Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
Ahoj, v obchodě mají kapří filety s datem spotřeby do 24.12. Když je toho 24. tepelně upravím, dají se pak jíst ještě 2 další dny?
Já bych řekla do 25. určitě. Ten další den už asi odstátý usmažený kapr nebude nic moc. To bych ty porce na 26. zamrazila a 26. udělala čerstvýho.
Max. do toho 25. Když to usmažíš 24. odpoledne. Tak druhý den to jedlé bude, ale nepochutná si člověk. A další to bude jedlé. Ale nedobré. My jedeme muži dneska pro kapra. On nemá rád, když je to usmažené víc dní po sobě. Chce čerstvě usmaženého kapra. Což plně chápu. On i ten řízek druhy den natož dva dny po smažení není dobrý. Je to mastná guma obalená v mokvavé strouhance. Už to prostě není pak dobré.
@Kelsey píše:
Max. do toho 25. Když to usmažíš 24. odpoledne. Tak druhý den to jedlé bude, ale nepochutná si člověk. A další to bude jedlé. Ale nedobré. My jedeme muži dneska pro kapra. On nemá rád, když je to usmažené víc dní po sobě. Chce čerstvě usmaženého kapra. Což plně chápu. On i ten řízek druhy den natož dva dny po smažení není dobrý. Je to mastná guma obalená v mokvavé strouhance. Už to prostě není pak dobré.
no dovol, studený kapr druhý den je lepší než čerstvě usmažený!
@debra.morgan píše:
Ani omylem ty hříšná duše! Jedině čerstvé smažený!
@debra.morgan píše:
Ale jen jednou. Pak už mi leze krkem. Při večeři padnou max 3, takže obalím 5. A 5 další den.
@debra.morgan píše:
Já třeba si studený kapři řízek druhý den ráda dám ale třetí den už by letěl…ani ne tak proto že by nebyl jedlý ale uz bych na to jednak asi neměla chuť a bylo by to celé ovlhle a prostě ani vzhledově nic moc…
My si na Štědrý den usmazime co sníme a zbytek dosmazime 25.
Kapra jsme zabili vcera večer, takže je čerstvý
kapr co konci exp 24. to už může být na hraně i ten den.. ![]()
Z vlastní zkušenosti musím říct, že je velký rozdíl mezi čerstvě zabitym kaprem a zataveným kaprem z obchodu, co mu končí na Štědrý den lhůta.