Vigantol v létě ve velkých vedrech

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Metamorphosis
10.1.13 00:29

@dobrý táta To víš.. Mně pediatra pomohla k zastavení kojení a podobně..
Nedávno jsme s mým obvodním studovali postup výroby Vigantolu a je to na :poblion: Takže u mě ohledně současných pediatrických trendů zcela jasno..

• Citovat
  • Upravit
3419
10.1.13 00:41

U mě též: pokud není opravdu potřeba z důvodu nějaké nemoci, tak prostě NEPOSLOUCHAT!!! Obzvlášť pokud jde o prevence jako je očkování, Vigantol, nebo různá doporučení co se týče stravy pro miminka: to je jednou dobrý UM, pak zas MM, pak jednou příkrmy od 6 měsíců, pak už od 4 měsíců, pak je dobré začít z lepkem už dříve než před rokem, pak až po roce a bla, bla, bla,,, no vyznej se v tom 8o :roll: ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
10.1.13 01:02

To já se před týdnem pobavila. Někde jsem založila Vigantol, tak jsem šla pro nový a používala ten nový. Po starém ani památky. Muž se nachladil a hodně kašlal. Tak začal brát něco na kašel co našel, a začal mít i průjmy. Už jsme se s malým stěhovali vedle do pokoje, aby jsme nedostali nějakou tu střevní chřipku od něj. A ejhle, Vigantol se našel. Muž přišel s prázdnou lahvičkou se slovy „došly kapky na kašel“. Spokojeně si bral 25kapek 3× denně Vigantolu. Zajímavé je, že po vysazení Vigantolu přestal mít střevní problémy :lol:

• Citovat
  • Upravit
2483
10.1.13 03:21

Třeba toto:
http://www.ebay.co.uk/…120944942898?…
https://www.paypal.com/…i-bin/webscr?…

@dobrý táta píše:
Zdravím,
nevíte někdo jestli je nějaká náhrada za kapky vigantol? Malá nám po nich blinká a mudr nám tvrdí že není, ale mě se to nezdá.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2184
10.1.13 08:05

Mne maly tež poblinkal tak volala dr a vona mne povedala ze rybi tuk mozna je i lepsi

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Barushe
10.1.13 08:22

Ja ho nedavam od pul roku :oops: Protoze me to mala proste nepozre a je to vsude :cert: Je ji 15 mes a fontanelu ma uz uzavrenou, nic ji neni, takze proc to dal davat? :nevim: ;)

• Citovat
  • Upravit
5052
10.1.13 08:57

Já teda Vigantol dávala cca do 18m, ale kamarádka ho nedávala syn jí zvracel. Prostě se tak rozhodla a to byl nedonošený :think: myslím 28tt. Teď mu jsou 4 roky a nic se nestalo. Tím nikoho nenavádím, aby ho nedával :mrgreen: Nějaká dr jí poradila ať si sama bere vyšší dávku rybího tuku a malej to dostane přes MM.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13046
10.1.13 09:01

Já zase vím že vigantol, tudíš vitamín D je vitamín díky němuž se vápník ukládá do kostí, při nízké hladině vitamínu se vápník málo nebo špatně ukládá.. na dítěti to opravdui nepoznáte hned.. pokud se už rozhodnete vigantol nedávat dávejte proboha alkespoň! D v jiné formě… :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3419
10.1.13 09:05

Děkujem za radu, ale tohle víme i tak :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Metamorphosis
10.1.13 09:24

@Gabrielaaa Samozřejmě, že ano - plnohodnotná strava kojící matky je základ, a tímto způsobem pak pokračovat i u dítěte při odstavování.
Nicméně je otázka, zda konkrétně u skupiny vitamínů, které jsou rozpustné v tucích - a tedy se při předávkování nevyplavují z těla, nýbrž v těle usazují.. Je vhodnější alternativou k přírodním zdrojům (kde je D vždy v komplexu s dalšími vitamíny a minerály) průmyslově vyráběný vitamín..?
Aneb - v čem je Vigantol lepší, než klasickým postupem (tedy fermentací) vyráběný rybí tuk, který se na nedostatek vit. D používal odjakživa?

• Citovat
  • Upravit
31744
10.1.13 09:29

@Amber_1977
nevzpomínáš na tu super lžičku rybího tuku ve škole :poblion:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31744
10.1.13 09:30

Jo a já myslím, že v létě ten vitamín vůbec není třeba-v zimě asi ano, ale v létě, když svítí sluníčko ne ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3419
10.1.13 09:45

Dávám rybí tuk.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13046
10.1.13 10:29

Každý má právo na to dávat dítěti co uvážé za vhodné.. myslím si že (obzvlášt moje milovaná a uznáváaná pediatrička) nenapíšou vigantol jen tak pro jejich radost.. moje pediatrička není pro nepovinná očkování a je proti komerčnímu způsobu léčení, vigantol mi ale důrazně doporučila, od jednoho roku 2 kapky. a Nedoporučila mi ho jen z rozmařilosti. rybí tuk mi dítě nepozře ani heverem a vyblinká ho pokaždý. ale tady jsem už na hoodně alternativní maminky který leč nemají s medicínou absolutně nic společnýho a nemají ji ani vystudovanou zvyklá.. připojuji pouze svůj názor

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3419
10.1.13 11:01

No vidíš, tobě zvrací dítě z rybího tuku a nějaké z Vigantolu, nevidím důvod proč nenahradit Vigantol rybím tukem, pokud má problém ten Vigantol pozřít.
A na to, abych věděla, že přírodní a přirozený vitamín je 1000× lepší než něco syntetického a umělého, na to opravdu mít vystudovanou medicínu nemusím :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí