Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
já jí to kápnu při přebalování před kojením přímo do pusy. 1-2 kapky, jak se zadaří.
a v létě - no pokud bude zase takový super léto, jako letos, tak by se měl vigantol dávat i v létě.
safounek píše:
Ahojky holky,nevíte někdo jestli ty dvě kapičky co mam denně dávat můžu přidat do lahve s mlíčkem?Nebo mu to musim dávat zvlášť na lžičce?
Já to dávám na lžičce s mlíčkem, abych měla jistotu, malej totiž nedopíjí a ve flašce nechává tak 10ml.
Zdravím,
nevíte někdo jestli je nějaká náhrada za kapky vigantol? Malá nám po nich blinká a mudr nám tvrdí že není, ale mě se to nezdá.
@dobrý táta
Co já vím, tak některé maminky vigantol nedávají i kvůli tomu, že není přírodní a proto dávají právě rybí olej ![]()
Doporučuji najet si diskuzi maminky co už neočkujete a zeptat se jich tam. Mají s tím zkušenosti, dávkování a podobně.
A když blinká, tak bych jí ho nedávala každý den, navíc je to kontraproduktivní, když to stejně vyblinká
No právě, jenže doktorka na nás kouká jako na nějaký dementy, kteří neumí kápnout miminku kapičky. Zkoušeli jsme po kojení, před kojením, mezi kojením, ráno i večer a výsledek byl vždy stejný. Prej to neumíme podávat a blinká protože s malou manipulujem, že prej za třicet let praxe se nesetkala že by některé miminko po vigantolu blinkalo. Jenže už dva dny jsme vigantol nedali a a neblinká jak před tím. Něčím to ale nahradit musíme aby se dobře hojila ta flétna nebo flinta nebo jak se tomu řiká ![]()
jinak dík za radu zkusím se nějak nabourat do těch diskusí ![]()
@dobrý táta
Fontanela
Hihi, prej flétna ![]()
A já si nemyslím, že je to tak horký, dřív jim žádný vigantol nedávali dětem a taky to šlo ![]()
Pediatři jsou někdy na pěst ![]()
@dobrý táta Dej mímovi Calcareu - přesný typ dle jeho povahy, a uvidíš, jak se fontanela „zázračně“ zatáhne. Mimochodem - má na to čas do dvou let.. Mně taky pediatra prudila.. Vigantol bych zahodila a tvrdila jí, jak usilovně kapeme, a že už se blinkání nekoná - doktorka se uklidní, že děláte, co chce, a naopak přestane prudit s fontanelama a podobnými nesmysly. ![]()
@dobrý táta
tady jich najdeš ![]()
Dřív se ten vigantol jmenoval infadin-mám ještě starší dceru a to se jmenovalo takhle, dnes je to vigantol
Prckovi dávám tedy tohle.
Pediatře řekni, že všechno je jednou poprvé, to miluju, za celých 30 let, jsem tohle nezažila,,aby…bla, bla bla
No tak to zažila a je to
Možná by si ho maminka mohla kápnout na bradavku ![]()
Jů tady je protipediatrická vzpoura ![]()
díky za radu, poznamenal jsem si a mrknu na to.