do kolika měs. v hlubokém X-landeru?

7.9.09 10:07

do kolika měs. v hlubokém X-landeru?

Ahoj mamky,
mám dotázek, která z vás má (měla ) kočárek X lander : jak dlouho jste měli miminka v hluboké korbě? Do kolika měsíců věku? Asi záleží i na tom, v jaké době se mimčo narodí že?

• my totiž měli na Tomáška klasickou 3kombinaci, prostorný kočár. Jenže ten byl hrozně nepohodlný a těžký na ovládání, tudíž jsme koupili (v 7mi měsících) sporťák X lander(otočná kolečka,,,= super vynález) :wink:
    no a na druhé bychom chtěli přikoupit X-landerskou korbičku, ale děsí mně délka lůžka „jen“ 75cm. Náš původní kočár je ohromná vana podle něho,,,a nechtěla bych malé dávat třeba už od 5ti měs do sporťáku kvůli tomu, že se mi do korbičky nevejde.(hlavně v zimě - přidám fusak…) :roll:
    Co myslíte?
    děkujiiiii :huban:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
6545
7.9.09 10:22

Aneta se narodila na konci února. V hlubokáči se vozila 7m, vešla by se i ještě 8 (říjen), ale musela do sporťáku hlavně proto, že od 6m se mi otáčela na bříško a ten 7m už si tam klekala a měla tendence si stoupat, bylo to dost nebezpečné :roll: :lol: Dýl by tam nemohla bejt pak na zimu - s fusakem, kterej zas místo zabere.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
255
7.9.09 10:39

Ahoj,
Týna je říjnová a do sporťáku šla začátkem května (tzn. začátkem sedmého měsíce). V hluboké korbě už ji nebylo možno vozit, vztekala se, že nevidí ven. Posazením do sporťáku nastal zase na pár měsíců klid - než se jí zachtělo chodit. ;-) :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22654
7.9.09 11:14

Ahoj,

já mám Quinny Freestyle a ten má korbu dokonce pouze 72 cm. KArolínka tam byla do konce března i s fusakem a to jí bylo 7. měsíců, ale moje kamarádka tam měla holčičku přes zimu do 9 měsíců. Taky záleží jak je dítě velký. Ono v nejhorším dáš dítě do sporťáku do lehu, když už by se nevešlo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
andela
7.9.09 11:19

Já bych korbu dýl jak do 6 měs taky nevyužila … měla jsem teda trojkombinaci, ale jája už před 5tým měs. řval že nevidí ven. do půlroka už jezdil v sedě. Takže i kdybych korbu měla, stejně bych ho musela přendat.

na druhé mimi mám korbuý připravenou, tak uvidím, a doufám že to nebude expert ale spíš lenoch a bude pěkně hajat i v 7m :D.

• Citovat
  • Upravit
781
7.9.09 11:21

Právě, hrozně záleží, jak je dítě velké. Kamarádka musela chlapečka dát do sporťáku už v 5-ti měsících, protože do korbičky se jí nevešel. A to je narozený v lednu, takže z korbičky přesouvali v létě, nebylo to kvůli fusaku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
7.9.09 11:29

ha tak ja mam lindu 4 mesice a ve sportaku uz je :(. ale odparala jsem tam takovej kousicek toho popruhu a ma ho skoro v lehu. v hlubokaci ji nebylo mozny vozit, vztekala se a jak hejbala nohama, tak se bouchala o hrany toho kocaru.

misa

• Citovat
  • Upravit
9262
7.9.09 11:50

Ahoj,

Sofie je březnová - vozila se v hlubokém do 6m. A to se už od toho 5m vztekala a jezdila zá:,–(ně na břiše (resp. v kleku se staženou boudičkou a koukala ven - z čehož jsem měla strach že přepadne a pak si sedla a bylo jasno). V tom pololehu pak v pohodě ve sporťáku spávala a spává do teď.
S Fusakem odjezdila v pohodě celou zimu i ve sporťáku - žádný problém v tom nebyl. Však je tam nánožník do něj dáš fusak a je to. :wink:

