Pití z hrníčku

1234
1.6.05 11:20

Pití z hrníčku

Ahojky, stále se snažím Matýska naučit pít za lahve nebo čehokoli jiného (už je mi to jedno) a stále častěji nacházím názor, že plně kojené děti mohou od 6. měsíce rovnou přejít na obyčejný hrneček a s lahví se nepotkaj. Tak by mě ale potom zajímalo, jak pijou venku v kočárku nebo v noci. Ten netekoucí hrneček je dobrej, ale na Matýska je těžké z něj něco vysát. Šťávičky ani čaj mu nejedou, maximálně voda, kterou mu ale nejúspěšněji podám stříkačkou nebo velkým kapátkem. To se mi ale venku moc dělat nechce :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
980
1.6.05 11:39

ahoj Meduzo, ja mam 5M chlapečka a také te´d v těch vederech nechtěl nic pít - jenže to bych měla prsa furt vyvalená ven.-) tak jsem zkusila čajík - spařit kmín, fenykl anýz…a nejel mu. Pak mi kamarádka řekla, že kupuje od Hippu hruškovou šťávu - tak jsem jí koupila taky, ale ředím ji kojeneckou vodou 1:2. Včera to vypil krásně, předevčírem si jen tak pohrával,ale překvapilo mě, že i tak vypil 20ml. No on toho stejěn moc nevypije - z prsa je to prý lepší:-) Ale na to ,když ho žíža přepadne v kočárku je to OK.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5248
1.6.05 11:41

Ahoj, nevim jestli jeste porad kojis,a jestli jo, tak proc v tom jeste nepokracujes, vzdyt to je nejjednoduchsi podavani napoje, a jeste vzdy dobre tepelne pripravene, a vzy po ruce.
A navic teda jestli kojis, tak leto by ti nemelo vadit pri kojeni nadale. Chapala bych to ze se budes snazit naucit i na neco jineho v zime, kdy ne vzdy je mozna vytahnout prso a v mrazu nekde kojit,
ja jsem kojila do 10mes. do 7.mes plne,bez jake koliv jine podavane tekutiny, pak jsem se snazila naucit na cokoliv jak ty rikas. No hrnicek se nam nepovedl.ale klasicka lahnev ano a te jsme se pak do 2 let nedokazaly zbavit, pak az se naucila pit z hrnecku.
Pokud uz ale nekojis, tak to je jina, to je pak nutne at se z neceho nauci, a myslim ze ho hlad i zizen donuti.
Ja jsem taky podavala cajik lzickou kdyz jsem prestavala kojit, a nez se mala chytla lahve.
Hodne stesti

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1234
1.6.05 11:48

Ahoj, já už tady jednou psala, že na veřejnosti kojit nechci a v našem parku je šíííííííííílenejch lidí. Navíc v letních šatech či tílku bych byla při kojení skoro nahá!!! V noci, ráno a večer kojím, ale i třeba po zelenince, když jsme doma, mi mlíko přijde divný, to by snad mohl zapít vodou. Prostě šlo mi o to, aby se napil, až budeme třeba přes oběd někde venku nebo aby neměl žízeň, pokud bude odpoledne třeba s babičkou. Ta se strašně těší na hlídání, ale když nepije z lahve ani moje mlíčko? Co se týče těch šťáviček, tak mi je nepije ani hodně zředěný. Jinak chci samozřejmě kojit dlouho.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
kdoviktera
1.6.05 11:59

Ahojky,

Matyášek se strašně rychle naučil pít z hrnečku od Tommee Tippee, ten s tím gumovým pítkem. Funguje vlastně na principu sání z prsu - stisknout dásničkami a u toho sát. Může se používat od šesti měsíců.

Hezký den přeje Katka a 2 kluci

• Citovat
  • Upravit
232
1.6.05 12:22

Ahojky,

resili jsme loni podobny problem, sice ne kvuli kojeni, to mi nikdy problem nedelalo kojit na verejnosti, ikdyz jsem mela treba tilko, tak jsem pri kojeni rozhodne naha nebyla :roll: Ale babicka se taky uz nemohla dockat, kdy bude moc Filipka hlidat vic nez na dobu mezi kojenim a ja jsem chtela taky uz po dlouhe dobe nekam vyrazit vecer a tatka by hlidal. Filipek flasku odmital, tak jsme koupili taky ten hrnicek jak psala Katka - Tommee Tippee a z toho pil bez problemu, bylo to asi kdyz mel 10 mesicu.

Petra a Filipek 1,5 r

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
493
1.6.05 12:43

Ahoj,

Ondrášek taky moc nepije.. Udělala jsem mu trochu větší dirku do flašky a vypil tak 60 ml za den (maximálně). Dostává ještě zeleninové polívčičky a je kojený.. Tak nevím, je 50-60 ml dost? Nebo je to zanedbatelné?? Kolik tak vypijou vám? Taky si nejsem jistá, jestli v tech vedrech stačí jenom kojit.. :?: V porodnici nám řekli, že čajíky dávat nemusíme, dokud budeme plně kojit. Ale až budou vedra, tak by se prý dávat měly.. Navíc ONdrášek a ani Matýsek Medůzy už nejsou plně kojení..

Pavlína a Ondrášek 6,5 měsíce

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1234
1.6.05 12:47

Dík moc za typ na hrníček, už jsem si ho objednala, tak uvidíme! A jestli ten rošťák nebude pít, tak se snad naučím nestydět :oops: Babička ale bude muset ještě chvíli s delším hlídáním počkat :cry:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
151
1.6.05 14:03

Ahojky, ja bych mozna driv, nez bych zacla utracet za drahe hrnicky, zkusila koupit obycejny detsky napoj Jupik nebo Bajo (s takovym tim pohyblivym hrdlem), obsah vypila treba sama a do vymyte lahvicky dala prckovi treba tu vodu. Z toho se pije skvele. U nas to funguje, mame i dva hrnky, kazdy jiny, ale tahle lahvicka proste nema konkurenci.

Pa Lucka a Niky /skoro 15m/
http://nikolinka.wz.cz

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
1.6.05 14:20

Ahoj Lysinko,
s kojením na veřejnosti jsem také problém neměla, ale malá ještě v 9 měsících nepila nic než moje mlíčko. Začala jsem ji učit na flašku, s tou si jen hrála, pak jsem koupila obyčejný hrníček se sklápěcím pítkem, dobře chápala jak se pije, ale nechtěla a jen pití schválně vylívala. Nakonec jsem zainvestovala do hrníčku od Aventu a konečně z něj (už má skoro rok) pije. Zatím teda jen ovocné šťávy ředěné koj. vodou. Pochopila hned, jak se z něj pije a nejde to ani moc těžko. Když tak se dá vydělat membrána a je z toho hrneček, za kterého to samo teče, jak se mimi naučí pít, dáš tam membránu a je netekoucí. Kdybych to věděla, hned bych koupila tento a nezkoušela nic jiného.
 Mája

• Citovat
  • Upravit
2480
1.6.05 16:03

Ahoj!

Taky mám hrneček od Tommee Tippee a je skvělý. Jen tě chci upozornit, že může chvíli trvat, než se z něj naučí pít nebo než bude mít chuť z něj pít. Náš kluk z něj začal pít asi až kolem 8. měsíce, protože dříve to měl jen pro zábavu a akorát do něj hryzal, ale i tak je dobré ho často nabízet, rychleji se to naučí. Je lepší ho používat spíš na vodu a ne na čajíčky či šťávičky, voda je tak nezanese a nebudeš muset často měnit hubičky.

Pokud umět pít hned nebude, nezbyde než vytáhnout to prso. Já jsem se taky zpočátku víc styděla, ale teď už mi to tak nevadí. Na ostatní se nekoukám, je to pak lepší. Je dobré si vzít nějaké volnější tričko, je toho pak míň vidět, případně přes něj přehodit plínku. Brzy si vychytáš, jak na to a už ti to nepřijde hloupé. Když je žízeň, tak je žízeň…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6429
1.6.05 21:27

Taky nám trvalo, než se malá z něj naučila pít, přesto z něj pije méně než z lahve s pořádnou dírou (nechci, aby zbytečně musela moc sát), takže jsme zatím Tommee T. odložili na později a zatím používáme lahev Avent s veeeelkou dírkou :-) Vypijem tak minimálně dvojnásobek za den..
 E.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
473
1.6.05 21:53

U nás je bezkonkurenční lahvička od Jupíka. Napije se z ní hodně. A venku vypadá jako velký chlap. 8) Naučení (tedy, že už nic nevybryndal ) trvalo dva dny.

I když supermatky musí šílet při pohledu na ten obsah. Mrkvový Kubík ředěný s vodou i v poměru 40:250 vypadá jako super chemický skoro jedovatý mulťák… :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí