...do kdy mimča pijou UM

Napsat příspěvek
Velikost písma:
3417
3.6.05 10:23

Sonko dík, to je super cena, ale mě po Bebě obě děti ublinkávaly (což jsem teda zjistila, až když jsem ji přestala používat), takže teď už jsme dávno na Hamilonu. Ten stojí 350 g okolo 70,–- korun, nedávno ho teda zdražili :evil: , ale v akci jsem teď koupila zásobu za 65,–- :D . Takže to vyjde vlastně na stejno.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
456
3.6.05 10:42

My jsme taky používaly Hamilonek, ale malá po něm měla zácpu, po Nutrilonu zase průjem a po Bebě je to akorát. :wink:
Hamilonek má dobrou cenu a je chu´tově dobrý. Pořád lepší než krabicové. :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
486
3.6.05 13:02

Sonko,
nedávno jsem se bavila s reprezentantkou firmy Nestlé (výrobce Beby) a zajímalo mě taky, jaké jsou konkrétní důvody, proč dávat trojku po roce věku, kontra zůstat u dvojky. Řekla, že jde hlavně o energetickou hodnotu, která je u trojky vyšší, tudíž dítě nemá po mléce hlad, jako po dvojce. Já své 15 měsíční holčičce dávám stále dvojku (trojka je fakt předražená), chutná jí, celou noc se nebudí (takže s hladem to asi nebude tak strašné, aspoň zatím). Beba 2 bifidus má na 100 ml 67 kcal, což odpovídá zcela mateřskému mléku. Vzhledem k tomu, že řada dětí je kojených do 2 let a jiné mléko nemají a taky netrpí hladem (jí přece spoustu dalších věcí), tak si myslím, že svému dítěti rozhodně neubližuji. Kolem druhého roku bych chtěla přejít už na plnotučné čerstvé mléko. Myslím, že od firem to určitě lobbing je, tvrzení, že jejich trojkové mléko má přesně to potřebné množství vitamínů atd., které běžné kravské mléko nemá, je ujeté, jakoby to dítě už žádné jiné vitamíny v ostatní stravě nedostávalo :roll: Kojencům se neupravené kravské mléko nemá dávat proto, že má větší nálož bílkovin a minerálů a to zatěžuje ledviny, které se teprve vyvíjejí, ale po roce věku je to taky bezpředmětné. O alergii na kravské mléko je taky zbytečné polemizovat, běžně dostupné umělé formule jsou taky vyráběny z bílkoviny kravského mléka, takže alergizují úplně stejně jako čerstvé kravské mléko a případná alergie by se tak jak tak projevila.
Chtěla jsem tě jen podpořit v tom, že neděláš špatně, že dáváš Bebu 2 bifidus.
 Jendys

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3417
3.6.05 15:53

Sonko, jenom jestli do tý Beby nepřidávají cukr, tomu bych se asi vyhla. Já jsem si zkontrolovala Hamilon batole 3, v něm přidaný cukr není a nenapadlo mě se podívat :roll: na Hamilon ovocný, který občas kupuju na střídačku. A v něm ten cukr samozřejmě je :( .
Jinak taky se mi zdá, že děti vydělávají firmám mooooc pěkné peníze, a my ve snaze pro děťátka to nejlepší jim to baštíme :( .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
456
3.6.05 21:05

Pimpo, v Bebě cukr není, te´d jsem se koukala. :wink:

Myslela jsem, že by to ani výrobce nenapadlo přidávat cukr. :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3417
3.6.05 21:46

Výrobce to bohužel napadne, to mě to nenapadlo. Dozvěděla jsem se to až nedávno od někoho chytřejšího :D . Pozdě ale přece....... 8O

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí