Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
ahoj pomoooooc manžel v noci strašně chrápe a když nechrápe tak děsně skřípe zubama, když neusnu dřív než on tak to většinou dopadá tak že musí jít spát vedle, nemáte někdo nějakej recept na to aby nechrápal nebo nějakou radu, nechci ho furt vyhánět
Ahoj,tak my se v tomhle s manželem doplňujem..já na něj věčně mlaskám a strkám do něho,aby se dostal do méně hlubokého spánku a já mohla aspoň zabrat(což se obvykle po cca 2 hodinách podaří) a on mi nadává,že strašně skřípu zubama a on se kvůli tomu budí.Co dělá on se mnou nevím ![]()
Mišela1 píše: špunty do uší:-)špunty nemůžu ,neslyšela bych mimčo
manžel skřípe, příšerně
Objednej ho na ORL,aby ho vyšetřili,kde je problém.Manžel nyní byl na ORL a mám ho objednat do spánkové laboratoře.Jinak lékař sdělil,že kořen jazyka má ok,patro má tak akorát dlouhé,ale vypadá to na nosní přepážku.Ale víc se bude vědět,až vše zmonitorují.
Babské recepty nejsou účinné.
Jestli chrápe na zádech, tak mu roztáhni nohy, pytlík ucpe dírku a ztratí tah ![]()
No nevím, můj teda chrápe jen na zádech, takže do něho stačí kopnout, aby se otočil… Ovšem jeho tatínek jede jak motorovka v každé poloze celou noc, tak jestli to tak půjde dál… moje nervy.
Zubama skřípe zas Majda… Taky nevím, co s tím.
To s tím skřípáním je blbý, způsobuje to podráždění ústní dutiny, napětí, úzkost. Ty se nevyspíš, on bude mít zuby v tahu, způsobuje to bolení hlavy…nebere nějaké léky? Ta to takhle skřípal vždycky? ![]()
Moje ségra skřípala jako dítě, dost strašně, pomohlo tohle (ale jeto docela drahá sranda, ale 100% zabere:
http://www.profimed.cz/…zubu-zeleny/
No a co se chrápání týče, ten můj taky chrápe, ale ne tak hlasitě, aby mě to probudilo, jen musím usnout dřív než on. Pokud se mi to nepodaří, usínám s nohou u jeho, nebo rukou pod ním a když zachrápe, šťouchnu do něj, případně silněji…většinou přestane, nebo se otočí ![]()
já toho svýho prostě odstěhovala do obýváku. Protože budil i prcka. A vyspíme se takhle všichni. Na manžela konečně nikdo nemlaská a nestrká
![]()
Jestli chrápe na zádech, tak mu roztáhni nohy, pytlík ucpe dírku a ztratí tah
![]()
Pipet píše:
Jestli chrápe na zádech, tak mu roztáhni nohy, pytlík ucpe dírku a ztratí tah
No nevím, můj teda chrápe jen na zádech, takže do něho stačí kopnout, aby se otočil… Ovšem jeho tatínek jede jak motorovka v každé poloze celou noc, tak jestli to tak půjde dál… moje nervy.
Zubama skřípe zas Majda… Taky nevím, co s tím. [/citace/]Co já vím, tak u dětí to je docela normální, protože jak jim lezou zoubky a rostou, mají tu pusinu vevnitř podrážděnou a svaly se jim samovolně stahují…většinou to přejde. Zlatý chrápání, mě dělá zvuk zubů hrozně zle
Kalla1412 píše:
Moje ségra skřípala jako dítě, dost strašně, pomohlo tohle (ale jeto docela drahá sranda, ale 100% zabere:
http://www.profimed.cz/…zubu-zeleny/
no to asi manželovi pořídím, díky ![]()
U nás nic nepomohlo, došlo to tak daleko že mi začlo vadit i když trochu zafuněl - mám hrozně lehký spaní a probudí mně úplně všechno, takže abysme se vyspali oba - já v tichu a on bez okopaných žeber tak spíme odděleně. Jinak to prostě nešlo. Štve mě to dost, ale co se dá dělat no.
Můj muž taky šíleně skřípe zubama. Já už jsem jednou byla tak naštvaná, že jsem mu jednu vrzla
, ale aspoň na chvíli to pomohlo. Ráno mi barvitě vyprávěj, jak jsem se v noci rozvalovala a bouchla jsem ho
tak jsem ho hned vyvedla z omylu.
Jinak když jsem bydlela ještě s našima, tak strašně chrápal brácha. Vždycky jsem musela slézt z poschoďovky a otočit ho na bok, většinou to pomohlo ![]()
M-a-j-a píše:
Můj muž taky šíleně skřípe zubama. Já už jsem jednou byla tak naštvaná, že jsem mu jednu vrzla![]()
, ale aspoň na chvíli to pomohlo. Ráno mi barvitě vyprávěj, jak jsem se v noci rozvalovala a bouchla jsem ho
tak jsem ho hned vyvedla z omylu.
Jinak když jsem bydlela ještě s našima, tak strašně chrápal brácha. Vždycky jsem musela slézt z poschoďovky a otočit ho na bok, většinou to pomohlo
Opravdu pomáhá dát na bok, a aby se neotočil něco dát za záda, vyvětrat místnost a hlava má být ve stejné rovině s páteří. Jinak se to řeší operativně, kdy ti zvětšují nosní přepážku a myslím, že u některých případů tam i něco dávají. ![]()
motika píše:
Jestli chrápe na zádech, tak mu roztáhni nohy, pytlík ucpe dírku a ztratí tah![]()
![]()
![]()