Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Holky, používáte odsávačku hlenů nejen při rýmě? Můj malý (7 týdnů) má tak jednou za dva dny snoplík. Zkoušela jsem to vytahovat smotanýma buničitýma čtverečkama a nejde mi to. Můžu používat odsávačku? Nathina
Ahoj Nathino,
ja nevidim duvod nepouzivat odsavacku u takhle maleho mimi, hlavne preci, ze se mu ulevi
z vlastni zkusenosti radim odsavacku asi za 17Kc ze zdravotnickych potreb (jsou to 2 hadicky, jednu mas v puse a sajes
)
prejeme cisty nosik ![]()
Simona&Kristynka(11 mesicu)
Ahojky Nathino,
naše malá měla od malinka taky sem tam takové soplíky. Má je někdy i teď. Jelikož se do toho malého nosánku nejde dostat ani smotaným bun. čtverečkem ani těmi vatovými tyčinkami, tak jsem to vyřešila následovně: A teď mamky nekřičte
![]()
Na sirku namotám vatu - aby nebyl námot moc tlustý a vyčistím nosík tak. Je pravda, že to chce trošku silnější úchop. Malá ze začátku u čištění plakala, ale teď už jsme bez slziček. Nikdy se mi nestalo, že bych ji nějak píchla, nebo moc šťouchla ![]()
Odsávačku jsem nezkoušela použít. Nevím jestli by jsi s ní odsála i ty zaschlejší soplíky ![]()
Jinak ta odsávačka jak píše Simonka je asi fakt nejlepší ![]()
Anera a Kačka 3m
Můžu jenom potvrdit, co napsala Simonka…Opravdu to funguje. Dnes jsem ještě dostala radu od naší pediatričky, že jediné vhodné nosní kapky pro děti, resp. pro kojence, je dětský Otrivin (asi 60 Kč). Pa, Ziza.
Ahoj,
co takhle splichat do nosanku vincentku. Ucinky jsou vsestrane. Pravidelne vlhceni nosni sliznice-hlavne v zime nebo ted pred spanim, nedrazdi, prirodni..... Kdyz je zaschli soplik nebo hloubeji susinka tak se splichne, ta se uvolni a hezky se vynda nebo dite vypsikne
Male splichame tak od dvou tri mesicu. Hlavne pres zimu. Ted je ji 21 mesicu a splicham ji na noc, hlavne se ji libi do pusinky, je tam na to tycka.
Lahvicka stoji kolem 60 Kč, ale pak ji muzete doplnovat vincentkou z lahve za cca 16 Kč.
Tak to zkuste. ![]()
Kdyz byla Misa mensi,tak sem odsavacku s hadickama pouzivala i na susinky, ted uz vydrzi a necha si to vydelat vat.tycinkou, nekdy vlhcenou. Pripadne mi,ze se to lip chyta.
Pa Miska a Michalka 21m.
ty sliznice se dají taky zvlhcovat materskym mlickem (doporucuje se to i pri ryme)
a pokud jde o ty bunicinovy ctverecky, mne to s nima taky moc neslo, tak miminku cistim nos stocenym ruzkem plinky nebo stocenym latkovym kapesnikem a funguje to vyborne
zkratka, co maminka to jinej recept ;o)
Ahojky,
já jenom k té vincentce.
Když bys tu lahvičku potom doplňovala z lahve, tak se musí nechat vyprchat bublinky.
Když měla malá rýmku, doktorka mi poradila kapat vincetku do nosu.
Já jsem jí nakapala kapátkem to nosíku bez vyprchání, protože jsem to nevěděla, a malá moooc plakala ![]()
Tak to je moje zkušenost ![]()
Já se přidávám k Vincentce,nebo ještě používáme Mar,je to mořská voda,taky ve spreji.Tak se nosík zvlhčí,a snadno namotám soplíka na tyčinku.Používám vatové tyčinky obyčejné,jen trošku povytáhnu tu vatičku,aby se udělal měkký prostor.Jednak se na to líp nabalují soplíci a jednak mám jistotu,že malou nešťouchnu, i když se bude mrskat ![]()
JO,JO nechat vyprchat ![]()
Mozna je lepsi zatrepat, otevrit, zatrepat,otevrit.....nekolikrat opakovat.Vetranim (delsim otevrenim)se ta vincentka znehodnocuje. To sem cetla. Jeste si myslim,ze kdyz se kapne, tak to ma vetsi ucinek v krku(jakoze to stece a v nose toho moc nezustane), ale pro mimi to muze byt neprijemny.
M a M 21m
Ahoj holky,
také se připojuju k Simoně. Mamka mi přivezla tu odsávačku s hadičkama (jedna jde malému do nosíka, druhou mám já)z lékárny a je to výborná věc. Pardon, ale odsaju ho snad až za mandlema. Čtverečkem nebo sirkou bych neměla šanci tolik vytáhnout. Navíc to jde daleko rychleji a mimčo se tím dlouho netrápí! Stojí kolem těch 20,–Kč a používáme ji asi od 12-ctého dne. Čauko
Iva a Michael 3m ![]()