Nastřelení naušniček

• Fotoalbum (1)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
86
27.5.05 14:33

Nastřelení naušniček

Ahoj holky,
nemáte, prosím, některá zkušenost s nastřelením naušniček?
To píchání mi totiž přijde docela drastický :( .
Nejdřív propíchnout a pak ještě protáhnout naušničku. Au, Au :cry:
Nebo se to nějakým způsobem „umrtvuje“ - třeba sprej nebo tak?

Děkuju za Vaše zkušenosti :D

P.S. Jestli máte dobrou zkušenost s lékařem v HK, budu ráda za tip :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
3678
27.5.05 14:45

Ahoj,
osobní zkušenost tedy nemám, ale kamarádka nedávno byla s holčičkou. Vzhledem k tomu, že se starší byla kdysi ouška píchat a teď s malou nastřelit, tvrdí, že nastřelování je rozhodně lepší. Malá ani nestačila kníknout a bylo hotovo. Naušnička totiž rovnou zůstane v uchu a odpadá vyndavání jehly a provlíkání náušnic. Myslím, že to bude asi opravdu šetrnější. Druhá moje kamarádka byla sama se sebou už v dospělosti, protože neměla propíchnuté uši odmala a taky tvrdí, že to bylo tak rychlé a bezbolestné, že než stačila zatnout zuby, tak to bylo hotové.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4705
27.5.05 14:57

Aner, když jsem si nechávala nastřelovat náušnice já, tak jsem šla směrem k Velkému náměstí, V Kopečku je luxusní kadeřnictví a tam to dělali. Ale už je to dóst let :cry: a tak nevím, jestli tam ještě je.

Bylo to supr, nebolelo to, jen ďoblo a zatlačilo a kdybych měla mít holčičku, taky bych šla do nástřelu a rozhodně bych ji netrápila nějakou jehlou a protahování náušnice.
Navíc tak diskrétní náušnička při nastřelení vypadá na holčičkách mnohem elegantněji než ty šílenosti, co holčičkám visí až na ramena a vypadají pak spíš jako kravičky. A když se ta náušnička pohybem hýbe, tak to fakt musí zbytečně bolet. Obyčejná „pecka“ se ani nehne.
 NiKi

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
27.5.05 15:16

No, zlatíčko, až budeš mít holčičku, možná změníš názor. Ty planďáky mají svůj účel, lépe se totiž udržují aby se na nich tolik neusazovaly bílé hojivé krvinky. Nic proti nástřelu, mojí ségře je nastřelovali natřikrát, pokaždé jim uhnula =o)))) a měla docela zbědované ucho. Holce jsem nechávala píchnout uši klasicky jehlou ve 3 měsících a v 10 měsících až to měla kvalitně zhojené, jsem jí je měnila za maličké šroubovací, aby si ty planďáky nesnědla! Mimochodem, dnes už se dělají náááádherné malinké naušničky oproti kterým vypadají nastřelovačky docela příšerně.
 Sunn

• Citovat
  • Upravit
5636
27.5.05 15:23

Taky jsem dala male nastrelit nausnicky kdyz ji bylo asi tak 6M a jsem rada, ze mi to svagrova poradila takto ze zkusenosti svych holcicek. Mala sice rvala jako tur, ale spise proto, ze ji pevne drzela ji neznama osoba, pry to samotne nastreleni neboli. Nam to delala detska lekarka a chtela za to snad jenom 60Kc + 200Kc za nausnicky. Ouska ji nehnisaly, za par vterin u mne v naruci se uklidnila a byla z ni krasavice:-)

Jenom bych si u maleho mimi rozmyslela salon, radsi bych byt tebou vyhledala detskou MUDr., ktera to dela u sebe v ordinaci … mozna to da trochu prace najit, ale stoji to za to.

Uspesne hledani a nastreleni male krasavici preje

Sulanek a Nika 28M

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3417
27.5.05 15:44

Ahojda, já se přimlouvám za klasiku. Jde to dobře čistit, což je docela důležité. A kdyby bylo potřeba, jdou klasické náušnice snadno sundat, myslím že líp než ty nastřelené (mám na mysli třeba případ nějakého lékařského vyšetření, kde náušnice vadí - třeba rentgen nebo EKG). Dají se koupit malinké a lehoulinké, které ouško rozhodně nevytahají. Nám doktorka doporučila píchnout hned po šestinedělí, strašně rychle se to vyhojilo. Nečistila jsem to ale lihem, nýbrž TEA TREE oilem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17
27.5.05 16:18

já jsem dceři nechala nastřelit naášničky až v 7m, protože se nám posunulo očkování. jinak samozřejmě čím dřív, tím líp. měla jsem kontakt od dětské lékařky na zdravotní sestru. postup byl následující: ušní lalůčky jí potřela umrtvovacím gelem, pak si udělala fixou ve středu tečku a nakonec pistolí nastřelila náušničku z chirurgické oceli. mohla jsem si vybrat, jestli chci obyčejnou-stříbrnou nebo pozlacenou, byly tam i různé tvary. malá začala brečet už při natírání gelem. celá akce trvala cca 15min, a pak ještě tak dlouho vzlykala a nadávala mi. doma jsem po koupání natírala lihem a reakce nebyla vůbec žádná. cena byla 250,–- za všechno. náušnice se nechají šest týdnů a pak je můžeš (ale nemusíš) vyměnit. já jsem jí koupila ještě předtím kroužky z bílého zlata, ale jinak bych jí je nechala.
 lilu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
86
27.5.05 16:42

Ahoj holky,
díky za Vaše názory. Mám o čem dumat :D
Ono má asi oboje svoje pro a proti :(
Jelikož i já jsem tak trošku „posera“ určitě budu trvat na tom, aby ji ouška něčím potřeli na umrtvení.

