Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Pěkné dopoledne,
dávají u nás v kině Alenku v říši divů - od kolika chodíte s dětmi do kina? A je ta pohádka pro menší nebo spíše pro větší děti?
Se školkou sice chodí do kina, ale jen tak na 45 minut, mám obavu, aby tak dlouho vydžel, film trvá přes 1,5 h. ![]()
Spíš jsem na pohádku natěšená já ![]()
tak jestli je to Alenka od Burtona tak na to ve 4 letech nebude mít rozum ani trpělivost -radši si tam zajdi sama aspon z toho budeš něco mít.
Když bylo Honzíkovi něco málo přes 4 roky, byla na nějaké pohádce o čertech (možná Peklo s princeznou
), cca ve 4,5 byl na Době ledové. Oboje v pohodě. Alenku v říši divů jsem ještě neviděla, ale s Honzíkem bych na ni nešla, přijde mi to pro větší.
Zalezi hodne na povaze decka, nam se do kina chodit nevyplati, protoze nez zacne samotny film, davaji pulhodky reklamy a upoutavky na filmy a tim se vycerpa z vetsi casti davka pozornosti nasi dracice-pak kdyz konecne zacne film, bavi ji to cca 20min a hotovo-uz jen: chci curat, mam zizen, ja se bojim a podobne vymluvy, jen aby uz mohla ven
![]()
tak my sme v tomhle „exoti“, po prve jsme byli v kine s dcerou v dvou a pul letech na doba ledova a pan vcelka, a pri zaverecnich titulkach zahlasila sklamane, „uz je konec?“
ale alenka s j.deppem mi prijde jako dost horor pro deti… radsi skuste alvin a chipmunkove
Ahoj,
nase deti chodi do kina i do divadla (mimo skolkove akce) od dvou a pul let. Dokonce uz byly na vecernim baletu, ktery koncil nekdy kolem pul desate vecer.
Ale…mam vyzkousena z domu, ze vydrzi koukat na celou pohadku, aniz by nekam odbihaly. Dnes maji 4 roky a 5 let.
Pokud myslis Alenku od Burtona, tak urcite ne!!! Burton sice dela pohadky, ale spis pro dospele. My s manzelem to milujeme, ale ani nase deti by to nerozdychaly a to jsou celkem cvicene divacky. Klasicka Alenka je OK, ale ta je stara a tu jsme okoukli teprv pred mesicem. Alenka je takova horsi na pochopeni, museli jsme hodne vysvetlovat.
S.
Děkuji za příspěvky
, myslela jsem si to, podle ukázek se mi jevilo, že to bude pohádka spíš pro dospělejší a Deep mě samotnou malinko „děsí“ už z ukázek ![]()
My do kina nechodíme.Chodíme na loutkovou pohádku,trvá dohromady asi hodinku,má 2 přestávky,ve kterých je pro děti program s loutkovou postavičkou.Děti recitují básničky,zpívají do mikrofonu..
Myslím,že hodina a půl je moc..
u nás je s kinem problém, že ty počáteční reklamy jsou hodně dlouhé a hlavně strašně hlasité. takže my nastupujeme do sálu až po reklamách. jinak s klárkou už jsme v kině byli několikrát, začali jsme cca ve 2,5. ale ona mi vydrží i klasické kreslené pohádky doma u televize (např. Shrek, Doba ledová, Příběh hraček…). doporučuji opravdu Alvina a Chipmunky. jsou super a klárka je miluje. máme doma i první díl.
ahoj
většinou když je to promítání pro děti, tak se dělá v půlce pauza na záchod a tak
se synkem chodím do kina už od 3 let, většinou na pásmo pohádek a vydrží koukat v klidu, ale jak už někdo psal, záleží na dítku
![]()