Potníčky na tváři nemizí

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
196
29.5.05 12:43

Potníčky

Ahoj maminy!
Máme tu pěkné vedro a s tím se objevují i problémy… U nás jsou to potníčky :( . Malá je má po obou tvářích, hlavně na té, na které spí. Po těle je nemá, to se dá celkem ohlídat, ale ty tváře…
nevím co s tím, nějak nemizí. :roll: Máte některá tip, jak s nimi zatočit?
Případně, co nedělat, aby se to nezhoršilo (třeba nemazat krémem,..)?
Moc díky,
Lucka+Barborka 5 týdnů+2d

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Anonymni
29.5.05 13:13

Ahoj Lucko, myslím že ve vašem případě se jedná spíše o kojenecké akné, které se objevuje v 5t až 6t. Jsou to vlastně také potničky, ale podnět k jejich vzniku jim dává maminčina hormonální nerovnováha. Jistě zapocení vše zhoršuje, ale pravděpodobně se mu nedá zcela vyhnout pokud má k tomu mimi sklon (sušší pleť apod.) Mluvím z vlastní
zkušenosti, malý měl pupínky jen na tvářičkách, a to asi do 2m. věku. Pokud by to byli opravdu jen potničky, je to jednoduché - do 2 dní zmizí, ale ty se myslím vyskytují i na jiných částech tělíčka. Můj malý vypadal několik týdnů jako pubertˇák, ale přežili jsme to a dnes se mu objeví sem tam nějaká tečička. Takže pokud by se vám to nelepšilo, dr. ti jistě poradí . Krásný slunný den a spokojené mimi!
Iris + 2 svišti( 3,5 roku a 4m)

• Citovat
  • Upravit
Anonymni
29.5.05 13:23

Ahoj Lucko,
pokud se jedná o potničky, tak nám zabírá obyčejný dětský zásyp.
Pěknou pleť přeje Jana+Lucinka 11m:)

• Citovat
  • Upravit
966
29.5.05 14:49

Nám zabírala na potničky Holtova mast, kterou upatlaj v lékárně. připomíná mi mimochodem moje dětství, máma nám s ní patlala každej pupínek :D
 Makýš

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8276
29.5.05 18:59

Ahoj,
jsem dětská sestra a v práci používáme a doporučujeme jedině dětský zásyp, jak už tu bylo zmíněno.
 Alenka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1272
29.5.05 19:40

ahoj,
nám pomáhal a pomáhá zmiňovaný holtův krém,ale taky mi jedna stará pediatrička poradila potničky potírat mateřským mlékem a opravdu to pomohlo a moc!
 luka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3420
30.5.05 07:54

Ahojky,

taky je teď řešíme-malý hodně slintá a ještě si cumlá ruce,tudíž vražedná kombinace-kůže se zapařuje pod rukou a vypadá jak poberťáček-pod nosem a okolo pusiny má pupence :-)

Nám pomáhá potírat 60%lihem,nebo kamarádka poradila,pytlíkem černého čaje-uvařím čaj a pytlík v něm nechám a potírám pusinu.Nechám zaschnout volně. :)

Takže čisté pleti zdar 8)

Gabule a Štěpula

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
86
30.5.05 09:00

Ahojky Lucko,
jestliže to nejsou potničky, ale to kojenecké akce jak píše Iris, tak nám na něj pomáhal odvar z dubové kůry (dá se koupit v lékárně cca za 25,– Kč). Taky nás akné trápilo :( . Odvar jsem ji přilévala do vaničky nebo jím můžeš postižená místa potírat i přes den. Opravdu nám to pomohlo :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
159
7.10.13 19:43

Naša dcérka hned v prvom mesiaci dostala kožné vyrážky a velmi suchú pokožku: na tvári, dekolte, v záhyboch pod bradou. Niekto tomu hovorí „kojenecké akné“, niekto „potničky“, niekto „atop. ekzém“.
Po vyskúšaní všelijakých prípravkov osvedčila sa len rada Exomega od A-dermy. Všetky vyrážky zmizli hned po prvom dni, dokonca zmizli aj šupinky v hlave.
Stačí do kúpela „prsknúť“ sprchovy čist. olej + umyt dieta s mydlom (A-DERMA Dermatological bar mycí kostka) + nakoniec celé telo natrieť Exomega krémom.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí