2,5 roku a odplenkování

129
28.4.20 19:25

Odplenkovani syna 2 a půl roku

Hezký den, mám syna 2 a půl a snažíme se ode dneška odplenkovat. Pár pokusů už jsme měli ale vždy mi přišlo že na to ještě není zralý. Teď už mě to ale fakt štve že takhle velké dítě má pleny a tak jsem se rozhodla vytrvat. Ráno jsem sundala plenu a celý den ji nemá, jen na odpolední spánek jsem mu ji dala. Jednou se nám povedlo vyčůrat do záchodu a pak jednou venku na travičku vypadalo to že syn chápe že mi musi říct ale pak se 5 krát za sebou počůral. A to jsem se ho mezi tím milionkrát ptala jestli se mu nechce. Zajimá mě jak dlouho u vašich dětí trvalo pocuravani? Po kolika dnech si začali oprsvdu spolehlivě říkat?

Příspěvek upraven 28.04.20 v 19:45

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
4507
28.4.20 19:28

@Aja646 hele já teď bojuju s 22M. Začala jsem v sobotu a včera jsem viděla první vlastovku ze se vycura ven na travu a i ve stoje na záchodě. Ale sám si neřekne, když se pocura, tak pak řekne ble, to začal dělat dneska… já si dávám 14. dni, ale pokrok vidím. Už si i sám začal dávat prkno na záchod a chvíli tam i posedí a parkrat se vycural. Takže jsem s tebou na dálku a držím palce :lol: ;) :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1598
28.4.20 19:39

Dceru jsem odplenkovala ve 2 letech. Teď má 2 a tři měsíce a nemá plenku ani na spaní. Proste plenku nedat a zkoušet po půl hodině. Trvalo to asi 4 dny než se to naučila a ke každé dítě je jiné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1309
28.4.20 19:45

Dceři bylo 22m, jeden den jsem vzala, to byly nehody. Druhý den už si říkala, bez nehod, do týdne suchá i přes noc.
Syn až ve 2,5 letech a okamžitě bez nehod. Myslím, že jsem mohla začít mnohem dřív.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1486

Všechny 3 děti začaly z minuty na minutu, prostě jim to docvaklo a od te chvíle sucho. Ale každé v jiném věku. První a druhé teda cca nastejno okolo dvou a půl roku. Třetímu to trvalo nejdyl, skoro do 3 let, nechtěl prostě na nočník. Až jsme pořídili schůdky na záchod, od te chvile opet vse samo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44197

U nás to šlo ze dne na den u trech dětí průměrne kolem druhých narozenin, u dvou dětí ve 22 měsících. V noci všichni okolo dvou let. U tak velkého dítěte bych to hned nevzdavala, protože pokud se zameska ten správný okamžik, může být stejný problém jako u nezralého dítěte. Koupila bych tréninkové plenky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3990
28.4.20 19:50

Ve 23 měsících, první den asi 10 nehod, druhý a třetí den lepší ale musela jsem ho dávat M říkat si začal skoro až po měsíci. Nedávno přišel bojkot, tři dny se pocuraval, zkusila jsem ho pak dát na velkej záchod a od ty doby dobrý…

Na noc ji má, odpoledne na spaní už ne, ale casto se ještě pocura, teď je nastydl, tak je to horší, jinak už měl skoro 14 dnů bez nehody.

Az vydrží stabilně odpo spánek vezmu i na noc, ráda byhh ho do léta měla úplně bez. Je narozenej v únoru… Ale on docela ochotně chodil na nočník cca od roka… Vždy jsem ho tam dala, když vyrobil, byla sláva, když ne, tak nic, měl plinku a nočník měl rád… Takže žádné násilí a trauma se nekonalo…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
776
28.4.20 19:51

Doporučuju nechat bez kalhot a slipů, nočník dát doprostřed místnosti, ať jde sám a nemusí říkat. U obou kluků mi to fungovalo mnohem líp než aby si řekli a pak teprve s mou pomocí šli, protože to zkrátka nevydrží. A velká pomoc je naučit čúrat na povel, vzít do koupelny, posadit na nočník, pustit vodu (to pomáhá)… a pak stačí říct „jdi čúrat“ a eliminuje se riziko toho že se zapomene.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
129
28.4.20 20:01

@Anny2148 on nočník bojkotuje, chce jen na záchod. Už se nám to dopoledne hezky povedlo, řekl že chce čůrat, šlo jsme a opravdu se vyčůral. Pak i venku na trávu hezky čursl, tak jsem říkala že máme vyhráno a pak bum a 5 krát se počural.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
776
28.4.20 20:04

Tak místo nočníku mu dej stoličku k záchodu, ať tam dokáže sám vylézt a může jít sám. Každopádně dle mě je lepší pravidelně dávat na záchod, ať se vyčurá, protože oni se zapomenou a pak to pustí. Ale je to dobrý, tím si taky uvědomuje ten princip, pustím, teče, jsem mokrý.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1155
28.4.20 20:09

Dceru sem kompletně odplenkovala minulý týden. Taky má 2,5 roku. Na nočník začala chodit někdy v lednu, pochopila rychle. Pocurala se asi 5× dohromady. Na noc je bez plen 14 dní cca. Zapomněla sem večer dát plínu a ráno byla suchá tak jsem to riskla :lol: a vyšlo to ;) Ale ptám se jí stále, myslím že občas ještě zapomíná.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3902
28.4.20 20:13

Syn má dokonce něco přes 2,5 a neřekne si NIKDY. A když se ho zeptám, vždycky tvrdí, že čůrat nechce. Takže se už ani neptám, ale prostě ho co dvě hodiny odvedu k záchodu, on se vycura a dobrý. Takhle to vedeme už pár měsíců určitě a říkat si pořád nezačal a pokud ho nedám čůrat, tak se prostě pocura (treba dneska).

Takze se ho neptej, dávej ho čůrat, ať tvrdí cokoli. Jestli je teda ochotnej to zkusit na povel. Jestli ne, tak to je blbý

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
28.4.20 20:15

Ja bych doporucila neptat se v teto fazi, jestli se mu chce nebo ne. Dite vetsinou nema cas se nad tim ani zamyslet. Proste davej curat v pravidelnych intervalech „bez diskuze“. Hodne chval za uspech a vydrz. Ono se to jednoho dne zlomi a sam si zacne rikat, urcite ale ne v pocatcich odplenkovani. Batolata maji v hlave tolik vjemu, ze nejake vymesovani fakt nezvladnou zaradit na prioritu cislo 1 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3902
28.4.20 20:17

Jo, a pokud se ptám, jestli chce čůrat, tak i po mnoha měsících pořád říká, že ne, a pak se pocura. Ale aspoň mi už umí říct, že je mokrej. To trvalo tak čtvrt roku. No, utesuju se tím, že ve školce se taky chodí čůrat organizovane a pořád a do školy to snad natrenujem :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
28.4.20 20:24

Me se stava i s petiletou dcerou, ze se ptam, jestli, se jde vycurat pred cestou, ona ne a ne a nez dojdeme k autu, tak hrozne musi :mrgreen: totez vecer pred spanim. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí