Do kdy Vigantol?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
982
24.1.16 18:09

Chtěla jsem se zeptat, do kdy dáváte vigantol. Doktorka mi ho předepsala i pro staršího syna. Akorát, že já na to někdy zapomenu, tak bych ráda věděla proč se to dává i starším dětem a jestli je problém, že to dětem nedávám každý den. Myslela jsem si, že se to dává hlavně dětem do jednoho roku. Starším dětem už křivice asi nehrozí. Děkuji za odpovědi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10101
24.1.16 18:12

Protože podporuje imunitu. Navíc křivice hrozí všem rostoucím dětem, pokud mají nedostatek vit. D, dopělým pak třeba měknutí nebo křehnutí kostí - dá se dát vigantol nebo u starších dětí nahradit rybím tukem. Já dávám od listopadu do března i dětem 6,5 a 4,5 roku. V zimě je vitamínu D málo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44357
24.1.16 18:14

Vigantol jsem dávala u červnových dětí asi do roku a třičtvrtě - prostě i tu druhou zimu. U listopadového dítěte do roku a čtvrt. Nejmladší bude mít v lednu rok a Vigantol bude mít minimálně do dubna.
Od té doby dávám zhruba od října/listopadu do března dětem rybí tuk(cca od těch dvou let).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11117
24.1.16 18:32

Nejde jen o krivici ale i o silu kosti atd. vitamin D je uzitecny z mnoha duvodu a kdyz nesviti slunce, tak je tezko ho ziskat prirozenou cestou.
nase doktorka rika, ze pres zimu je lepsi ho davat i starsim detem a dospeli ze si maji kapnout taky ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16797
24.1.16 20:44

@Isia Davam u mladsiho pres dva roky a u starsiho (5 let) znova nasazuji jednu kapku, protoze se v noci poti. Podle doktorky je to znamka nedostatku vitaminu D. A to travi venku kazdy den dve hodiny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucenka
24.1.16 20:51

Nedávám vůbec… teda v prvním půl roce jsem vykapala asi půl lahvičky. Radši chodíme ven na sluníčko a občas dávám rybí tuk. Což je narozdíl od Vigantolu přirozený zdroj vitamínu.

• Citovat
  • Upravit
brko
25.1.16 19:33

Taky nedavam. Nahrazuji kapkama od swansonu, to drive- n, ni jak lucenka rybi tuk.

• Citovat
  • Upravit
73
20.4.16 17:37

Tak si precist pribalovy letak ne, ale taky nam rikala ze to zalezi na poctu kapek a let ditete

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17
29.4.16 19:49

A nebo ti to rekne doktorka, muze to byt individualni =)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69
20.5.16 18:48

Taky bych rekla, hlavne ho brat pravidelne

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
73
19.6.16 16:30

A do kdy davat, do roka?