Poradna pro látkování a látkové pleny
Miloslava Ščerbová
Ahojky. Holky, do kdy jste mimčům dávaly velikost plen 3? Já dneska budu objednávat ve velkém a nějak jsem zaváhala, jestli nám z nich malá nevyroste, než je spotřebujeme. Ono měsíc a půl je u takového prcka hodně, strašně se vytáhne.
Teď máme 6 kilo a velikost 3 - ta je na 4-9 kg. Velikost 4 je na 7-18 kg, to mi přijde ještě daleko, ale raději se ptám, abych se pak nedivila.. ![]()
My pouzivali velikost 4 zhruba od 5 mesicu. To mela asi 8 kg…
Velikost 4 používáme od roka. V 6 měsících vážila 7 kg a v roce 9 kg.
velikost 4 máme od půl roku, 3 mu ještě chvíli byly na den, ale v noci je už pročůral.
Ale dej si bacha na bříško, ty rozptyly, že v 7-9 kilech může mít mimčo 3 nebo ,4 závisí hodně na obvodu bříška. Moje malá je kulička, ta bude 4 potřebovat dřív než štíhlouni. Raději si naber hodně čtverek, ty určitě užiješ hódně dlouho, pár trojek vždycky můžeš dokoupit.
Těžko říct. my jsme měli 4 od roka a to ještě po druhém roce jsem kupovala 4 nebo 4+, ale ty byly velké.
Já bych objednala velikost 4, náš ji má taky zhruba od 5 měsíců (to měl něco přes 8 kg) a rozhodně mu nepadají, určitě je mu to přijemnější než těsná plína
Taky dost záleží na značce, každá má ty velikosti trochu jinak, já mám Pampers active baby a premium care a ty jsou o něco větší než ty active a je to stejná značka ![]()
velik.3jde tak davam max do 8kg,pokud mam mimco faldiky na nozkach,tak to nekdy ani nejde.podle toho jaka znacka,4 jsou cislo,ktere se dava nejdyl.takze bych radsi vzala jen jeden balik 3 a pak ty vetsi…
Nebo zkus jinou firmu, protože 7-18kg je obrovské rozpětí. Syn má 2,5roku - 14kg a vlastně jsou mu super, neumím si představit tyto pleny v 7kg. Dost často jsem přecházela v mezi období na jinou firmu, abychom byli vždy ve středu uváděných vah.
Je teda ostuda, že je ještě nosí, ale je umanutý a na nočníku se prostě nevy… - raději 3hod. nečůrá a pak při spaní má plnou plenu.
Tak je fakt,že každá firma má trošku jinak tvarově ty plínky.Naše malá má 7,5kg a mám ješte ty 3.Ale tchyně mi tedka koupila 4 a ty jsou 7-18kg.No tak je při nejhorším nechám na později.
Tak naše malá má stále č. 3 (skoro 11 měsíců) a ještě tam tak 4 balíky plen mám a nebojím se, že by to měla malé. Ale my máme hubeňoura a za dva měsíce přibere něco kolem půl kila.
my jsme vypoužívali vel 3 pouze dva balíky plen… pak jsme hned dali 4…která seděla lépe a hlavně vydržela větší obsah ![]()