Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Synovi bude 2,5/roku a porad na noc spi v pytli.Pres den ma normalne paplon.Pres den ale spi hezky. V noci cestuje.
Sam se urcite neprikryje.
Podle mne vubec nevadi, ze ma pytel, ale manzel by uz mu ho chtel vzit.
Neumim si predstavit, kdo by ho prikryval 20× za noc. A myslim, ze kvuli pocitu, by clovek neco na sobe mel mit.
Do kdy mely vase deti pytel? Diky????
Tak můj syn tak maximálně do 15M, možná přeháním. Pokud ale citis ze ho potřebuje, tak mu ho nech. Syn bude mít dva roky a bez problému je schopen se prikryt sám. Ale já to teda tolik nehrotim, má dlouhé pyzamo. Ponožky už taky nemá asi půl roku a je normálně teplý, když se probere, tak se prikryje…
Do 1,5 roka max.?
Nevadí mi děti přikrývat a to už jsou velké ![]()
Dcera 2,5 roku ho pořád má a budeme vytahovat po starších dětech větší, maximálně jí vyhovuje. Nevím, z jakého popudu by jí ho chtěl její tatínek vzít
Jako sorry, nechápu tu logiku. Spíme spolu v místnosti, ale obě spíme celou noc a neprikryvam ji.
Měl ho jen první léto, takze tak 3 měsíce? Pak přešel na deku A od roku a čtvrt spi ve velké posteli 90×200 a má deku 150×200. Zkontroluju než jdu spát o půlnoci a pak ve 4 chce mliko. Bude mít dva roky.
Ani jeden syn nemel nikdy, nechtěli ho. Spali oblečení tak, aby nevadilo, kdyz se odkopou, ale sem tam zkouknout a přikrýt mi nevadí ani staršího. Kdyby jim byla zima, tak se vzbudi.
Spací pytel neměly nikdy. A speciálně nejmladší dítě spalo zásadně na peřině, nepřikryté…
Neřešila jsem.
Naše děcka tak prvních pár měsíců. To je jasný, že se ve 2,5Y nepřikryje, když to nikdy nevyžadoval.
@katuska1984 tak přes pyžamko teplejší overal a nemusí být přikrytý nebo nechat pytel. Já bych se bála, aby se v něm v noci rozespalý nepřerazil ![]()
Dceri jsou necele dva a jeste ma - ale ma takovy s oddelenyma nohama, takze v nem i muze chodit
v normalnim nespala nikdy, nesnesla to. Prikryju max dekou, stejne to zkope. Ted uz par dni spala jen v pyzamu, ma dlouhe a teda chce ponozky. Usina prikryta, v noci se odkope. Nebudi se (vyjimecne). Kdyz se vzbudim, prikryju, kdyz ne, tak spi odkopana a v pohode ![]()
Starší asi do roka a půl. Mladší ho nechtěl nikdy. Teď mají 4 a 6, někdy je během noci prikryju. Starší to teda umí sám pokud chce. A mladší se stejně hned odkope, nemá to rád. Ale pokud to tobě a synovi vyhovuje, nechápu proč mu ho chce tatínek brát. Ničemu to nevadí, závislost na spacim pytli z toho snad nebude ![]()
Dcera bude mít 3 roky a 3 měsíce a pytel má, máme doma zimu a nejde jí prikrejvat 15× za noc ![]()
Vždy do 5-6 let. Nevidím důvod budit se a přikrývat, bez pytle v noci se budík a brečel že je mu zima, když se odkopal. Máme velký na 140 cm.
@katuska1984 píše:
Synovi bude 2,5/roku a porad na noc spi v pytli.Pres den ma normalne paplon.Pres den ale spi hezky. V noci cestuje.
Sam se urcite neprikryje.
Podle mne vubec nevadi, ze ma pytel, ale manzel by uz mu ho chtel vzit.
Neumim si predstavit, kdo by ho prikryval 20× za noc. A myslim, ze kvuli pocitu, by clovek neco na sobe mel mit.
Do kdy mely vase deti pytel? Diky????
Dceri jsem ho vzala na nejakych 2 letech a neco. Bylo leto, nepotrebovala ho. Spala nonstop odkopana. Jak prisel podzim a ochladilo se, nastal problem. Ji je asi v noci horko, proto se v spanku odkopava, prikryt se sama neumela, takze polovinu noci odkopana, nohy jako kus ledu, budila se samozrejme. Vetsinou jsem ji prikryla ja, nekdy se ale probudila sama a pretahla perinu pres sebe. nicmene nevim jak to zvladala ji uplne sezmoulat do jednoho chumlu. Nasla jsem ji pak nad ranem skrcenou jako paragraf pod chuchvalcem periny.
Ted je zase teplo… teplo na ni tedy, perinu na sobe nesnese. Solidne cestuje po cele posteli. Nechavam ji na noc pyzamo s dlouhym rukavem i kalhoty, perina je uplne zbytecna snaha.
Pro tebe: ted v lete perinu nebude potrebovat. Pak v zime uvidis. Bud se zvladne prikryt, nebo budes prikryvat.
Nevidím důvod, proč pytel brát. Malé je 26 měsíců a pořad ještě pytel používá. Taky by byla v noci nezakryta, odkopala by se. Teď na léto ji ho tedy dávat nebudu