Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj holky,
zajímá mě, zda máte stejný problém jako my. Naše malá (1 rok) v noci v postýlce neustále cestuje. Za noc tam naběhá takových maratonů, že si říkáme, že si ani pořádně neodpočine. Nemáte nějaký trik jak tomu zabránit?
Taky máme obavy aby se to odnaučila, aby pak za rok až bude spát na posteli, nebyla každou chvilku nazemi.
Předem děkuji za rady a tipy.
![]()
Ahoj Verunko,
taky máme holčičku cestovatelku
V postýlce rotovala do všech možných i nemožných směrů, mantinel musel být kolem celé postýlky. Na velké posteli začala spát ve 2 a 3/4 letech, bála jsem se jak to bude vypadat, ale postýlku už potřeboval její bráška. Postel je dost nízká, dávala jsem na zem velké polštáře. Několikrát se skulila, ale ani ji to nevzbudilo! Horší bylo, že když jsem ji šla kontrolovat, nenapadlo mě, že může být na zemi a nebrečet a málem jsem na ni šlápla
Po pár týdnech přestala padat, po posteli stejně cestuje takže několikrát za noc chodím přikrývat ![]()
Dělají se takové přídavné mantinely, které se přidělají k posteli, aby dítě nespadlo. Přeji klidné spaní, v rámci možností ![]()
Katka
Verunko, jednou se to odnaučí, ale ještě nějakou chvíli to bude asi trvat. Náš kluk taky cestuje, jsou mu 3 roky a 2 měsíce. Nejvíc mě pobaví, když se v noci vztyčí a padne na druhou stranu jak podťatý a spí dál. A neboj, nic se jí nestane, i když na tý zemi zkončí
. Nebyla by první ani poslední
.