jednou ohřát a dost ?

27
1.6.05 20:41

jednou ohřát a dost ?

ahoj maminy,
dnes jsme zacali s prikrmem hami-1.lžička mrkev a
moc velky uspech to nebyl.mala otevrela pusu snad 3× a pak uz ji mela zavrenou. slysela jsem, ze jednou ohraty pokrm se jiz znova nesmi ohrivat. na sklenicce ani jinde jsem to nenasla.
i kdyz jsem ohrala jen tretinu ze sklenicky, stejne toho dost zbylo.mohu to pridat zpet do sklenicky?
nevite , jak to je ?
diky, brezinka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
966
1.6.05 21:05

Brezinko, na tý skleničce to napsaný je, teď to mám v ruce. Teda ne od první lžičky, ale od nějaký jiný Hami masozeleninový polívky. Ale předpokládám, že je to stejný: „Jednou ohřátou část již nepřechovávejte. Nespotřebované množství skladujte v uzavřené skleničce v chladničce a spotřebujte do 48 hodin.“ Tolik citace. Esli ti holčička snědla tak málo, tak stejně budete mít problém celou sklínku zbaštit do dvou dnů, ne?
Já jsem se teda řídila pokyny, takže to, co jsem ohřála a Vašek nesnědl, jsem poctivě vyhodila :? Naštěstí jsme takhle prošeredili jen asi 4 skleničky, pak začal baštit.
Tak vydrž

Makýš

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6429
1.6.05 21:21

Nemůžeš to již použít, protože by se v tom zbytku množily bakterie - malá měla lžičku v puse, takže ji naslinila a ty jsi pak tou lžičkou byla v kontaktu s tou ohřátou částí bašty.. Takže fakt vyhodit, ať nemáte střevní problémy.
Také jsme dali čistou lžičkou stranou část, kterou jsme ohřáli + když chtěla malá ještě, tak jsme to zopákli, než vyhazovat 80% skleničky. To samé lze dělat s doma uvařenými věcmi (po uvaření již přísně dodržet hygienu a do 48h spotřebovat).
Tak ať se brzy rozbaštíte,
 E.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3417
1.6.05 21:46

Holky neblbněte, copak jsou miminka z cukrový vaty? Samozřejmě že to lze podruhé ohřát, výrobce se jen jistí, kdyby se náhodou něco stalo. Neříkám ohřívat to desetkrát, asi bych neohřívala ani po třetí, ale dvakrát to nabídnout lze. To je jako s mlíkem, taky všude píšou vylejt a neohřívat, ale je to vážně nesmysl....... :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Missorka
1.6.05 21:53

Souhlasím s Pimpou, taky jsem ohřívala a v životě nenastal sebemenší problém. :-)

Peta a spol.

• Citovat
  • Upravit
14
1.6.05 21:58

Ahojky, no já jsem se taky řídila tím co psali na obalu a striktně znovu neohřívám. Je fakt, že se pomnožují bakterie atd., proto se nemají olizovat lžičky a dudlíky. Ovšem možná bude něco i na tom co píše Pimpa :D .
Jarka+Míša 7 mes

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3417
1.6.05 22:01

Jari, lžičky a dudlíky se nemají dítěti olizovat proto, že mu tím do pusinky přeneseš škodlivé mikroorganismy, které potom žijí v zubním plaku a kazí zuby. Teď to možná píšu trochu krkolomě, ale je to zhruba tak. Zkusím najít odkaz na jeden zajímavý článek. Už to mám:

http://www.vasedeti.cz/clanky.php?…%20dětské%20zuby%20-%20%20díl%201.:%20Proč%20se%20dětem%20kazí%20zuby?&clanek=226

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14
1.6.05 22:05

Je fakt,že jsem asi spojila dvě odlišná témata. :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2901
1.6.05 22:06

Ahoj,

já to OBČAS taky ohřeju podruhý (zvlášť proto, že nikdy dopředu nevím, jestli ta moje princezna vůbec něco sní ..a pak bych všechno vyhazovala. Což jsem koneckonců taky dělala, když byla menší…)
Já se spíš bojím ztráty vitamínů … v kupovaném jídle, co jí dávám, jich moc nebude, ohřevem se jich asi fůra vytratí ..a pak znovu ohřát…! kolikrát si říkám, co hodnotného jí z té zeleniny a masa vlastně zbyde?!

P.S. pomnožené bakterie jsou asi svinstvo ..ale když vidím, co všechno končí v batolecí pusince … zkrátka ty děti jsou asi dost očkované :lol:

Baghira a Eliška (skoro 13,5 m.)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3417
2.6.05 08:40

Ztrátu vitamínů bych asi neřešila. Jídlo se má ohřívat šetrně, ve vodní lázni a pochybuju, že se tím druhým ohřátím naprosto znehodnotí. Navíc do jídla můžeš přidat trošku čerstvé zeleniny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12600
2.6.05 09:33

Urcite neohrivat znovu!!!! Tak vytvoris super teren pro rust bakterii, ktere se tam tou lzickou zanesou!!!
Ja to ze zacatku prikrmu delala tak ze jsem cistou lzickou trochu odebrala a ohrala a zbytek dala do lednice, priste zase ubrala cistou lzickou, ale i tak jsem nikdy nemela otevrenou sklenicku v lednici dele nez dva dny.
Totez plati i o doma varenem pouze jidlo do ktereho „nesahnes“ spinavou lzickou (oliznutou) lze uchovavat jinak ne.
I kdyz moje tchyne dela mnohem a mnohem horsi veci (ryze 3 dny na sporaku v kuchyni, nacaty jogurt 2mesice v lednici apod. a nikdy se jim nic nestalo :) Nicmene syna u nich radeji nestravuji a i ja v posledni dobe u nich radeji jim jenom „certsve uvarene“ (a to musim videt jak se vari :))))Jana

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3417
2.6.05 11:24

Čim víc budete děti udržovat ve sterilním prostředí, tím víc budu náchylné k nemocem a imunitu si asi těžko vypěstujou. Zkuste zapojit zdravej rozum.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12600
2.6.05 11:31

Pimpo, ja s tebou sice souhlasim s tim sterilnim prostredim, muj syn taky strka do pusy kde co a nic mu nejak extra nemeju, obcas strci do pusy neco fakt hroznyho napr. i lize psovi tlapu kdyz ho vcas nechytim, ale s tim jidlem je to fakt horsi… Jsem Dr. studovala jsem hygienu, pracovala na infekci a muzu ti rict, ze se v jidle pri spatnem zachazeni (zvlast napr. ryze je hodne rizikova) muzou pomnozit pekne hnusny bakterie. Takze olizanou lzickou do jidla , ktery pak dam do lednice fakt nesaham :) Jana

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3417
2.6.05 11:51

Jani, tak to se s tebou nemůžu dohadovat :D , určitě víš svý. Ale jak sama píšeš, tchyně dělá daleko horší věci a doposud přežila. Tak jak je to možný? Docela si myslím, že upozornění na lahvičkách kojenecké stravy je proto, aby náhodou nějakou maminku nenapadlo jídlo dítěti dávat třeba desetkrát po sobě - lepší vyděsit než riskovat nějakou otravu. Ale pokud se to po druhé ohřeje, jsem přesvědčená, že se nic nestane. Ani nám se nikdy nic nestalo, ani průjem, ani zvracení, prostě nic.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2480
2.6.05 11:56

Ahoj!

Tak tu budu asi za hroznou matku! Já teda fakt tak nesleduji, jestli lžičku olíznu nebo ne a dokonce dudlík jednou za čas taky. I manža je línej ho kolikrát umít a radši ho olízne.
Ale když vidím, co ty děti cpou do pusy, i dudlíky, které najdou na zemi, tak to fakt neřeším.
To radši, abychom ty děti pusinkovali snad jen přes igeliťák a pusinku jim nejlépe zalepili.

Taky si myslím, že dítě, které žije v takřka sterilním prostředí, bude častěji nemocné, protože holt nemá dost protilátek.

Toť můj názor.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky