Do kdy se musí dávat čepice?

8.6.16 14:14

do kdy se

Do kdy se musí dávat miminku čepice, od kdy můžu dávat klobouky nebo kšiltovky co nejsou na uši? :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
33005
8.6.16 14:18

Uši jsem řešila jen v zimě. V tomto počasí jsem měla mimina bez cepice.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22614
8.6.16 14:19

@Vendula1311 není žádný takový věk, do kdy se musí na uši… já to dělala pocitově, od cca 15st, když nefičelo, měli oba třeba kšiltovku nebo klov´bouk

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9935
8.6.16 14:20

Tak třeba dneska je to u nás vyloženě na klobouk, kšiltovku ;) žádná konkrétní hranice není ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3678
8.6.16 14:26

@Vendula1311 kdy chceš :-) na oblečení nejsou vážně žádné tabulky ;-) syn nosil jako mimčo přes léto tenoulinkou moirovou čepičku, aby si nespálil plešku :mrgreen: ale jinak jsem dávala na hlavu co mi přišlo pod ruku a občas nenosil vůbec nic. Syn je čepičkový, takže si na hlavě nechal a nechá cokoliv. Teď po ránu nosívá tenkou čepičku a ve školce na procházku a po školce nosí buď klobouk nebo kšiltovku, záleži co si panáček vybere :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12932
8.6.16 15:01

Čepicová mánie je víceméně česká záležitost, co jsem tak odpozorovala.
Ani novorozenec nemusí mít čepici, když není zima a to teď fakt není.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1185
8.6.16 15:12
@Sany80s píše: Čepicová mánie je víceméně česká záležitost, co jsem tak odpozorovala.
Ani novorozenec nemusí mít čepici, když není zima a to teď fakt není.

Nějak tak - malej je v srpnu a tchýně mu chtěla z porodnice vnutit čepici - nějak jsem nechápala. Nebo jsem dostala zdrba od otce, že jsem malému nedala ve 20 stupních při bezvětří čepku :think: Čepku dávám, když je studený vítr, nebo když je mi pocitově zima na uši (jsem citlivá osoba)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
8.6.16 17:58

Náš kluk nemá rád čepky přes usi. Tak takové má jen v zimě a přes léto asi od roku kšiltovky kupuju.
A to je taky má hlavně přes poledne, někdy ji chce, někdy ne.
Ve skolce to moc neřeší, že denně co pro nejdu mezi 15-16h. kšiltovka je v šatne, kluk venku :-D.
Holka ksiltovku má. Syn má 3r. dcera 4,5r.jsou zatím v jedné třídě, v jedné šatně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8.6.16 19:11

Holky dekuju, ale nemate strach ze 3. Mesicnimu miminku nafouka do ousek a pujde je pichat? :(((

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5468
8.6.16 19:16
@Vendula1311 píše:
Holky dekuju, ale nemate strach ze 3. Mesicnimu miminku nafouka do ousek a pujde je pichat? :(((

Tomu miminku, které je před jakýmkloliv vgětším větrem chráněné v kočárku? Ne, dcera se narodila nedonošená na konci června, když bylo v létě teplo - a to třeba i teď je - tak jsem jí čepici rozhodně nedávala, ležela v kočárku a všechno z hlavy jí stejně padalo.
Ani jedno moje dítě nemělo nikdy píchané uši (ťukám na dřevo).

Jo, a možná jsem v ledasčem matka herodes, ale zrovna v pokrývkách hlavy na děti docela dbám, od té doby, co chodí, mají v podstatě pořád venku něco na hlavě, i v létě kšiltovku nebo klobouk… ale prostě jako miminka mi v pěkném počasí přišli kočárkem chránění dost :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2692
8.6.16 21:06

Moje děti narozené v létě nenosili od narození až do prvních podzimních dnů čepici vůbec. Ani jeden neměl nikdy píchané uši nebo nějakou nemoc z ofouknutí

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1185
8.6.16 23:41
@Vendula1311 píše:
Holky dekuju, ale nemate strach ze 3. Mesicnimu miminku nafouka do ousek a pujde je pichat? :(((

Dostala jsem tehdy od svého otce vyhubováno a malej zrovna ty 3 měsíce měl, ale bylo fakt teplo - řídila jsem se podle toho, jak skutečně je. Kdyby studeně foukalo, čepici dám. Ale můj malý je třeba hodně citlivý na přehřívání a ono není dobré hlavně, když se spotí - to je pak může něco ofouknout a oni se nachladí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33005
9.6.16 05:26
@Vendula1311 píše:

Víc bych se bála, ze se mi přehraje, zapoji a pak ho ofoukne. Miminka povrchem hlavy teplo v zimě ztrácí, v horku se diky tomu zase maji moznost ochladit.
Na vic z korby kocaru se stava v teple slusnej sklenicek a nema tam jak nafoukat.
Chce to použít selský rozum. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1086
9.6.16 05:35

U nás teda fouká i tento týden, i když je jinak teplo. Malej nosil plátěnou čepičku, co měl i přes uši.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Nesinka
9.6.16 06:23

Naše se narodila v květnu a čepici vůbec nenosila, až na podzim když začlo foukat. Ale byla jsem za exota.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí

Pure