Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
ahojky
tak jak už to chodí… mám střevní virozu - křeče v žaludku a průmjem.o((( Dr. mi předepsal Ercefuryl - prý se můžu pří kojení - tak doufám že jo…+ černý uhlí
jenže začínám mít i teploty - zatím je to pod 38. Prý si mám vzít paralen.
Na co se chci zeptat - jelikož plně kojím bylo mi řečeno že kdyby teplota šla nad 39 tak musím MM převařovat - to mi ted sdělila sestra od mého praktického dr. do telefonu.....
Prosííííííííím poraďte je to fakt jak říká????? Mlíka mám zřejmě dost, ale už od začátku mám problémy s odstříkáváním a 10 ml odstříkávám třeba i 15 minut.o((((((( takže si nedovedu představit, že bych měla všechno odstříkat a pak ještě převařovat…
Moc děkuju
Markéta a Michal 3 měsíce a jeden týden
Ahojky, mě taky vždy dr. říkal, že když budu mít teplotu víc jak 39 tak mám odstříkávat a dokonce mléko dítěti ani nedávat. Pokud nebude teplota ze zánětu prsu. Co se týče průjmu a křečí, já jsem měla po obou porodech hrozné průjmy. Po prvním byl infekční, po druhé hormonální. Teď jsem rodila v lednu, takže mám čerstvé informace. Ercefuryl jsem brala dokonce 2× za sebou a nepomohl, černé uhlí, anio Smecta ani dieta. Jestli můžu radit, zkus homeopatika. Ty můžeš i při kojení. Jmenují se China 9CH a Arsenicum ALBUM 9ch. jSOU VOLNĚ PRODEJNÉ. Jedno baleníčko stojí asi 50Kč. Jí se 2× denně 5 granulek. Kdyžtak jukni na www.boiron.cz. Drž se Petra, Tomášek 4r, Lukášek necelých 5m
děkuju za rady. Průjem se lepší, ale mám bez jedné desetinky 39 C.
Už jsem volala do porodnice, Michalové dr. a svému dr.
řekli že mám kojit normálně dál, neodstříkávat a nepřevařovat, že mlíko obsahuje protilátky…
ráno jsem měla zimnici jak prase, ted už ne - skoda - je tu 34 stupňů
Jen se modlím aby to Michal nechytl, jelikož to by sme asi skončili ve špitále - je mu něco málo přes 3 měsíce - a mám hrůzu z toho že by bÿl dehydrovaný…
Zatím se tváří v poho, já i když všichni říkají že v MM jsou protilátky nosím roušku a skoro ho nevidím - jen u kojení, stará se ta'tka - ale nějak mu začíná bejt taky šoufl....... aaaaachjo
M+M
Ahoj Markéto,
střevní virozu jsme měli se 7letým Matýskem minulej víkend, já jsem 5krát zvracela a měla průjem a malej blinkal asi 8krát. Taky jsem se bála kvůli kojení Karolínky (3,5 měsíce), volala jsem v noci (mezi cestou na záchod:-) na pohotovost kvůli kojení a řekli mi, že mám pokračovat. Teplotu jsem si neměřila, ale určitě byla. Druhý den mi naše dětská řekla, že pokud budu mít přes 39 horečky, tak mám odstříkávat a 20 minut pasterizovat při teplotě 70 stupňů, mlíko nesmí vařit. Naštěstí k tomu nedošlo, 2 dny jsme pak s malým drželi dietu (starší rohlíky + polívka z mrkve, brambor a kuřecího masa) a slazenej ruskej čaj. Na průjem jsem si jednou vzala Smecta, což doktorka předepsala malýmu. Ale mimčo (Karolína) ode mně vůbec nic nechytla, a to byla pořád se mnou. Takže myslím, že protilátky z kojení opravdu fungujou. Ať vás to brzy přejde! Gábina
Ahoj Markéto,
já měla v listopadu (malému byly tři měsíce) otřesnou chřipku, měla jsem 4 dny v kuse 39,5, bylo to fakt děsný. Jeli jsme na pohotovost, kde mi doktorka řekla, že buď přestanu okamžitě kojit a ona mi pomůže nebo mi nemůže dát nic, ať si vyberu. Myslela jsem, že ji zabiju. Fakt není nad to, když tě někdo podpoří v rozhodnutí kojit, zvlášť pokud jde o zdravotnický personál.
Kojit jsem chtěla dál za každou cenu, takže jsme odjeli zase domů a manžel mi dělal zábaly. Tou obrovskou horečkou se mi výrazně snížila tvorba mlíka, ale já jsem bejk, takže jsem řekla manželovi, ať mi Pepina nosí co 2 hodiny, já měla roušku, on se přisál, vysosal, co tam bylo, třeba pár doušků. Díky tomu jsme udrželi plné kojení, jakmile mi pátý den teplota klesla, tvorba mlíka se zase zvedla.
Ptala jsem se dr. (myslím pediatra), jak s kojením a ona mi řekla, že pokud to ode mě malý nechytí (proto ta rouška) je každá moje choroba pro něj přínos, jelikož mlíko je po dobu nemoci přímo nabité protilátkami, které on dostane, aniž by tu nemoc musel prodělat. Že mám vysoké horečky nijak jinak mlíko neovlivňuje. Kojit se nemá přestat ani mlíko převařovat, ba právě naopak - přikládat co nejvíc, aby se neztratilo. Ostatně - odstříkávat a převařovat bych tehdy stejně nebyla schopná. Pepino doteď nebyl nemocný. Držím palce.
Zuzana s Pepčou od Letních miminek