Spánek přes den - technika

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
1272
11.9.11 22:12

Spánek přes den - technika

Ahoj všem, jsem tu nová a chtěla bych se zeptat na techniku spaní přes den u 3měsíčního mimina. Hned vysvětlím: malému je 12 týdnů a od začátku je tzv. „dráždivé miminko“-to nám sdělili na neurologii,ale naštěstí všechny testy a tak byly v pořádku, takže jsme se zařídili dle různých rad jak s těmito dětmi zacházet a myslím, že jsme to celkem zvládli (i když ty začátky byly dosti krušné :-? ) Největší problém byl se spaním přes den, který jsem naštěstí vyřešila celkem brzy a to naprosto jednoduše-malý prostě spává na boku a ne na zádech!! Na zádech to vždy trvalo i hodinu než zabral s příšerným rykem a kroucením a neustálým podávání dudlíku… No, zkrátím to-teď je z něj naopak velký spavec a přes den spí moc dobře - po kojení (cca co 3 hod.) vydrží 1,5-2h aktivní a v pohodě a pak musí schrupnout. Takže potud vše v pohodě, ale…- bydlíme v maličkém bytě 1+1, ale máme normální velkou postel, vedle postýlku. A já, jelikož jsem lenoch a je to pro mě jednodušší, tak jsem si ho naučila, že přes ten den spává na naší velké posteli (pokud nejedeme ven, kde sice musím s kočárem bez přestání jezdit, ale spí) a já dle potřeby můžu kdykoliv k němu přilehnout :lol: A jde mi o to jestli náhodou nedělám hloupost a později se mi to vymstí (až bude třeba větší a bude se překulovat a bude mít třeba jen 1/2 spánky přes den). Na spaní v noci to vliv nemá, naopak, když jde do postýlky, tak ví že je noc a budí se jen na kojení po cca3/4 hod (rekord byl 6h). Chci se řídit dle rady, že do 3 měsíců se má rozmazlovat a pak začít vychovávat, tak bych chtěla co nejdřív odbourávat různé zlozvyky, které mu třeba (i nevědomky) sama pěstuju a tohle mě fakt trápí. Co jsme si ho teda naučili, a asi nebudu odnaučovat, je metoda uspávání - položit na bok a poplácáváním po zadečku uklidnit do polospánku a on pak zabere natvrdo. To mi nepřijde tak hrozné a je to hlavně celkem snadno aplikovatelné :-D Tak kdyby jste mi prosím napsali svůj názor, popř. triky a tipy jak vy uspáváte a spíte přes den a jak to teda začít aplikovat jinak. Zapomněla jsem podotknout, že jsem ho zkusila dát párkrát přes den do postýlky na spaní, ale bohužel se to nesetkalo s úspěchem a prostě nezabral :think: Tak díky moc předem a mějte se fajn…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
50725
11.9.11 22:16

Máme to stejně - 1+1, taky necháváme u nás v posteli. Na kvalitě spánku se to neprojevilo, naopak, spal pak vždycky líp, přes den spí dodnes i tři hodiny. Akorát teda spí s náma, no… Na to se asi připrav :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29730
11.9.11 22:20

To fakt zalezi na tobe. Ani v ty posteli to nevadi, kdyz to pak nejak posichrujes. Mne nejmladsi neusne po obede jinak, nez v predsini v kocaru. A to mu jsou dva pryc :roll: Takze ja v tom zlozvyk nevidim, pro mne je zlozvyk to, co vadi hlavne mne :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14046
11.9.11 22:23

ahoj
ja jsem pro pevny rad, mam tri deti behem 14 mes. Zrovna se chystame mimino prestehovat k sourozencum, protoze je uz dost velky na opravdu pevny rad. Asi bych zacala maleho stehovat na spani do postylky. Ja osobne neuspavam vubec. Ani jedno dite to nepotrebuje, pohladime, dame pusu, zapne se svitici zelva a spi se. Kazde dite ma u sebe svou hracku s kterou usina, mimino ji dostane ted, ceka ho svitici usinacek, hraje potichu prijemnou melodii a pomalu zhasina. Nadherne u toho spinkaji. Pres den si deti rodicu uziji dost a spani je prece radost, neni potreba jim k tomu nejak pomahat. Kluci si dokonce rikaji, dneska jedno dvojče si šlo lehnout o 30min driv, vyzadal si dudu, svoji hracku a pak rekl HAJI a vlezl si do postylky :) a dodam, ze deti si velmi rychle zvykaji, jen je dulezita duslednost

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14046
11.9.11 22:24

jeste dodavam, ze jakmile zacne valet sudy, bude to pro nej v posteli nebezpecne

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14020
11.9.11 22:25

Malá mi zásadně usíná v kočárku přez den a v noci v postýlce. Ale měli jsme období, kdy jsem ji uspávala v posteli a je fakt, že vždycky usla rychleji a když jsem u ní ležela / spíš chrápala / spala i mnohem déle. Záleží na tobě, jak ti to vyhovuje a každý zlozvyk se dá časem odnaučit :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81477
11.9.11 22:30
asha píše:
To fakt zalezi na tobe. Ani v ty posteli to nevadi, kdyz to pak nejak posichrujes. Mne nejmladsi neusne po obede jinak, nez v predsini v kocaru. A to mu jsou dva pryc :roll: Takze ja v tom zlozvyk nevidim, pro mne je zlozvyk to, co vadi hlavne mne :lol:

Souhlas, zlozvyk je to, co vadí tobě, ne to co považuje za špatné okolí.
Jinak mě taky spí v předsíni v kočárku (když není vedro, tak na balkoně). :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21992
11.9.11 22:32

Spánek ve velké posteli, ať denní nebo noční, má jednu zásadní nevýhodu - tříměsíční dítě Ti pravděpodobně nikam neodejde ani se neodkulí, kam ho položíš, tam ho najdeš. Desetiměsíční nikoli…

V okamžiku, kdy dítě naučíš spát jinde než ve vysoké dětské postýlce, ztrácíš jistotu jeho bezpečného uložení a připravíš se o velkou část vlastního klidu během jeho spánku. Teď Ti to tak samozřejmě nepřipadá, protože je ještě malinký. Jak se začne víc pohybovat, pochopíš.

A samozřejmě byste měli být doma připraveni i na to, že bude vyžadovat spánek ve velké posteli i v noci… Bylo by celkem hloupé za pár měsíců řešit, jak dítě naučit spát ve vlastní posteli, protože Tobě (či partnerovi) to nevyhovuje. :wink:

Pokud jste s tímto vším v pohodě, tak nic neřeš a miminko ukládej, jak to vyhovuje jemu (a Tobě). Zlozvykem není nic, co vyhovuje všem zúčastněným.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50725
11.9.11 22:36

Tak my jsme stavěli barikády z peřin a nestalo se, že by ve spánku spadl… Ale byla jsem vždycky hned vedle, nikde jsem necourala s chůvou po venku… :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29730
11.9.11 22:46

Ono to, ze ve trech mesicich spi ve velky posteli jeste vubec neznamena, ze tam bude spat i za pul roku. U nas se to menilo :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21992
11.9.11 22:52

Angu: jo, to já postavila taky - a taky mi nespadl ve spánku… Ale po probuzení ano. Byla jsem se starší na záchodě, ona něco vykládala, čímž já přeslechla zvuky z ložnice - najednou řev a prcek na podlaze. Bylo mu asi 9 měsíců. Spal už dvě hodiny, takže se musel probudit, přehrabat přes peřiny a jelikož moje děti byly ohledně motorických dovedností odmalička „špalky utesané v konjunkci smrku a borovice“, přistál na čumáku dole. Čímž byl ukončen jeho první a poslední spánek v naší posteli. :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50725
11.9.11 22:54

Jj, u nás taky… Několikrát jsem ho naučila spát v postýlce, když byl MM někde pryč, on se pak vrátil s tím, že si tam vezme mimíška a je to, mimíšek spí s náma. A koho utlačuje? Mě :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50725
11.9.11 22:57

Bohu, tak to jo, se starším to může být jiné a člověk zmešká, to ještě nevím… U jednoho jsem to vychytala (i když motoricky byl teda utesán stejně :lol: ), on vždycky začal po probuzení brečet :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1626
12.9.11 06:02

tak u nás se spaní ve velký posteli nepraktikuje, mám prostě strach, že mi malá ‚odejde‘. Do postele si ji bereme jen když tam aspoň jeden z nás leží. Jinak přes den ji nechávám ‚padnout únavou‘ na zemi na dece. Posledních asi 14 dní to sama vychytala a přesně je na ní znát, kdy chce sama usnout. Zahodí hračku, ulehne na bříško, dá palec do pusy, pět minut něco nadává a pak na hodinku usne:-)
myslím, že pokud malému ‚zatarasíš‘ všechny možné únikové cesty na zem, klidně ho na posteli spát nech. Přes den by mě to neštvalo tolik co v noci, kdy bych se bála pohnout abych ho nezalehla:-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65285
12.9.11 07:55

Když byl mates malinkej,taky spal přes den na velké posteli nebo na balkoně v kočárku…
A v noci ve své postýlce.
Když se začal koulet,přes de jsem ho začala dávat do své postýlky a v pohodě.
Ono ted ti nikdo neřekne,jestli tam bude chtít být nebo nebude :nevim:
Dělej si jak to vyhovuje tobě a ne jak to dělají ostatní...... :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Babysense II

• (4.8) + 25 recenzí