Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj. Zajímalo by mě, do kolika let jste rostly. Je mi 16 let. Měřím 161 cm a chtěla bych ještě něco vyrůst, aspoň těch 165 cm. Moje mamka měří 170 cm a taťka 182 cm.
Příspěvek upraven 03.11.20 v 15:45
Já cca do 17
dceři je 16 a stále roste, měří 177, v 15 měřila 175… ![]()
vždycky je na narozeniny všechny měříme a děláme si čárečky na zdi, tam je čáreček ![]()
i kočka má svou čárečku dole, u toho píše : „kočka“
To je hrozně individuální, tak pochybuji, že ti to nějak pomůže… V 15 jsem měla 168, v 17 173, v 19 175 a od cca 22 mám 176,5 - a víc už nerostu… ![]()
Roste se ještě nějaký čas (docela krátký) po 1. menstruaci, takže je to individuální. myslím, že holky už bohužel v 16 nerostou, ale držím palce, pokud si to přeješ! 161 je pěkné, myslím..
Já zůstala,,malá,, kolem 13let jsem přestala růst
mám 160cm a nevidím problém, většina kluků má radši malé holky. Teda pokud neváží 80kg ![]()
Nejsem na tohle odborník ale myslím, že v 17 už nevyrosteš
.
@Hobitka píše:
Ja prestala rust v 11.
Já ve dvanácti
na zakladce jsem byla o telaku druhá nejvyšší z holek a na střední druhá nejmenší ![]()
Když jsem přišla na střední, tak tam byly dvě holky, co neměly menstruaci, obě ji dostaly skoro v 17 a ty jediné pořád ještě rostly, obě jsou to hubené vysoké holky. Jinak už jsme od těch 15 téměř nerostly, maximálně 2-3 cm.
Říká se, že s první menstruací se růst přestává. Takže jestli už menstruaci máš, už to asi nebude žádná sláva.
Taky nám naši dělali čárečky - na skříň v chodbě. Ta se pak vyhodila a sní i ty čárečky. Vůbec nevím, jak to v tom dospívání bylo ![]()
Dětem budu muset najít nějaké trvanlivější místo na čárečky ![]()
Já jsem třeba poměrně nedávno zjistila, že měřím o 3cm víc, než posledních 20 let všude uvádím
![]()
Tak nevím, jestli jsem ve 40 ještě vyrostla, nebo mě tenkrát někdo změřil blbě a pak jsem se celé ty roky už nikdy neměřila…? ![]()
![]()
Já rostla do 17 let (mám 173 cm), menstruaci mám od necelých 12 let (to jsem měla 158 cm)
Myslím, že je to individuální..