Pláč při usínání

Napsat příspěvek
Velikost písma:
493
1.6.05 21:25

Dík za radu, akorát nevím , co je uhojdat :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
378
2.6.05 11:39

Usínání

Ahojky, malej od narození usínal sám a v pohodě. Cca ve třech měsích nastal zlom. Nejdřív plakal jen před nočním spánkem a pak i přes den. Držela jsem ho v náručí, on plakal a za chvilku usnul. Někdy to trvalo 2-5 minut, někdy ale i 20 minut. Minulý týden mu byly 4 měsíce a asi se to zlepšilo. Nechci to zakřiknout, ale už tolik nepláče. Taky už ale tolik nespinká a pro změnu pláče v kočárku (nudí se, nevidí pořádně ven). Takže když se zbavíš jednoho problému, přibude nový. Pevné nervy a hodně štěstí :P :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53
2.6.05 18:07

Ahoj,
s kočárkem to u nás začíná taky, když hned neusne pláče, pak to přechází ve vztek a když jí zvednu, tak se hned směje a je spokojená, s tou plínkou to někdy zabere, ale zjistila jsem, že někdy stačí jí dát na bok a usne, když se jí to nelíbí otočí se na záda a začne se plakat a plakat.
Markéta + Terezka 3m

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
461
2.6.05 19:29

Ahoj Mareto,

ve 3m je to úplně normální. Mimčo začalo vnímat svět kolem sebe a večer už toho má prostě dost, chce spát a nejde mu to… my jsme to období měli také. Vždy večer před usnutím, někdy 10min, ale někdy i 2h. Prdíky to nebyli.

Plínku vůbec nechtěl, to začal řvát ještě víc. Nezabíralo prostě vůbec nic. Myslím, že to ale trvalo tak do 4m. No jo, ale potom se v 6m začal budit kvůli zubům v noci a je to znova :D . Prostě pořád je něco :D :D :D

Tak vydržte a ať máte co nejméně probrečených chvil.

Sendy

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
461
2.6.05 19:35

Jestě jsem si vzpomněla, že ne na každý dítě platí vyřvat nebo nechat chvíli plakat, že usne sám Náš malej se tím úplně vykolejil a ještě pár dní se z toho dostával. Samozřejmě, že neusnul ani za 4hod.

Tak jsme chovali, chovali, chovali a až teď můžu říct (12m), že je to každým dnem lepší. Ťuk, ťuk… Dokonce už ani moc chovat nechce a ukazuje na postýlku a chce do ní. Usne úplně bez problému, vetšinou v momentě, kdy ho tam položím.
Tak hlavně pevné nervy :D
 Sendy

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
378
3.6.05 10:11

Usínání

Ahoj Sendy,
udělala jsi mi velkou radost. Na mého malého (4 měsíce) totiž také neplatí nechat vyplakat. Dokáže pak brečet dost dlouho a stejně neusne. Takže chovám a pak usne za chvilku. Sice mi spousta lidí říká, že si na to zvykne a že se z toho zblázním. Ale abych pravdu řekla, spíš bych se zbláznila z toho jeho pláče (to úplně rve srdce), než z toho chování. Náhodou je to prima, když se přitulí a usne. Pak ho dám do postýlky a spinká spokojeně dál. Jo a zkusím to s tím kočárkem - na bok. Na zádech totiž spinká v kočárku jen chvilinku, a to ještě musím pořád drncat a jezdit. Jak se zastavím anebo jen popojíždím sem tam, tak to pozná a okamžitě se vzbudí. Takže, drž palce :P

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Mayloo
6.6.10 20:28
Pajina píše:
Dík za radu, akorát nevím , co je uhojdat :oops:

Uhojdat = ukolébat. :wink: :)

Jinak je bezva cist ze i nekdo jiny ma problemy s usinanim. Vsechny moje kamaradky maji naprosto vzorne deti, ktere usnou jakmile je polozi do postylky, ci kocarku. Zadnej rev jak u nas. To je proste k vzteku. :lol: :)

• Citovat
  • Upravit
veverttka
6.6.10 20:58

Ahoj, přidávám se k těm co jim pomohla plínka. Ale je pravda, že jsme to zkoušeli už dřív a ani ta nepomáhala, že se do ní jde zachumlat a spinkat pochopila naše cácorka až asi v pěti měsících. Dneska když není strašlivě přetažená (pak je to stejně s pláčem jak se jí nedaří usnout), tak podám plenku, pomuchlá si ji, případně dá na hlavu a za chvilku spinká.

• Citovat
  • Upravit
251
6.6.10 21:08

Ahojky tak my mame taky problem s usinanim.Je mu 1mesic a vzdy vecer usina s placen,hold ale nic jineho nepomaha ani ruce,ani dudlik a řve jak pavian ale ne dlouho spiš po troske pak usne a pak zase řve a takhle to trva nekdy10min ale střida to plac a spanek.A nejnovejs mi nevi usnout na zadech vubec,na bok ale nejradsi spi na břisku i v kočarku,ale ja mam stzrach.Na noc ho ani nechvi dat na břiško spat.Deti se taky museji nejak unavit a jak kdyz ne plačem,a taky me to boli jak nekdy breči ale vim ze pak usne ze chce spat,hezky vecer

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3208
30.11.12 22:00

Ahoj - měl by někdo radu? Malému jsou 4,5 měsíce, vždy usínal v pohodě…až poslední dobou přes den, hrozně pláče, až řve - občas pomůže zavinout ručičky, ale zavinovačku nemám pořád u sebe (kočárek, na návštěvě). Večer usíná (ťuk ťuk) krásně. Většinou spí dopoledne, po obědě a pak na večer. Zkoušela jsem nechat vyřvat, ale nepomáhá, pláče pořád a já na to nemám srdce :-( Maminky píšou, že mimi pochovají a ono jim usne v náručí - já ho vezmu na ruce a řve stejně :-(((( Akorát když s ním chodím, tak nepláče, ale ani neusíná, jen kouká…Poradí někdo, jak na něj, když není po ruce zavinovačka??? Už jsem se smířila i s tím, že bych ho na rukách uspala, ale když on u mě od narození neusnul ani jednou :-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
419
30.11.12 22:21

Ahoj, já ti neporadím, jsem na tom podobně. Taky bych uvítala radu. Mám 4měsíčního chlapečka a poslední týden je u nás horor večerní usínání. Před tím se po jídle položil do postýlky a do 5 minut spal. Koupu ho pravidelně v 19.hod pak mlíčko a do postýlky. Ale teď najednou začal večer brečet. Nosíme, houpeme, zpíváme ale přesto vydrží brečet třeba 2 hodiny.Pak už je tak hotový že usne.Jak na něj aby nebrečel, to nevím. :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3
30.11.12 22:39

Ahoj, tak koukám, že jsme na tom podobně. Mám chlapečka 6,5měsíce, usměvavý pohodář, tedy až do teď. Je to tři dny co řve před usnutím. Ale před každým. I dopoledne. Nejdelší je to večer i 2hod. Nejdříve jsme nechtěli nosit, ale zkoušíme vše, do postele k sobě, nosit, nechat řvát a stále nic. Usíná mezi 22hod a 23hod a to dříve již chrupčil v pohodě v 20hod. Poraďte, čím to může být a co popřípadě s tím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7512
1.12.12 00:16

U nás byly tak trochu problémy se spánkem vždycky. Do 6. měs. usnul jedině houpáním na míči, jenže pak už měl přes 8kg, tak se to nedalo a zabrala vyřvávací, po třech večerech 15 min. řevu usínal dobře a sám. Ale největší problémy má ve dvou případech - je přetaženej a nebo ještě málo unavenej. Dobu ukládání jsem měnila podle jeho potřeb. Takže teď většinou ukládáme mezi 19,30 - 20,00, ale má i dny, kdy tu ještě v půl devátý pobíhá. A pak najednou sedne, začne ječet a jde se spát a usne hned. Jinak by do těch půl devátý ječel v posteli. Do těch 6.měs nemá cenu tu vyřvávací zkoušet, ale spíš bych se zaměřila na tu dobu únavy. Něco nového se naučili, víc toho zažili a i to usnutí přes den tím může být ovlivněný a mění si trochu režim.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1563
1.12.12 07:09

Ahoj, malý je teda podstatně větší dítko, usínal vždycky dobře, akorat ted asi poslední 2 týdny vyvádí u usínání, v noci se neustále budí, tak jsem zakročila, zkusila Estvillovou metodu a dikybohu to pomohlo…je to sice drasťárna jen pro silnější povahy ale odmítala jsem být nevyspaná…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3
1.12.12 10:29

Já si myslím, že u nás je asi už moc přetažený a nejde mu usnout. Je ukňouraný a zívá a mne si očička, tak ho dávám ležet a právě to pak se řevem začíná. A řve i v náručí i u nás v posteli. Je to boj. :? :) Když ho dám dříve tak řádí v postýlce, leze, skáče a vyžaduje si pozornost. Asi budeme muset vydržet než ho to přejde. :-O Ještě se zeptám, co je Estvillova metoda?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí