Do kdy Vigantol?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
6545
3.6.08 08:45
olinek píše:
Mně zas říkala dr, že se bere než se uzavře fontanela. Ještě tu takový názor dr nepadl, tak to sem píšu ;-) Takže po prohlídce v roce říkala, že už nemusím dceři dávat.

tak tak, to jsem slyšela taky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2393
3.6.08 09:00

tak my prozmenu ze zacatku meli davat 1 kapku, po 2 mesicich 2, od pul roku 3 8O
(no ale s tim, jak presne to kapu… 8) :lol: :lol: )

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
4.6.08 12:24

Tak nám Dr. na roční prohlídce řekla, ať dokapem ten zbytek z lahvičky a dost.

• Citovat
  • Upravit
412
4.6.08 14:28

me DR. říkala, že jedno balení, při 1 kapce denně bude okolo 8. měsíce prázdné (což bylo pravda), takže nám napsala ještě jedno a to přesně dá do toho roku a pul. O žádném dávání a nedávání přes leto nevim a to s tou fontanelou sem taky jeste neslysela. A takhle sem to mela i u toho staršího. Takže souhlasím s tím že do toho 1,5 roku po jedný kapce denne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
51
17.7.12 10:55

Ahoj holky když jsem se předtím ptala doktorky jak dlouho tak říkala do roka minulej týden jsme byli na roční prohlídce tak říkala že musím vybrat 4 balení(měli jsme zatím jen 2)takže to budem brát asi do 2 let a když jsem jí řekla že mi někdy kápnou 2 kapky tak jsem jsem dostala přednášku o tom že je vlastně předávkovaná takže co doktor to názor

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
nikol.ondrášovka
17.7.12 13:12

My byli na roční, máme dokapat a konec…

• Citovat
  • Upravit
3
17.7.12 14:27

Ahojda. Malé je 25 měsíců, vigantol stále dáváme, hlavně z důvodu, že ještě nemá úplně uzavřenou fontanelu :think: Myslím, že je lepší ho dávat, aspoň do těch dvou let. Nic se tím nepokazí!! Znám případ, kde maminka nedávala vůbec a dítě bylo nejprve častěji nemocné a došlo to až do fáze, že dostalo křívici :,(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3
17.7.12 14:30

Jo a my dáváme tři kapky denně, takže o tom předávkování…nevím, nevím… 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50186
17.7.12 14:33
@Mišuna píše:
Mám doma též čerstvého dvouleťáka, takže podle naší dr. jsme dávali do roka 2 kapky, pak přes léto pauza a přes zimu jsme dobrali po 1 kapce.

Jo, nám to řekl pediatr stejně :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2
18.7.12 23:35

Nám dr řekl dávat jednu kapku denně do jednoho roka! Ted nám to dojde koncem července tak ani celý srpen dávat nebudu když už malému bude koncem srpna rok…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1626
19.7.12 21:36

Tak já dávala malé jednu kapku denně do 15měsíců, sama doktorka mi říkala někdy na podzim, ať už to pouze dokapu, tak jsme dokapali v lednu, ještě někdy v dubnu jsem se ptala doktorky, jestli přeci jen nemám ten Vigantol znovu dávat, že i na neurologii nám řekli, že malá ještě nemá tu fontanelu úplně srostlou a doktorka říkala že ne, že bude sluníčko a kapat už nemám, tak už půl roku nekapeme a malý je 21měsíců.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2853
21.7.12 15:25

Nám řekla taky jen do roka po 1 kapce, ale i tak jsem malému šla po roce nechat předepsat další balení. Tady je dávkování přímo z létáku: Dávkování
Není-li doporučeno jinak, podávají se kojencům k prevenci křivice (rachitidy) denně 1-2 kapky od druhého týdne života. Zdravým novorozencům se podává 1 kapka denně; ve zvláštních případech a dětem předčasně narozeným 2 kapky denně. Doporučená doba léčby je 1 rok. Ve druhém roce života je možné v podávání vitaminu D3 pokračovat zvláště v zimních měsících, kdy je nedostatečné biologicky aktivní sluneční záření. Dospělí užívají k prevenci měknutí kostí (osteoporózy) 1-2 kapky denně. K léčbě měknutí kostí se užívá obvykle 3krát 5 kapek denně dle pokynů lékaře. K léčbě poruch funkce příštítných tělísek se doporučuje 15-30 kapek denně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5436
21.7.12 15:38

Mně původně dr. řekla do roka. Syn je v prosinci, tak v roce řekla, že dokud nebude sluníčko. Takže někdy od jara/léta nedávám a teď na 18 měs. prohlídce říkala, že zas od podzimu mám začít dávat. Dávala jsem jednu kapku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6557
13.8.12 16:39

Tak ja ziju v Holandsku a tady davaji do 4 let, tak davame, i kdyz obcas zapomenu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
249
18.8.12 23:58

Dávám i čtyřleťákovi před zimou a přes zimu a dr. s tím problém nemá..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí