Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj holky,
začala jsem se zeleninkou, ale nevím kolik by mělo asi 6-kilové mimi spapat. Koupila jsem si něco od Hami a něco od Hippu. No a dneska ji trápilo dost bříško, dost mi vyblinkala, tak nevím jestli toho nespapkala moc. Můžete mi prosím poradit, už od narození je hrozně hltavá, když nemůže hltat z prsu, tak řve. Takže to zeleninové papání, taky pěkně hltá. Když jsem jí to rozmačkala, tak to prostě nechtěla.😢
Simča 6M + 1t
Ahoj má se začínat pomalu, napoprvé stačí pár lžiček (třeba 3) a pak to zvyšovat, my teda u těch pár lžiček byly dost dlouho. Ale jestli ti to blindí tak bych moc nespěchala. A nebo zkus jinou zeleninku. My začínali s Hami První lžička mrkev a pořád to nechtěl. Tak jsme dali takovou tu ošklivě zelenou brokolici První lžička a to baštil. Ale my byli spíš nežravci.
Pa Lenka
Ahoj, já jsem řešila něco podobnýho. Dávala jsem nejdřív trochu rozmačkaného banánu s jablíčkem apod. to bylo ok, ale jednou jsem přidala broskvovou přesnídávku a náš hltal to slupnul a pak to zase vše vyhodil. Příkrmy od Hippu nechtěl vůbec tak jsem vyzkoušela Hami a super, jí pomaleji, protože tam jsou kousky a hlavně mu to chutná a nic nezvrací. Jo a nejdřív jsem mu dávala 1/2 skleničky (to bylo okolo 6m) no a teď už celou.
Monika a Šimon 7,5m
Ahoj, ja jen k tem konzervickam: s Hippem mame take zkusenost, ze ji mala vzdycky cast vyblinka
po hami je naprosto v pohode ![]()
Simona&Kristy (11 mesicu)
Ahojky,
myslím si, že každé mimčo si samo musí vyzkoušet, kolik zvládne. Všechno má svůj čas!
My taky začínaly s První lžičkou od Hami. Dokonce i zeleninku trochu ředíme koj. vodou, aby to pro začátek nebylo tak husté. A hlavně všechno musíme přihřívat, aby se teplota podobala MM!
Mrkvička nám chutnala úžasně, brokolice se zkusila jen jednou, ale to nebylo ono. První dny jsme taky začínaly po pár lžičkách a dojelo se mlíčkem. Postupně se dávky zvyšovaly a teď už sníme skoro celou skleničku (130g), zapijeme to vodou nebo čajíkem a jsme po obědě! ![]()
Jarka a Domi (7měs.)
Tak díky moc za odpovědi.
Papání ohřívám. Mrkvičkou jsme začaly a brokolice jí taky moc chutná. Zatím jí dám max. půl skleničky, sní totiž kolik ji nabídnu. Pak zapíjí čajem a někdy chce ještě prso.
ahojte,malému jsem dávala misku na kompot co je tak do pulky.Nějak mu ty první lžička od hami nechutnala a tak jsem k tomu dávala 1 bramboru a lžičku jeho mléka pokračovacího a byl spokojený.
Ahoj,
tohle téma je teď pro nás taky aktuální. Od včerejška syn obědvá mrkvičku a docela mu i chutná, ale bohužel do hodiny je venku
Od malinka zvrací jak o život, nepomůže ani rýžová kaše před kojením (na zahuštění). Teď už taky leze a sedí a když po jídle, i třeba 2 hodiny, začne řádit a skákat si po břichu, hned je louže na parketách. Nevíte, co s tím?
M.
Ahojky Martak, chápu tě, protože my máme, nebo jsme měli stejný problém. Co nám pomohlo bylo úplně jednoduché. UM jsem zahustila svatojánským chlebem NUTRITON tak aby bylo hustčí konzistence a první lžičku od hami jsem jí zahustila ještě rýžovou kaší, taky na hustčí konzistenci. Máme reflux, takže blinkání jsme si užili dost a dost. Teď se to pomalu upravuje. Na oběd jí dávám 1brambor amíchaný s brokoličkou od HAMI a po jídle ještě zapíjíme UM zahuštěným. Malé bude 5.6 devět měsíců a blinkání ustupuje. Chce to jen čas a hromadu trpělivosti. Zkoušela jsem zahustit mlíčko rýžovou kaší od sunarky, ale musí se jí dávat více, než svatojánského chleba NUTRITON. Po rýžové kaši mi malá blinkala více. Takže pevné nervy a velkou chuť k jídlu.Jo ještě jedna věc, malá když jsem začínala s příkrmem mrkvičky tak blinkala více nž u brokoličky, tak to zkus prohodit, možná to trochu pomůže. Dodnes mi malá mrkev ublinkává.