Jinak ano záleží na miminku a to jak na jeho délce, tak temperamentu - mám kamarádku co jí holka jezdila ještě v roce a čtvrt v hlubokém (Takko) ve fusaku v leže - to bych si mohla zkusit takhle dát Sofii - to by byl řev. 8O :lol: U nás ve chvíli kdy začala víc vnímat chtěla vidět ven tudíž ten 6m byl tak akorát. :wink:

Jediné co mi u X- landeru vadilo bylo to že nešel dát sporťák proti směru jízdy - aby to malé dítko vidělo spíš mámu a né jen ven. :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6545
7.9.09 11:58

my jsme u sporťáku na fusak nánožník ani nedávaly. Jednak se protáhla jeho reklamace (upadl jeden jezdec zipu, byla jsem tam pro kolečko, tak jsem jim to tam rovnou nechala, že to nebudu zatim potřebovat - místo přidání zipu mi to pro jistotu zašili tak, že nejde nánožník otevřít, ale to už si vypářu doma) a druhak i ve fusaku bylo tepla až až :) (a za třetí jsme 3/4zimy promarodily doma)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7.9.09 12:38

děkuju za informace,,,my jsme právě oba s manžou veliký a Tomík taky (80cm v roce) bude dlouhej. Já se právě bojím zimy,,,sporťák sme na Tomíka kupovali v březnu (7měs) takže zimu ve sportáku neznáme :wink: příjde mi hrozně otevřený a dítě si tam představuju úpe zmrzlé,,ale třeba je to jen moje představa :? každopádně by se mi tedy hodilo porod na příští podzim-zimu,,,ale to člověk neovlivní, že? uffff 8O 8O

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6545
7.9.09 12:47

Leno loňskou zimu už Aneta byla ve sporťáku (teda pokud zrovna nemarodila) a měla fusak a když foukalo/sněžilo, dala jsem na kočár pláštěnku a v pohodě. Jsem kdysi odkoukala u Báry - nejdřív jsem nechápala, proč dávaj maminy na kočáry pláštěnky v mrazech, ale pak mi to došlo :D Takže z tohohle bych strach neměla

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
397
7.9.09 13:33

Naše Anička je červencová a v hlubokém x-landeru byla do února, je dlouhá jako písnička. Měla ten nadstavovaný fusak a nánožník. Když foukalo taky jsem dávala pláštěnku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8569
7.9.09 14:35

Měla jsem X-lander, Mateo je prosincový a v dubnu si už hověl ve sporťáku :roll: - byl větší dítě a taky už neměl trpělivost koukat jen na boudu nebo na oblohu… :roll: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Pellullinka
15.11.09 10:35

tak my taky máme x-lander xa a kuba je taky pořádnej v 6,5měsících 8,75kg a 71cm a v korbičce se vozil do konce 6.měsíce…Narodil se v březnu

• Citovat
  • Upravit
10482
15.11.09 10:50

sice nemám xlander, ale quinny dreami je stejně velká jako nové xlanderácké. (ty starší byly asi o cm nebo tak nějak větší..) 5měsíců=sporťák (s úpravou, aby šel víc položit :mrgreen: )vešel by se ještě měsíc, možná měsíc a půl, ale moje nervy by nevydržely ten řev… (jinak naprosto kočárek milujícího dítěte..)

a pak jsem zjistila, že déle by to stejně nešlo, přesně 16 dní po předělání na sporťák byl na kolínkách a měsíc na to lezl, takže bych stejně musela.

hlavně si dobře vyber do korbičky fusak, aby tam seděl a moc ji nezmenšil (třeba emitex je na nic, je tak velký, že zabere 1/2 korby aspoň té od quinny…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Danny Sport

• (4) + 77 recenzí

S4

• (3.6) + 69 recenzí