Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Měla jsem kolotoč od Fp lítající medvídky + promítačku + ruzné melodie,byl krásný,ale malího nebral nikdy.5měsíčnímu mimi mi to přijde zbytečný to tet už kupovat ![]()
anonymní já si myslím, že to je dítě od dítěte jinak. Měli jsme obyč z apár kaček a ten Terezku absolutně nezajímal. Pak jsme koupili tento:
http://www.eshopbaby.cz/…50_37864.jpg
a je to ostuda, ale usíná s ním dodnes. Několikrát jsem ho zkoušela dát pryč ale bez úspěchu…
a podívej kolik nám je. Takže pro mě investice úžasná. Teď už si ho umí zapnout nebo vypnout sama, dálkový ovladač už nepotřebuju, ale jak byla mimi, ocenila jsem to.
buď koupíš a bude mít úspěch, nebo se ti bude válet pak ve skříni. Jiná možnost není.
mmch proč by nemohlo klidně i 3 leté dítko usínat s kolotočem, resp. melodií kterou hraje?? Vždyť je to jedno, hlavně že usne a spí ne? ![]()
Taky máme pořád kolotoč
Usíná s ním asi od 2 měsíců - položím, zapnu kolotoč, odcházím
Funguje nám to bezvadně, nikdy jsem ho neuspávala (což nám trochu potom komplikuje situaci, kdy se vzbudí v noci s brekem - nevím, jak uspat dítě, co není na uspávání zvyklé
… naštěstí to není moc často)
Máme ten s medvídkama od FP, ale už je pro jistotu k postýlce přivázaný, protože častým používáním se zničily závity na šroubky a už sám nedržel ![]()
Teď jsem ho začala pomalu od kolotoče odnaučovat - má ho na postýlce, ale při ukládání nezapínám, má ho jen na koukání… Nevadí mi, že s ním pořád usíná, ale je opruz tahat kolotoč všude sebou ![]()
PS: Doporučuju s kolotočem pořídit nabíjecí baterky ![]()
My museli v cca 6M kolotoč sundat. Malý se naučil ho zkopávat a poté, co se na něj asi 2× zřítil, tak jsem to vzdala ![]()
Ahoj my koupili kolotoč za 1200kč a začal jí zajímat až po 1 roce hned u něj usne ![]()
Ahoj, my používáme kolotoč dodnes, ale už ho nepouštíme, to už ji nebaví. Máme s plyšovými medvídky se suchým zipem. Ráno tam Terezku položím, ona ty medvědy očeše a já si zatím vyčistím zuby ![]()
Tak i naše dítko usíná od malička u kolotoče a kouká se na ta zvířátka. Přesně jak psala novire, i my malou položíme, zapneme kolotoč, odcházíme, usne sama, má 14 měsíců.
teď už si jej umí i sama zapnout i vypnout
zrovna včera jsem si říkala, jestli ten kolotoč bude mít na usínání až do osmnácti ![]()
AHoj,
mame ten samy jako zuzanasinova a kolotoc jako takovy jsem sundala jak si zacala stoupat, tj nekdy po 6 mesici, do te doby jel pokazde pred spanim… Ted ji bavi i ten panel a dela DJku ![]()
Holky, do kdy meli vase ditka na postylce kolotoce? Nas drak je ctyrmesicni a je teprve ted narazila na kolotoc, ktery se mi konecne libil - je v kombinaci s promitacem za 1.200,–. Kamaradky mne odrazuji, ze je pry maximalne do 5 mesicu, ja si zas myslim, za az zacne chnapat po zviratkach (jsou vedle sebe ne nad sebou jako je to u kolotoce zirafa), tak je jednoduse sundam a bude fungovat jako promitacka, kterou jsem tak jako tak chtela koupit.