Do kdy jen vařené maso?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
Reakce:
Já jí dávala normálně třeba pečený kuře.. To jí jelo, vařený by mi naopak asi nikdy nepozřela
A řeknu to asi takhle - za dva měsíce už může jíst vaší stravu - méně solenou a kořeněnou, to už není dlouhá doba, ne? Tak jí ho můžeš upravovat i teď určitě jinak ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
V tomhle veku uz jsem davala treba i pecene, libove, ne moc solene, proste jsem ji vzdycky odkrojila maso zevnitr, treba pec kure, ale i veprovy…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Dcera jedla od 11m s námi, spíš jsme se přizpůsobili jídleníčku my ( málo solenéé, žádné polotovary, dochucovadla, kořenící směsy…). Takže od té doby už pečené nebo orestované maso měla. Smažené doma nevedem.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Mě doktorka říkala, že můžem začít dávat naše už okolo 10M, samozřejmě opatrně, nesolené, nepříliš tučné, nepálivé.
Zatím dostává hlavně vařené, ale né takové to „dušené jen v páře bez chuti a zápachu“, ale v polívce, maso v mrkvi, v omáčce a pod. Občas dostane kousek grilovaného nebo pečeného „z prostředka“ když pečem kachnu, kuře, nebo moravské brabce.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Záleží, jak pečeš. Já nemám ráda kupované kořenící směsy - na kuře většinou dávám jen cibuli, majoránku, kmín a máslo, někdy zeleninu, když mám, sůl. Takže bych desetiměsíčnímu dítěti klidně dala od nás.
Pokud ale používáš hotové směsi nebo ostré koření, tak bych tím nekrmila ani dvouleté dítě. Záleží na zvyku.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já dělávala třeba dušené se zeleninou na másle. Malá měla nejraději dušené kuřecí nebo vepřové na másle s mrkví. Pečené kuře-prso, to nebylo skoro slané a ta chuť byla zase lepší. Nebo potom v omáčkách.
- Citovat
- Upravit
Já smažené nedávám ani teď, ve dvou letech. Ani by ho asi nejedl, je na něj tuhé. Jinak jí vařené, dušené, pečené. Když dělám jen pro něj, tak nesolím vůbec, jinak jí ale s námi, takže aby neměl té soli moc.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
S tím smaženým - moje děti ho taky hodně dlouhou dobu nejedli. Až teď si občas dají řízek s bramborovou kaší(děláme jen kuřecí), ale té mladší ho musím nakrájet na kousky.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Holky, kdy jste začaly dítku připravovat maso i jinak než vařené?
A jakou úpravu jste zvolily? Já mám pocit, že to vařené už musí jít naší malé krkem, ale má zatím jen 10 měsíců, tak nechci riskovat.
Díky