Pláč při usínání

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
53
29.5.05 14:26

Pláč při usínání

Ahoj,
mám 3m holčičku než usne pláče tak 10 minut někdy i déle, nepomáhá ani chování,
houpání, povídání........ Máte prosím někdo radu jak tomu předejít. Děkuji za rady

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
966
29.5.05 14:57

Ahoj,
obávám se, že ti moc neporadím, jak tomu předejít. My měli takových období pláče před usínáním několik. První měsíce byly na vině prdíky. Pak předpokládám, že prostě nechtěl spát, nechtěl do postýlky, nechtěl od mámy. Prostě jsme vždycky tohle období přečkali. Zhruba do půl roku jsem chovala zpívala, držela za ruku, hladila po zádech, co se dalo. Pak, aby si nezvyk, seděla jsem u postýlky nebo si lehla vedle postýlky na zem, aby věděl, že jsem blízko, ale naučil se usínat sám, bez pomoci. Jakmile se naučil stoupat, začalo další období řevu před spaním, asi dvouměsíční. Ale nikdy jsem neměla nervy na to, nechat ho „uřvat“ ke spánku. Myslím, že tohle plakací období samo přejde, chce to jen trpělivost.
Hodně štěstí
Makýš a Vašek (roček)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
483
29.5.05 15:13

Ahoj,
my meli uplne to stejne. Maly taky usinal jen po zaplakani si. Nekdy to trvalo kratce, nekdyi pres tech 10 minut. Poznala sem ale, ze jinak proste neusne, tak sme to vzdycky vydrzeli. Za nejakou dobu se plac temer vytratil a ted je tu zase :(
Synovi je ted 6 mesicu. Tak doufam, ze to brzy zase prekoname.
Jinak nechce dudlik, takze uklidneni timto zpusobem „nehrozi“ :)

Tak snas to u vas taky brzo skonci.Pa.
Eva

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
493
29.5.05 17:09

Ahoj,

my taky před spaním řveme (pláč je slabé slovo) bohužel nepomáhá vůbec nic.. a vydržíme řvát i půl hodiny. Malému je teď půl roku a usínal dobře jen v šestinedělí.
Tak trpělivost, snad to přejde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
86
29.5.05 21:46

Ahojky,
taky máme 3 měsíční holčičku. My teda nebrečíme před každým spaním, ale někdy se to holt prostě podaří :? .
U nás taky nezabírá nic jako chování, zpívání, držení za ruku, atd…
Prostě je už přetažená a nejde ji zabrat. Takže se v té bezmoci zlobí na celý svět :(
Snad jsem trošku pomohla :wink:

Anera a Kačka 3m

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12600
29.5.05 22:53

Ahoj,
nas syn taky obcas pred spanim place (nekdy az rve) a to do dneska (11mesicu). Ted uz teda jenom pres den, ale proste je to jeho „zpusob“ usinani. Ze zacatku jsem zkousela ho chovat, houpat, ruzne uspavat a nic nepomahalo, porad jsem mela pocit, ze svym pristupem ho spis rusim. A asi fakt jo. Ted proste vim, ze kdyz je moc unaveny a chce usnout a nejde mu to tak place, ale ze ja mu nijak nemuzu pomoct :(
Ted ho proste polozim a necham chvili si „stezovat“ a obvykle do 2-5 minut spi. Pokud mu do toho zasahuji uspavanim , tak nespi treba i 2 hodiny. uz jsme si zvykli a pred navstevou vypadame jako „kruti“ rodice, ale ja vim , ze pro nej je to tak nejlepsi…:) Jana

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Iri
141
29.5.05 22:54

Ahoj,
tak mi jsme malou nechali vybrečet, stálo to hodně nervů a odříkávání, ale pak už usínala sama. U nás se to taky snažila zopakovat kolem půl roku, ale na nás to nezabralo a s usínáním je teď zlatá :D :lol:
Iri +Mery 9,5m

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
574
30.5.05 08:28

Ahoj,

my jsme neměli problémy s usínáním od narození. Vždy usínala sama.Ale je to asi tak měsíc a malá své usínání úplně změnila. Než usne tak pláče. Musím podotknout že jsem si to udělala asi sama. Poslední dobou jsem byla nějaká utahaná, tak ráno když jsme se vzbudily tak jsem malou nakrmila a pak jsme si lehly ke mě do postele. Malou jsem pořád hladila a ona usnula a spali jsme pak spolu ještě aspoň dvě hodiny. Po nějaké době vyžadovala uspávání už i po obědě a teď už i večer. Neřeším to, nechávám jí vyplakat, sice s těžkým srdcem, ale nechávám.

Asi na to žádný recept není, hlavně neudělej stejnou chybu jako já.

Ještě musím podotknout, že naší berušce bude za necelých 14 dní rok.

Vydrž.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
510
30.5.05 22:53

Ahoj,
zkusila jsi jí dát přes obličejík plinku? Jen tak z boku, ale třeba se do ní zachumlá a přivře očka.....
My jsme řešili to stejné, až nám tchyně říkala, že naše malá ještě neví, že má ty očička zavřít, aby se vyspinkala.......že prostě neví, jak na to. Tak jsem si myslela svoje :roll: , ale po čase jsem to zkusila a asi mají ty tchyně někdy pravdu :D .
O té doby, když jen kňourá a nemůže usnout (občas se to děje ještě teď v 8m), podám jí plinku, ona se do ní zachumlá a je to. Do minuty usne.

Samozřejmě ji pak oddělám :P

Tak hodně úspěchů

Veronika, Barča a pidižvík

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
1.6.05 10:48

Ahojte holky,
to jste mě podpořily,já se včera rozhodla malého taky nechat vyplakat (2,5 měsíce),protože večer vyžaduje usnutí u prsa a posledně to bylo 2 hodiny!!!Vydržela jsem 20 minut,chodila co 5 min ho pohladit,ale nezvedla jsem ho.Po 20 minutách začal docela dost řvát,tak jsem ho začala kolíbat askoro hned usnul.Tak se dnes na to chystám zas, jak dlouho to tak může trvat? Dudlík odmítá nebo spíš ho v pusince neudrží.Koupila jsem anatomický,možná koupit klasiku?
Helusa + Tom

• Citovat
  • Upravit
86
1.6.05 11:02

Ahojky,
s tou plínkou přes obličej je to pravda. U nás to taky pomáhá. Dám plínku malé okolo hlavičky a ona se během chvíle do ní zamotá a usne.
Asi jim to dodává nějaký pocit bezpečí :?

Je ale pravda, že ji začala takhle „vyžadovat“ asi tak 3 týdny zpátky. Zkoušela jsem to když byla menší, a to si s ní ještě neuměla poradit.

Anera a Kačka 3m

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14
1.6.05 11:03

Jéé Janat to mi něco připomíná :D Jako by jsi psala o nás. Ovšem s tím rozdílem, že v poslední době pláče a pláče, já za ním v různých intervalech chodím, vždy pohladím a řeknu hají hají a jen se otočím, tak řve jak tur. Přetočí se na břicho a na něm už absolutně neusne. Tak k němu zas jdu a otočím ho zpět. A když už je unavenej,tak jsem s ním trochu dýl a pak zabere. Já vím,že to vypadá strašně drsně, ale jak píšeš na něj opravdu nezabírá žádné uspávání. V poslední době ani prso a to jsem se bála,že ho budu muset odnaučit usínání u prsu :!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
493
1.6.05 20:00

Čau,

tak právě zase řveme. :? :x Plínka u nás bohužel nezabírá, v poslední době to jde většinou u prsu, ale je to na delší lokte :cry: (nejdřív řvaní, prso zpočátku moc nechce, pak usne u prsu) Pomalu ztrácím nervy.. :evil: Nemáte někdo ještě nějaký fígl??

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
493
1.6.05 20:21

tak to zase skončilo prsem.. Ale tentokrát byla ta prsní fáze celkem rychlá :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
49
1.6.05 21:10

No u nás zabírala tak před měsícem jakakoliv plyšová hračka, teď ji musím uhojdat. To je totiž do půl hodinky uspaná. Jinak je schopná sebou házet a točit se v postýlce i hodinu a déle a nakonec je úplně nevrlá a usíná s pláčem v náručí. Ve čtyřech měsících usínala sama a teď vůbec. Takže radím vydržet pláč a když tak uhojdat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí