Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
U mě též: pokud není opravdu potřeba z důvodu nějaké nemoci, tak prostě NEPOSLOUCHAT!!! Obzvlášť pokud jde o prevence jako je očkování, Vigantol, nebo různá doporučení co se týče stravy pro miminka: to je jednou dobrý UM, pak zas MM, pak jednou příkrmy od 6 měsíců, pak už od 4 měsíců, pak je dobré začít z lepkem už dříve než před rokem, pak až po roce a bla, bla, bla,,, no vyznej se v tom
![]()
To já se před týdnem pobavila. Někde jsem založila Vigantol, tak jsem šla pro nový a používala ten nový. Po starém ani památky. Muž se nachladil a hodně kašlal. Tak začal brát něco na kašel co našel, a začal mít i průjmy. Už jsme se s malým stěhovali vedle do pokoje, aby jsme nedostali nějakou tu střevní chřipku od něj. A ejhle, Vigantol se našel. Muž přišel s prázdnou lahvičkou se slovy „došly kapky na kašel“. Spokojeně si bral 25kapek 3× denně Vigantolu. Zajímavé je, že po vysazení Vigantolu přestal mít střevní problémy ![]()
Třeba toto:
http://www.ebay.co.uk/…120944942898?…
https://www.paypal.com/…i-bin/webscr?…
@dobrý táta píše:
Zdravím,
nevíte někdo jestli je nějaká náhrada za kapky vigantol? Malá nám po nich blinká a mudr nám tvrdí že není, ale mě se to nezdá.
Mne maly tež poblinkal tak volala dr a vona mne povedala ze rybi tuk mozna je i lepsi
Ja ho nedavam od pul roku
Protoze me to mala proste nepozre a je to vsude
Je ji 15 mes a fontanelu ma uz uzavrenou, nic ji neni, takze proc to dal davat?
![]()
Já teda Vigantol dávala cca do 18m, ale kamarádka ho nedávala syn jí zvracel. Prostě se tak rozhodla a to byl nedonošený
myslím 28tt. Teď mu jsou 4 roky a nic se nestalo. Tím nikoho nenavádím, aby ho nedával
Nějaká dr jí poradila ať si sama bere vyšší dávku rybího tuku a malej to dostane přes MM.
Já zase vím že vigantol, tudíš vitamín D je vitamín díky němuž se vápník ukládá do kostí, při nízké hladině vitamínu se vápník málo nebo špatně ukládá.. na dítěti to opravdui nepoznáte hned.. pokud se už rozhodnete vigantol nedávat dávejte proboha alkespoň! D v jiné formě… ![]()
@Gabrielaaa Samozřejmě, že ano - plnohodnotná strava kojící matky je základ, a tímto způsobem pak pokračovat i u dítěte při odstavování.
Nicméně je otázka, zda konkrétně u skupiny vitamínů, které jsou rozpustné v tucích - a tedy se při předávkování nevyplavují z těla, nýbrž v těle usazují.. Je vhodnější alternativou k přírodním zdrojům (kde je D vždy v komplexu s dalšími vitamíny a minerály) průmyslově vyráběný vitamín..?
Aneb - v čem je Vigantol lepší, než klasickým postupem (tedy fermentací) vyráběný rybí tuk, který se na nedostatek vit. D používal odjakživa?
@Amber_1977
nevzpomínáš na tu super lžičku rybího tuku ve škole ![]()
Jo a já myslím, že v létě ten vitamín vůbec není třeba-v zimě asi ano, ale v létě, když svítí sluníčko ne ![]()
Každý má právo na to dávat dítěti co uvážé za vhodné.. myslím si že (obzvlášt moje milovaná a uznáváaná pediatrička) nenapíšou vigantol jen tak pro jejich radost.. moje pediatrička není pro nepovinná očkování a je proti komerčnímu způsobu léčení, vigantol mi ale důrazně doporučila, od jednoho roku 2 kapky. a Nedoporučila mi ho jen z rozmařilosti. rybí tuk mi dítě nepozře ani heverem a vyblinká ho pokaždý. ale tady jsem už na hoodně alternativní maminky který leč nemají s medicínou absolutně nic společnýho a nemají ji ani vystudovanou zvyklá.. připojuji pouze svůj názor
No vidíš, tobě zvrací dítě z rybího tuku a nějaké z Vigantolu, nevidím důvod proč nenahradit Vigantol rybím tukem, pokud má problém ten Vigantol pozřít.
A na to, abych věděla, že přírodní a přirozený vitamín je 1000× lepší než něco syntetického a umělého, na to opravdu mít vystudovanou medicínu nemusím ![]()
@dobrý táta To víš.. Mně pediatra pomohla k zastavení kojení a podobně..
Takže u mě ohledně současných pediatrických trendů zcela jasno..
Nedávno jsme s mým obvodním studovali postup výroby Vigantolu a je to na