Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Na 3 dny namočit do vody s citronem. 1Kg ředkviček na 2l vody a 1dcl citronu. Uzavřenou nádobu dát do lednice. Pak je vyndáš, propláchneš, oloupeš, nakrájíš na kostičky, povaříš 5 minut, rozmixujěš s 2 lžícema cukru a následně tuto nevábnou směs vliješ do záchodu. ![]()
Radko promiň, jen mě to tak napadlo.
Taky by mě zajímal nějaký trik, jestli vůbec existuje. Máma naštěstí pěstuje ty nepálivé a výborné, ale občas se v obchodě zadaří narazit na ty ohýnkový. ![]()
Co já vím, tak moje máma je taky namáčí před noc do vody. ![]()
Jí pak připadají míň pálivý. ![]()
Ale mě teda ne mě to přijde pořád stejný.
![]()
Prý pomáhá zajídat máslem
Tj. chroupeš ředkvičku (pálí to!), tak do sebe rychle nacpeš máslo, pusa pálit přestane, tak vzhůrau na další ředvičku… Moc to nechápu, protože pálení to neodstaní a dietní to teda taky moc není
Tak jen tak pro inspiraci…
Jana
Můj manžel, který mi nahlíží přes rameno
, radí je oloupat. Prý pálí jen ta červená slupka ![]()
Silvie
Silvie vyrid manzelovi, ze to neni pravda ![]()
Zkousela jsem to uz jako dite a muzu zodpovedne prohlasit , ze vnitrek pali taky ![]()
Jana
Co takhle zkusit nejakou pomazanku...........tvaroh, nastrouhat redkvicky, zelena cibulka, sul............nebo misto tvarohu tofu a trochu masla (rozmixovat).........nebo pomazankove maslo.
Dulezite je to nastrouhat.........pak to ztraci castecne tu palivost.
A nebo do salatu: nastrouhat okurku, redkvicky, mrkev, cukiny a udelat zalivku dle chuti nebo dat na to dressing a nastrouhat tvrdy syr nebo nivu.
Rozhodne bych vyzkousela neco z techto kombinaci co vam chutna.
No teda! Až manžel přijde domů, tak mu za tu mylnou informaci nabančím!
![]()
Hledala jsem v chytrých knížkách, ale žádná rada. Akorát jsem se dozvěděla, že pálí ředkvičky, které měly za růstu nedostatečnou zálivku
Tak příště zalévat! ![]()
Prosím, prosím, poraďte nám. Nemáte někdo trik jak se dají ředkvičky zbavit pálivosti? Naši nám o víkendu nabalily pytel malých ohýnkových a ani nám dospělákům, kteří leccos snesem, nejdou pod fousy =o))). A to jsem se těšila jak si na nich pochutnají hlavně děti.
Za všecky typy moc díky
Radka