Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Do kdy doporucujete pouzivat na spani pro dite spaci pytek a kdy a jak prejit na periny?
Malému je 20 měsíců a spací pytel používám pořád. Bohužel mi z něho roste, takže babička má za úkol ušít vééélký
Budu používat ještě dlouho, páč Honzik je děsnej cestovatel v posteli, asi po mně, a peřina vůbec namá smysl.. akorát si jí nachumlá pod sebe, pak na ní leží, hlavou dolů atp. …a pytel mu nevadí, je na něho zvyklý od malinka.. nevylejzá, nerozepíná, až teda ráno, když vstane. Bez něho by mi asi zmrznul, zaplaťpánbu za něj ![]()
jo tak ja mam dva metrovy spacaky a po letni pokusne pauze se mi zcela jasne rysuje, ze s ochlazenim se k nim zase vracime - dneska jsem ho byla 4× za noc prikryvat ![]()
Tak kluk ho měl asi do 18 měsíců.Přes zimu to je super věc.Teď ho má moje 9 měsíční dcerka a ta ho moc nemusí,nejde ji to se postavit ![]()
Synovi je 2,5 roku a už pár dní spí zase v tenčí variantě spacáčku, máme ještě dva teplé. Minimálně celou tuto zimu v něm vydrží, má ještě na délku velkou rezervu. Peřinu ze sebe odkopá ještě tu minutu, co ho přikryju a při takovém jednom odnaučování na spacák mi nastydl, takže už to zkoušet nehodlám
Jo a umí v něm i běhat ![]()
Tak mně malej přestal spát ve spacím pytli kolem devíti měsíců, prostě mu to vadilo a pořádně se v něm nevyspal… S peřinou mám tu zkušenost, že se odkopává, jen když je mu teplo, jakmile se ochaldí a máme i větší zimu v ložnici, zůstane přikrytej celou noc… ![]()
Prcek (skoro dva roky) v nem spí od malinka (přešel do něj ze zavinovačky) a má ho rád, resp. peřinu nechce, cestovatel je děsnej a mně ten pytel za klidný spánek stojí
Teď má 100 cm a má v nohách ještě trošku místa a v zásobě mám 120 cm, ten je velkej. Takže to vidím min. do tří let. ![]()
Nerozepíná se, postaví se v něm i chodí (má pořád kojeneckou šprušlovou postel), dokonce nechce ráno rozepnout vůbec ![]()
Já pytel používám i pro pětiletého, taky je věčně odkrytý a pak je ledový. Tříleťák ho má taky. Právě ted ho asi začneme zase používat, jak se ochladilo a ještě se netopí.
Ahoj holky a v tom pytly se dá chodit ? malej také spí na peřině a hodně cestuje, ale už mu je 14m a nikdy ho neměl myslíte, že by to zvládl? já nechtěla kvuli tomu chození. díky.
marieondatra píše:
Ahoj holky a v tom pytly se dá chodit ? malej také spí na peřině a hodně cestuje, ale už mu je 14m a nikdy ho neměl myslíte, že by to zvládl? já nechtěla kvuli tomu chození. díky.
no prcek v pohode prejde z jedne strany postylky na druhou, pridrzuje se okraje, ale jak rikam, ma normalni kojeneckou šprušlovou postýlku. V dospělácké bych se bála, že při slézání nebo např. cestou do obýváku zakopne. ![]()
Přestala jsem ho dávat do pytle v okamžiku, kdy ho to začalo štvát (důrazně protestoval). Kolik mu bylo nevím, asi něco před 2 rokem? Možná dřív. Ale od té doby spí odkopanej a ráno se budí studenej…
(Ale s tím pytlem ho chápu, já třeba spacáky nesnáším, vadí mi ta nemožnost dát si nohu kam chci…
)
Je nutné koupit nejdřív malý a potom větší ten spací pytel nebo do něj může mimčo dorůst jako do oblečků? A viděla jsem pytel s dlouhými rukávy - je to na zimu lepší než ten bez rukávů nebo je s nimi nějaký problém? Mám malou omrzlinu, takže to, že by jí tam bylo horko, mě netrápí - naopak.
my máme taky postýlku a doufám, že ještě mít bude alespon rok.
Malej v pytli dokonce i běhá
Nechápu to, ale jde to. Taky jsem se bála úrazů, ale má to celkem už vymakané. Normálně za mnou přijde v pytli z dětského pokoje do ložnice mě vzbudit. Rozhodně ho to v pohybu nijak neomezuje, dokonce v něm před časem přelezl tu dětskou postýlku se špršlemi ![]()
Ahoj,
tak děti, 21´m, jsou v pytlích od mala a jsou spokojení a já taky. Máme dlouhé, asi 115cm, takže jim ještě nějakou dobu vydrží a jsem za ně ráda.