Niky - já když jsem byla mladší, tak jsem si taky nechávala naušnice nastřelit právě v Kopečku. A protože sama vím, že to fakt není tak bolestivé, tak bych se k nastřelení přilonila i u malé. Ale oni už tam bohužel nejsou :( .
Aj tak bych šla radši k doktorovi než takhle do salonu - tam asi ani s mimkama nemaj zkušenosti.

Anera a Kačka 3m

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
538
27.5.05 16:59

Ahojky, nečetla jsem diskusi moc pečlivě, tak to tu už možná někdo psal…
My jsme nechali naušnice píchnout klasicky. Nejdřív dr. píchla jehlu, do ní v:,–(ila naušnici a při cestě ven už ji protáhla. Takže žádné trápení dvojmo. Rychlejší než nastřelení to nikdy nebude, ale nám se to vyplatilo. Hodně jedno ouško krvácelo a tvořily se sraženinky, které bylo třeba dobře čistit.
Albi+Anika

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
27.5.05 17:14

Holky, přece i ty nastřelovací náušnice se musí po cca týdnu vyndat a dát zlaté. Já to s dcerou absolvovala, když jí bylo 7 měsíců, je to už dost pozdě, pak si na uši nedala sáhnout, takže to přendavání nám taky udělal pediatr. Ale nechat ty nastřelovací náušnice je hloupost, jednak jdou snadno sundat a je nebezpečí vdechnutí a jednak se tam usazuje nečistota. Máme moc hezké malé zlaté naušničky a jako kráva rozhodně nevypadá. Jen nekupujte ty nejmenší mimnkovské naušničky, kámoška je má a už v 18 měsících musela koupit větší.

• Citovat
  • Upravit
Anonymni
27.5.05 17:16

ahoj,
já jsem jednoznačně pro nastřelení, bylo to fakt rychlovka…dvě holky cca 10min i s uděláním tečky kam přijde naušnice, vybráním naušnic..no dobrá tak 15 min…;-) slzy byly hlavně u Maťky, kt měla zároveň čerstvé zkušenosti z průplachu oka takže ji vadilo to držení..ale při odchodu z ordinace už o ničem nevěděla ani jedna..hlavně jsme s tim nemuseli nic dělat..žádné mazání, čištění…jen jsme jim naušničky nechali nastřelit až kolem 9-10 měsíce…teď když bych chtěla naušnice tak je nechám dát daleko dřív…ony se pak dítka už umí docela slušně bránit ;-) myslím po měsíci jde ta naušnička vyměnit za jinou…

zdenik

• Citovat
  • Upravit
1138
27.5.05 17:20

ahojky, ve středu nám nastřelili naušnice a dělal nám to doktor z ušního. Bála jsem se, aby netrefil akupunkturní bod. Nebyla ani kapka krve jen trochu kníkla jako při očkování a zatím to nic nedělá, ani jí ouška nezarudly. Stálo nás to 200kč a za rok jí koupím krásné dětské naušničky

Linka a Eva 4m

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Šárka
29.5.05 09:11

nastřelení naušniček

nám sama dětská lékařka doporučila jít na nastřelení, přesto, že sama provádí propíchnutí uší.

• Citovat
  • Upravit
63
29.5.05 11:48

Ahojky, ja davala nasi holcicce nastrelovat nausnicky uz ve 4 m. Protoze uz jsme meli po druhem ockovani a ja, kdyz ji pichali, tak sem se na to nemohla divat. Proto jsme se rozhodli pro nastrelovani. Sestra, ktera ma dve holcicky a taky jim davala nastrelovaci nausnice, mi poradila at jdu co nejdriv. Mala to opravdu nesla statecne, zdravotni sestricka si ji po:,–(ila na klin a drzela ji hlavicku aby neucukla a doktorka ji jenom fixkou nakreslila tecky… Pak uz jenom prilozila pistolku a sup uz tam byla nausnicka.. Ja drepela pred malou aby na mne videla a mohla ji drzet za rucku… Po prvni nausnicce se mala rozbrecela, ale kdyz sem na ni zacala mluvit tak se hned uklidnila. Pak uz to slo rychle a ja ji hned dostala do naruce. Pak jsem ji predala moji sestre a nechala jsem si taky jednu nastrelit. Vazne to boli jenom ten moment kdyz to proleze a to je jenom sekunda pak uz nic.. A deti placou protoze se vylekaji.. Po sesti tydnech jsme nausnicky sundali a dali nove co dostala od kmotry. Nemela zadne problemy a ani jsme nemuseli ouska nicim mazat.. Ty nastrelovaci nausnicky jsou z chirurgickeho kovu a jsou pozlacene nebo postribrene, maji hezke tvary a taky barvy. Male opravdu slusely… Vrele doporucuji!!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
137
29.5.05 23:34

Ahoj Anero,
my jsme nechávali nastřelit naušničky až skoro v 9 m. Hodinu před nastřelením jsem holčině namázla ušní lalůčky mastičkou, která to umrtvila, ale to jen proto, že jsem ji měla náhodou doma, jinak to není vůbec potřeba. Nastřelení do obou oušek trvalo cca 2 min, malá nic necítila, jen se ji nelíbilo, že jsem jí držela hlavičku. Za 14 dní jsme ty nastřelovací naušničky vyndali a dali jsme ji zlatý co jsme měli koupený. Všechno absolutně bez problemů, malá ani nevěděla že v těch ouškách vůbec něco má. Mazat jsme taky nemuseli. Stálo nás to 200,– kč včetně naušniček a dělala nám to dr. Trlicová ve Foerstrově ulici v Hradci, je tam nová místo dr. Černíkové. Vřele doporučuji :lol: :lol: :lol:
 ahoj

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky