Pálivé ředkvičky

Radina
31.5.05 13:40

Pálivé ředkvičky

Prosím, prosím, poraďte nám. Nemáte někdo trik jak se dají ředkvičky zbavit pálivosti? Naši nám o víkendu nabalily pytel malých ohýnkových a ani nám dospělákům, kteří leccos snesem, nejdou pod fousy =o))). A to jsem se těšila jak si na nich pochutnají hlavně děti.
Za všecky typy moc díky
 Radka

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
595
31.5.05 14:00

Na 3 dny namočit do vody s citronem. 1Kg ředkviček na 2l vody a 1dcl citronu. Uzavřenou nádobu dát do lednice. Pak je vyndáš, propláchneš, oloupeš, nakrájíš na kostičky, povaříš 5 minut, rozmixujěš s 2 lžícema cukru a následně tuto nevábnou směs vliješ do záchodu. :twisted:

Radko promiň, jen mě to tak napadlo. :oops: Taky by mě zajímal nějaký trik, jestli vůbec existuje. Máma naštěstí pěstuje ty nepálivé a výborné, ale občas se v obchodě zadaří narazit na ty ohýnkový. :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3417
31.5.05 14:10

:D :D :D konečně jsem se tady upřímně zasmála!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1461
31.5.05 15:43

Co já vím, tak moje máma je taky namáčí před noc do vody. 8O

Jí pak připadají míň pálivý. :wink:

Ale mě teda ne mě to přijde pořád stejný. :cry: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
625
31.5.05 16:58

Prý pomáhá zajídat máslem 8O Tj. chroupeš ředkvičku (pálí to!), tak do sebe rychle nacpeš máslo, pusa pálit přestane, tak vzhůrau na další ředvičku… Moc to nechápu, protože pálení to neodstaní a dietní to teda taky moc není :wink: Tak jen tak pro inspiraci…

Jana

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10459
31.5.05 19:45

Můj manžel, který mi nahlíží přes rameno :lol: , radí je oloupat. Prý pálí jen ta červená slupka 8O
 Silvie

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12600
31.5.05 22:12

Silvie vyrid manzelovi, ze to neni pravda :))))))))
Zkousela jsem to uz jako dite a muzu zodpovedne prohlasit , ze vnitrek pali taky :))))
 Jana

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1305
1.6.05 03:09

redkvicky

Co takhle zkusit nejakou pomazanku...........tvaroh, nastrouhat redkvicky, zelena cibulka, sul............nebo misto tvarohu tofu a trochu masla (rozmixovat).........nebo pomazankove maslo.
Dulezite je to nastrouhat.........pak to ztraci castecne tu palivost.
A nebo do salatu: nastrouhat okurku, redkvicky, mrkev, cukiny a udelat zalivku dle chuti nebo dat na to dressing a nastrouhat tvrdy syr nebo nivu.
Rozhodne bych vyzkousela neco z techto kombinaci co vam chutna.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10459
1.6.05 09:06

No teda! Až manžel přijde domů, tak mu za tu mylnou informaci nabančím! :evil: :lol:
Hledala jsem v chytrých knížkách, ale žádná rada. Akorát jsem se dozvěděla, že pálí ředkvičky, které měly za růstu nedostatečnou zálivku 8O Tak příště zalévat! :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí