Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Pokud je dítě přetažené, tak nám pomáhal bílý šum, fén, vysavač. Bílý šum se dá stáhnout z ulozto.cz
dobrý odkaz na různé uspávání je: http://www.baby-cafe.cz/modules.php?…
@cybermis pokud pomáhá zavinutí tak bych sebou nosila větší plenu-např. kiko a do té ho zavinula ![]()
@cybermis no já používala ty velké už jakoby osušky a ty cípy jsem dávala pod záda takže si na nich ležel a byl stáhlý, ale kdyby se z toho vysoukal tak bych to převázala nějakou širší stuhou na mašli
Ahoj holky, tak u nás je to to samé. Pláč před usnutím. Už máme ale pár triků…malýmu vadí světlo, takže musíme udělat co největší tmu a potom pořádně zakrýt peřinou…když byl menší, zakrývala jsem tak, aby měl ruky v peřině, sice chvilku poplakal, ale uklidnilo ho to a za chvilku spal…děláme do teď(7m), akorát i natvarujeme peřinu tak, aby stínila i hlavu, jak usne tak oddělám…prostě to zabírá. Když jsme venku, musím mu dát plínku.
@Pe-G tak tu obrovskou určitě vyzkouším, snad se mi z ní nedostane, dáreček jeden ![]()
Děkuji, vyzkouším. Šum jsem opravdu ješte nezkoušela. Velká plína nezabírá, občas zachumlat do peřinky. A dnes hurá poprvé bez řevu, usnul mezi náma na posteli na bříšku, ale to nespal skoro celý den, dnes jsme měli náročný program, ale to nepůjde vždy. Tak jdu stahovat šum. děkuji ![]()
Holky u nás šum taky nezabírá, resp. zabíral tak do 2,5 měsíců - kouknětě sem : www/uspavac/cz, tak to máte nahrané, pouštěli jsme odsud ![]()
Teda já blednu závistí, když čtu, že někdo dítě položí do postýlky a do 5 min samo usne
Já to už mam docela vychytaný, jakmile je malá ospalá, začne kňourat, tak přes den naložim do kočáru a jde se, za chvilku spí jak špalek, večer je to horší, ukládáme kolem 10h a poslední dobou se nám osvědčilo ježdění s postýlkou, máme na ní kolečka, tak jezdíme jako s kočárem dokud neusne, ale někdy to trvá i hodinu a moje záda už vypovídají službu…Jinak souhlasim s tou dobou usínání, musí se to vytsihnout, když je moc přetažená, tak je to zoufalý a trvá mi strašně dlouho než jí uspim, ať v kočáře nebo v postýlce. A někdy postýlka nezabere, tak jí prostě musim nechat u prsa dokud neodpadne
Tak jsem se dneska pokusila vysledovat dobu kdy je malej nejvíc ospalej. Nevím jestli se to fakt povedlo, nebo to byla jen náhoda, ale dneska pobrekával tak 5min a pak usnul.Ani jsem ho nemusela vyndat z postýlky. To se nám nestalo už dva měsíce. Tak doufám, že už je to naše večerní usínání na lepší cestě. ![]()
Holky tak jsem zkusila tu tetra plínu a i když ji zavinu jak to jen jde a ovážu stuhou, stejně se mi z toho dostane :-/
Milé maminky, obnovuji tuto diskusi a prosím o zkušenosti…
Mám 6týdenní holčičku, je hodná, spinká krásně a dlouho, bříško téměř nezlobí. Jen mě zaráží jedna věc - když na ní vidím, že je ospalá (má malá červená očička, přivírá je, nechce být na bříšku atd.) a dám ji do postýlky, sama neusne a začne pokňourávat a pobrekávat. Tak ji vezmu do náruče, abych ji pochovala a uspala - a spustí poměrně hodně hlasitý a intenzivní pláč. Brečí třeba jen 30 sekund, někdy 2minuty a pak uprostřed „breku“ naprosto spokojeně vytuhne…
Samotná mi v postýlce neusne, teda zatím jsem to nezkoušela nechat ji tak dlouho pobrekávat, mám strach, aby nebyla přetažená a to by mi usínala ještě hůř… Ale nějak mi nedělá dobře pocit, že když ji beru do náruče, abych ji uspala, tak z pofňukávajícího dítěte mám hodně brečící, i když jen na chviličku..
Dělalo vám to vaše dítko? Máte některá podobnou zkušenost?
Tak kuj malej od 14dni do ted spi jen na me..ve dne i v noci..mimo kocarku..uz jsem zoufala, je mu 9 tydnu
Moje dcera od narození neuměla sama usnout. Pravidelně nám začala řvát s úderem 8 večerní a taky řvala dokud nevytuhla, akorat v našem případě to vydržela klidně 2 hodiny, ne pomáhalo nic, asi se musela utahat, dnes je hodně akční, jsou ji skoro 3 a stále neumí usínat sama ![]()