jak to zpravit?

63
31.5.05 13:06

jak to zpravit?

Ahoj mam problem.. Zacala jsem davat moji holcice ovocne prikrmy.., moc ji to chutna, ale kdyz jsem ji chtela dat zeleninovy prikrm tak se jenom po kazde lzicce otrepala a po treti uz nechtela vubec.. Myslim, ze jsem udelala chybu, ze jsem mela zacit se zeleninou a pak s ovocem. Tak se chci zeptat jak to zpravit?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2434
31.5.05 13:13

Ahoj,
já jsem se radši držela doporučení dávat první zeleninu a až pak ovoce takže tenhle problém jsme neměli. Navíc některým dětem to je jedno jestli ochutnají dříve ovoce nebo zeleninu. Ale když malá nechce baštit zeleninu, můžeš jí do toho přidávat trochu jablečné přesnídávky, postupně ubírat až bude baštit samotnou zeleninu. Papá samotnou mrkev? Vítek dlouho papal jen mrkvičku, cokoliv dalšího odmítal, takže jeho zeleninová polévka se skládala z 90% mrkve plus trošku něčeho dalšího :P Mrkve jsem dávala méně a méně a teď se jen olizuje po zelenině s normálním množství mrkvičky :lol:
Dobrou chuť!
 Katka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
550
31.5.05 13:16

Zkus ji dat prvni lzicku od Hami - mrkvicku, ta je hodne sladka, sladsi nez kdyz udelas doma mrkvika. Pro zacatek ji muzes propasovat do presnidavky, treba s jablickem a postupne zvysovat davky mrkve a snizovat jablicko az ti zbasti jen mrkev. A pak pomalu davat k mrkvi i jinou zelenicku. Ja to timhle stylem delala kdyz jsem holky chtela naucit na domaci mrkev misto te prvni lzicky, na domaci delaly bleeee a predvadely, ze se davi…ale obalamutila sem je a basti skoro vsechno :P

Monca a moncicaci

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
550
31.5.05 13:18

:oops: fakt sem neopisovala :roll:
M :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
51
31.5.05 20:33

Příkrmy

Jako první jsem Honzíkovi začala dávat banán, ale vůbec mu nevadilo, kdyt jsem přešla na mrkvičku. Zeleninu vůbec nesladím, ale používala jsem (aspoň ze začátku) sladké druhy zeleniny. Bezva je mražená Baby-mrkev, můžeš postupně přidávat pár kuliček sladkého hrášku, brokolici, kedlub, květák…
Neboj se, že jsou to nadýmavé zeleniny, když budeš postupovat pomaličku, nic se nestane. Nám v porodnici (ve Vrchlabí :) ) doporučili zařazovat postupně nadýmavé potraviny do jídelníčku kojící matky, aby děťátko tuto zeleninu znalo již z mm a nevznikaly u něho koliky. Pokud by mimčo reagovalo na některou zeleninu v mm, vyřadit ji a zkusit ji pomaloučku zařadit později.
Medvídě + Honzík 10m + Ivanka 6r

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6429
1.6.05 08:10

Ahoj, nevím jak „jste staří“.
Jestli jste jen v počátcích a pijete-li UM, zkusila bych udělat zeleninové mlíčko a to dát vypít. U nás si takto malá zvykla na chuť mrkve, brokolice.. a pak to dostala teprve na lžičce, kam jsem jí také dala trochu mlíčka = byla to taková zeleninovo-mléčná kaše.. a pak mlíko postupně vypustila… a fungovalo to..

To, že začala bojkot všech příkrmů, když jsem přestala mixovat a přišly kousky, to je zase jiný příběh :-) Nyní naštěstí už s dobrým koncem.. ale byla to fuška..

Eva a Eliška 10m

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky