snad budou vědět, jak to je na Králičák.. já tam byla zhruba před 15 lety a už si to vůůůbec nepamatuju :D Z červenáku jsem to kdysi šla, tam by s kočárekm možná šlo, až na nějaké výjimky…ale spíš to zkusíme z ovčarny :) pokud se mu bude líbit v nosítku, taak není co řešit..a vezmem to kyvadlovkou :)

no, s dítětem nebo s dětmi bych to klidně vzala autem až na Ovčárnu… kyvadlovka jezdí myslím jednou za půl hodiny a poslední dolů ve čtyři nebo tak nějak… když se zdržíte, tak ujede a buď čekat na další nebo jít dolů pěšky… kdybychom šli jen dospělí nebo s dětmi školního věku a výš, tak v pohodě i tou kyvadlovkou… ale neplánované zdržení na cestě, nebo v restauraci nebo při přebalování v nejméně vhodou dobu a šup, autobus ujede a nečeká… ale je to na vás… já nesnáším takové to hlídání času, aby něco neujelo a aby se všechno stihlo… každopádně Jeseníky jsou krásné hory, moje srdeční záležitost… nedávno jsme tam byli s prťaty, z Ovčárny na Vysokou holi a Velký máj a prtě to celé krásně ušlapalo… měla dva a půl roku… jen sem tam ji manžel poponášel… ale ona je takový nezmar už od narození…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
80
14.5.14 13:56

Podél Bílé Opavy se s kočárkem nedá ani po modré, kdysi to schůdné bylo, ale v posledních letech už ne.
Cesta je vymletá a místy jsou popadané kmeny, které je třeba podlézat, nebo přelézat, občas se jde po velikých šutrech a z 90% je cesta vymletá od valící se vody, vylezlé mohutné kořeny stromů atd. Pokaždé potkáme nějaké zoufalce s kočárkem, ale většinu cesty ho nesou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2204
14.5.14 16:57

Na Králičák to znám ze Starého Města, to se s kočárkem nedá, dostaneš se do sedla pod Ludmilou, ale poslední cca 3 km to fakt nejde, jedině s krosničkou. Pokud budete v Dolní Moravě, hezká procházka je z Červenovodského sedla na rozhlednu Suchý vrch, nebo na pevnostní tvrz Bouda.

Dolní Morava je trochu dál od té centrální části Jeseníků, třeba na Praděd to znamená tam a zpátky 140km autem, takže možná by nbylo špatné to zkusit třeba do
Orlických hor, je to blíž a jejich hřebenovka je s kočárkem pěkně sjízdná
( Kunštátská kaple a další )

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
verulicek
28.7.14 22:44

Ajoj! přemýšlíme kam bychom se vrazili letos s kočárkem, v Jeseníkách jsme nedávno byli (Rejvíz, Praděd, Bílá Opava) ale letos máme malou (bude jí 5 měsíců) a přemýšlíme, kde se ubytovat, ab to bylo strategiocké výchozí místo pro výlety s kočárkem..případně prosím zkušené - v čem děti nostíe na tůru? malá je zvyklá na šátek, ale bojím se, že jí v tom bude v srpnu vedro.. :nevim:

• Citovat
  • Upravit
verulicek
28.7.14 22:44

@lenee vy jste to brali kudy? a kde jste bydleli?

• Citovat
  • Upravit
2249
29.7.14 00:24

@verulicek Za sebe doporučuji Horní Lipovou např. penzin pod Smrkem nebo Smrk, teď sinevzpomenu na název. Perfektní procházky, s kočárekem se dá vyjet k Lesnímu Baru, sjet si vlakem (nádraží je kousíček) do Lázní lipová, nedaleko jsou lázně Jeseník, kde jsou taky super procházky s krásnými výhledy zpestřeno prameny, z Jeseníku se dá s kočárkem dojet i na Čertovy kameny.
V srpnu v Jeseníkách určitě moc horko nebude, šátek bude v pohodě. Do krosny ani nosítka ji v tomto věku ještě určitě nedávejte.

Jinak dobrá lokalita je i Bělá pod Pradědem nebo Karlova Studánka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29.7.14 07:36

My jsme se ted vratili z Dolni moravy..v okoli by se dalo chodit i s kocarem a kde ne, tak jsme meli manducu..prima bylo to, ze ve zline byly tricitky a tam krasnych 25 max.. a v srpnu bude byvat i min ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
verulicek
29.7.14 08:13
@alviola píše:
@verulicek Za sebe doporučuji Horní Lipovou např. penzin pod Smrkem nebo Smrk, teď sinevzpomenu na název. Perfektní procházky, s kočárekem se dá vyjet k Lesnímu Baru, sjet si vlakem (nádraží je kousíček) do Lázní lipová, nedaleko jsou lázně Jeseník, kde jsou taky super procházky s krásnými výhledy zpestřeno prameny, z Jeseníku se dá s kočárkem dojet i na Čertovy kameny.
V srpnu v Jeseníkách určitě moc horko nebude, šátek bude v pohodě. Do krosny ani nosítka ji v tomto věku ještě určitě nedávejte.Jinak dobrá lokalita je i Bělá pod Pradědem nebo Karlova Studánka.

právě v bělé jsme byli ubytování před dvěma lety a to okolí karlovy studánky máme projíte celkem…chtěla jsem třeba nějakou jinou lokalitu…

• Citovat
  • Upravit
verulicek
29.7.14 08:14

A na jak dlouho s miminama chodíte? já jsem byla s malou párkrát na noc pryč, ale víc nocí ozkoušených nemáme :think:

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

CabrioFix

• (4.8) + 31 recenzí

Tario

• (4.1) + 16 recenzí

Juno Fix