Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Jéjku Titinko,
moc děkuju za pomoc, to jsi mi vytrhla trn z paty ![]()
Zrovna jsem brala do ruky telefonní seznam a chtěla jsem začít obvolávat doktory - kdo nastřeluje ![]()
Jenom tě ještě poprosím, můžeš mi napsat název té mastičky na umrtvení? Já vím, že to asi není potřeba, ale ráda bych malou co nejvíc „uchránila“ - já sama se totiž bojím i zubní vrtačky ![]()
Je to EMLA krém 5%, mně ho tenkrát předepsala dr. na kožním pro starší dceru, když šla na odstranění bradavic. Stojí kolem 150,– Kč.
Ahojky ![]()
Ahoj Anero,
my jsme nechali male nastrelit nausnicky v 5 mesicich
a jsem za to moc rada
vubec to nebylo tak hrozne, kdyz jsme sly z ordinace, Kristy uz o tom ani nevedela. Nastrelily nam krasne male cervene pecicky ![]()
Simona&Kristy(skoro 11 mesicu)
Anonymni píše:
No, zlatíčko, až budeš mít holčičku, možná změníš názor. Ty planďáky mají svůj účel, lépe se totiž udržují aby se na nich tolik neusazovaly bílé hojivé krvinky. Nic proti nástřelu, mojí ségře je nastřelovali natřikrát, pokaždé jim uhnula =o)))) a měla docela zbědované ucho. Holce jsem nechávala píchnout uši klasicky jehlou ve 3 měsících a v 10 měsících až to měla kvalitně zhojené, jsem jí je měnila za maličké šroubovací, aby si ty planďáky nesnědla! Mimochodem, dnes už se dělají náááádherné malinké naušničky oproti kterým vypadají nastřelovačky docela příšerně.
Sunn
upřímnou soustrast tvojí dveři… ty planďáky možná temhle účel mají, leč maličkým slečnám se snadno podaří si tam nacpat prstíček a natržení ouška je na světě! A že se jí to hojilo 7 měsíců?!… no… chudinka! Nastřelení vůbec nekrvácí, nebolí, a hojí se to MAX. 6 týdnů. My je máme 5 týdnů a už můžeme měnit, nic z toho neteklo a ani zakapávat lihem jsme nemusely. Nechávala jsem nastřelit z vlasní zkušenosti, mám nějaké náušnice navíc-dvě mi píchali (šílenost) a jednu stříleli (pohodička) ![]()
ahoj byla jsem s malou pred 14 dny a nastreluje to primo moje doktorka chvilinku plakala ale ma to uplne paradni nic nehnisa zadna krev ji netekla jen si tak 2min poplakala a vsechno ok
Marishka89 píše:Anonymni píše:upřímnou soustrast tvojí dveři… ty planďáky možná temhle účel mají, leč maličkým slečnám se snadno podaří si tam nacpat prstíček a natržení ouška je na světě! A že se jí to hojilo 7 měsíců?!… no… chudinka! Nastřelení vůbec nekrvácí, nebolí, a hojí se to MAX. 6 týdnů. My je máme 5 týdnů a už můžeme měnit, nic z toho neteklo a ani zakapávat lihem jsme nemusely. Nechávala jsem nastřelit z vlasní zkušenosti, mám nějaké náušnice navíc-dvě mi píchali (šílenost) a jednu stříleli (pohodička)
No, zlatíčko, až budeš mít holčičku, možná změníš názor. Ty planďáky mají svůj účel, lépe se totiž udržují aby se na nich tolik neusazovaly bílé hojivé krvinky. Nic proti nástřelu, mojí ségře je nastřelovali natřikrát, pokaždé jim uhnula =o)))) a měla docela zbědované ucho. Holce jsem nechávala píchnout uši klasicky jehlou ve 3 měsících a v 10 měsících až to měla kvalitně zhojené, jsem jí je měnila za maličké šroubovací, aby si ty planďáky nesnědla! Mimochodem, dnes už se dělají náááádherné malinké naušničky oproti kterým vypadají nastřelovačky docela příšerně.
Sunn
Souhlasi se vsim mala taky ma pekne nastrelovaky sice mame koupene svoje ale kdybych nemola urco bych je dala a nastreleni je super vec krasne se trefily a ani kapka krve ani to nehnisa a ma to 14 dni a uz bych taky mohla menit na pichani bych s ni urcite nesla
Tak tak
navíc se mi líbilo že u nastřelování jsem mohla být s Beátkou celou dobu pohromadě a po nastřelení jedné náušničky ji pochovat, celou dobu jsem ji držela za packu a povídala na ni, zatímco u píchání ti děcko doktorka sebere, pak slyšíš na chodbě srdceryvný křik a pak ti Dr. uplakané miminko vrátí
Podle mě šok pro toho drobečka… Známá zastávala stejný názor jako výše citovaná anonymka, nechala dceři ouška proíchnout a samozřejmě ty malý ouško parádně zhnisalo… Jestli budu mít někdy další mimčo a bude to zase holčinka, určitě zase nechám nastřelit, je to hned a dítě o tom při odchodu z ordinace už ani neví ![]()
nastřelení je perfektní věc - dcera je dostala k narozeninám - k 1. ročku - držela jsem ji na klíně, jen to cvaklo a plakat začala až po nastřelení druhé náušničky…plakala asi tak půl minuty a nijak strašně. Prý pláčou jen kvůli tomu pocitu tlasku, který asi minutku po nastřelení člověk nauchu má…
Od té doby nic - využila jsem službu nastřelení doma, která funguje v Praze. Nebyla žádná krev, žádný hnis…uši si nedrbe ani netahá
prostě vše na 1 s hvězdičkou ![]()
Ahoj všem,chci se zeptat kdy můžu dceři nechat nastřelit naušničky??slyšela jsem,že nastřelení se dělá později jak klasické píchnutí.Nevím proč,ale přijde mi to jako blbost
.Příští týden budou malé 3 měsíce,jdeme na očkování a ráda bych jí už naušničky dala.Díky..
kreali píše:
Ahoj všem,chci se zeptat kdy můžu dceři nechat nastřelit naušničky??slyšela jsem,že nastřelení se dělá později jak klasické píchnutí.Nevím proč,ale přijde mi to jako blbost.Příští týden budou malé 3 měsíce,jdeme na očkování a ráda bych jí už naušničky dala.Díky..
My jsme nastrelovaly jak male byly necele tri mesice po prvni hexavakcine primo u doktorky
Moje Bea byla na očkovaní a hned za týden jsme šly
určitě jí to můžeš nechat udělat hned po první hexa
mimochodem, asi pře půlhodinkou jsem jí je měnila za stříbrné, šlo to trochu ztuha, ale ani si toho nevšimla
rada na výměnu: po koupání to jde líp, ouško je měkčí a i náušnička líp sklouzne ![]()
My nastřelovali ve 4 měsících, Dr. dřív nechtěla, prý má o trochu větší lalůček a jde jí to líp umístit. Ale asi záleží individuálně na každé doktorce. JInak u nás bez problémů, jsem z toho nadšená a klasická jehla mi přijde jako rasárna.
Evánku to naše dr nastřeluje až v roce
prej se tam dřív ta pistole nevejde
no nevim teda…
a do tý doby prej jedině píchat jehlou
tak jsem si řekla že teda nééé a pátrala jinde. Jsme z Chrudimi a střelila nám to dr. Ždímalová
ta střílí hned po prvním očkování, a to my měli ve 4 měs. Bea má nemocný srdíčko a tak nám ho trochu odložili… jinak tam věk není podmínkou, pistolku má opravdu malinkou ![]()
Jo a nastřeluje BIOplastový náušničky - můžu vřele doporučit, odpadá případná reakce na kov, po odhojení dírky se může nasadit libovolná náušnička
a je to dělaný přímo pro ty mimča, i to zapínání to má trošku jiný než ty klasický nastřelovací náušničky, celý hrot je vsazený do krytu zapínání, takže nehrozí poškrábání ani otlaky ![]()