Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj holky,
dneska jsme byly s malou u neurolozky (kvuli velke fontanele) a rikala, ze by se nemel Vigantol davat ve velkych vedrech, nevite, jestli je to opravdu tak? K nasi obvodni dr. jdeme za tyden, tak abych nedelala zbytecne zmatky ![]()
Diky za odpovedi ![]()
Simona&Kristy(11 mesicu)
Ahoj,
taky dáváme Vigantol a opravdu se může během léta vynechat, protože je dostatek slunečního svitu a tudíž i vitamínu D. S vedrem to až tak nesouvisí ![]()
Silvie
Ahoj,
„Nežádoucí účinky
Přípravek je většinou dobře snášen. Při dodržování doporučených dávek
oleje Vigantol nežádoucí účinky neočekáváme. K nežádoucímu zvýšení
hladiny vápníku v krvi nebo moči a tím ke vzniku nežádoucích účinků může
dojít při předávkování nebo současném vystavení pacienta ultrafialovému
záření z přírodního nebo umělého zdroje.“
Tak tohle jsem našla na letáku od Vigantolu…Asi než o vedro, jde o to, aby dítě nebylo na sluníčku…
Ahoj, já jsem ho našemu jarnímu děťátku taky nedávala přes léto, nechávala jsem mimi často na zahradě na světle (nikoliv na sluníčku) - paprsky jdou i za roh, nemusí se člověk přímo slunit, aby načerpal vitamín D. Jedině snad když je zataženo celý den, nebo nejdete ven, jinak pokud víš, že jste načerpali hodně světla, nic se nestane, když nedáš.
je to tak, jak píšou holky. Vigantol je vitamín D a ten se získává ze sluníčka. Takže naše pediatrička řekla přes léto nedávat, začít zase přes zimu, totéž příští rok až do 3. let.
Makýš
Holky a nemuze mit vliv vynechani Vigantolu na uzavirani fontanely, mame ji stale hodne velikou ![]()
Diky,
Simona
Jejda Simonko, to jsou teda otázky
. Ale když ti ta neuroložka sama řekla, že ve vedrech nedávat, tak snad to vliv nebude mít. To by ti naopak řekla dávat pořád. Jinak z medicíny jsem neustále propadala, snad ti někdo školenější odpoví (haha, dělám si srandu!).
ja vim, clovek ma nekdy pocit, ze se pta opravdu na uplny blbiny
kazdopadne diky ![]()
S.
Simonko, tak jsem to nemyslela. I „blbá“ otázka je lepší než žádná. Myslela jsem to tak, že dáváš moc odborný otázky......jako že nevím, jestli se tu nejde někdo, kdo ti bude umět dobře odpovědět
.
Ahoj holky!
A jak velkou máte tu fontanelu? My máme za 9 dní rok a je velká prý 2,5 na 2,5cm. Nic jiného než infadin nebereme. Další blbej dotaz, ale aspoň se uklidním, že se to jednou uzavře.
Malej si na to hrozně tlačí ručičkama, od té doby co zjistil že má na hlavičce měkký místo. Asi si neublíží, ale je to takový nepříjemný.
Tak dík za odpovědi ahoj P
Ahoj Pavlicko ![]()
my ji mame asi 3×3,5cm, takze pomerne velkou, na to, ze male bude za mesic a kousek rok. Chodime ale na kontrolu na neurologii a zrovna vcera neurolozka rikala, ze to nicemu nevadi, kazde dite je jine a fontanela se uavira do 18 mesicu, ale jsou i pripady, kdy treba ani po 18 mesicich neni jeste stale uzavrena ![]()
Simona&Kristy
ahojky maminy ,,chtěla jsem se zeptat jak dlouho vám vydržel vigantol,Sla jsem s dcerou na 4mesíčni prohlidku a řikamji že už mi došel vygantol a byla trochu naštvana ,že to musi vydržet do pul roka ,,no tak já nevím vubec ,,, ![]()
ahoj,nám ho dr. taky předepsal na 4měs. kontrole, v lahvičce už bylo úplně na dně
Nám naše doktorka řekla,že za rok by se mělo spotřebovat cca 6 lahviček,takže určitě nemůže jedna vydržet půl roku.Jak vidno,každý pediatr to má jinak.S přibývajícími kily stoupal počet kapek.