Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
ja sem byla s malou taky okolo4 mesice na nastreleni,vlastne me ani nenapadlo,ze bych ji je dala pichnout klasicky,kdyz je tady mnohem setrnejsi metoda. zadna krev,jen trocha breku,za chvilku bylo hotovo
. bala sem se ,ze to bude male hnisat,tak sem se ptala cim to mam mazat a doktorka me rekla,ze nemazat nicim a ze by sme byly prvni pripad za celou dobu co nastreluje,kdyby sme mely nejaky problem s hnisanim,nebo tak. za dva mesice sme vymenovaly za klasicke zlate nausnice.
Díky,tak to jí je nechám nastřelit hnedka po očkování.Už se těším,aspon se mě nebude každej pořád ptat jestli je to kluk,nebo holka ![]()
kreali měla jsem stejnej problém
když sjme šli na nastřelování, najust jsem ji oblíkla celou do modrýho ![]()
Ahojky. Malá má 13 měsíců. V pátek jsme objednaný na nastřelení náušnic. Okolí mě straší že je to zbytečný stres pro malou… Je to blbost? Asi potřebuji uklidnit. Máte některá zkušenosti?? Dekuji ![]()
@KKikina Ahoj, zkušenost mám takovou, že jsem se rozhodla vyčkat, až bude dcerka starší a řekne, že by náušnice chtěla. Pak ji vezmu na nastřelení, nechám ji si vybrat náušničky, aby se jí líbily, prostě z toho udělám pěkný „holčičí“ den i s něčím dobrým na zub třeba. Zatím je spíš divoška, ještě bych se bála, že si náušnici někde vytrhne, navíc mi nepřijde úplně v pořádku ji nechat takhle zbytečně mrzačit bez jejího souhlasu. A proč vlastně? Copak ta mimina fakt potřebují mít hned náušničky? Na co?
@KKikina Ahoj ted to tu zrovna procitam protoze budu taky nechavat prostrelovat.moji male je 12tydnu a zrejme zitra ji uz nekam objednam. ted jsem tak nejak vsude cetla ze cim driv tim lip. take mam strach jak to snese a zda to nebude hnisat atd ale rikam si ze je to "bezna "vec, skoro kazda holcicka to stacne zvladla tak to urcite zvladne i ta moje
a tvoje urcite taky, tak hlavne klid a zbytecne se nestresovat drzim Nasim holcickam palce ![]()
@KKikina byla jsem s dcerou taky takhle pozdě na nastřelení a už nikdy víc. Jednu dírku má křivě i po opravě. Byli jsme na orl klinice a stálo to 700 kč. Vždycky, když si toho všimnu, tak jsem akorát naštvaná, že jsem se nechala přemluvit ať jí je nechám nastřelit. Ještě byla ta sestra nepříjemná a arogantní při té opravě, něco v tom smyslu, že si vymýšlím, že to měla křivě a i tu opravu zas zmršila. ![]()
@KKikina píše:
Ahojky. Malá má 13 měsíců. V pátek jsme objednaný na nastřelení náušnic. Okolí mě straší že je to zbytečný stres pro malou… Je to blbost? Asi potřebuji uklidnit. Máte některá zkušenosti?? Dekuji
Ty se z nastřelení naušnic stresuješ, tak proč jí je musíš dávat? Holčička je nepotřebuje, vždyť je to jen kosmetický zákrok a úplně zbytečný. Dokud moje dcery naušnice nebudou chtít samy, tak nebudu rozhodovat za ně.
Dávala jsem dceři ve stejném věku. Původně jsem chtěla počkat, až bude sama chtít, čili asi někdy ve školce nebo škole… taky zastávám názor, že pro mimino je to zbytečný, paradit se roční dítě fakt nepotřebuje. Jenže mám doma i ty starší děti, kluky, a když si představím, ze by teď dobrovolně šli na takový zákrok, tak mě prepadavaji mdloby…věřím, že by strašně chtěli, ale taky by se strašně báli. Minimálně ten straší určitě a dcera je povahou jak on. Bylo by z toho mnohem víc stresu na všech stranách, než když to dceři nastřelil v tom roce, ona minutu brečela a za další minutu o ničem nevěděla.
@KKikina píše:
Ahojky. Malá má 13 měsíců. V pátek jsme objednaný na nastřelení náušnic. Okolí mě straší že je to zbytečný stres pro malou… Je to blbost? Asi potřebuji uklidnit. Máte některá zkušenosti?? Dekuji
Me rikala doktorka, ze bud to stihnout do 6ti m, nebo pak pockat, az si rekne…, ale je to na vas…jako dcera to prezije urcite..jestli jste z Prahy, tak doporucuju Bany v zenskych domovech a lepsi jsou jednorazove plastove, i kdyz jsou drazsi…ale urcite to dcera prezije i bez nausnic