Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ahojky maminky chtěla bych se zeptat jestli tady někdo nevíte do kolika školek můžu dát přihlášku k zápisu do školky ?
Mylela jsem,že mů do více ,ale teď mi známa říkala,že loni se mohla dávat jen jedna.Nevíte,jak je to letos?Děkuji za odpovědi
Záleží odkud jsi. Teoreticky by se měla dávat jen jedna. Ale já dám taky víc. U nás se většinou zejm. v okrajových čtvrtích ředitelky schází a znásobené přihlášky vyhazují. Takže budu podávat každou do jiné čtvrti, samozřejmě ale trvalé bydliště má body navíc.
To je fakt různý, u nás jeden čas bylo že jsi nemohla do více, myslela jsem, že je to tak i leos, ale jedna školka má přímo na přihlášce, že chce uvést, do jakých školek se ještě hlásíme a jaké preferuji pořadí školek.
Nevím jestli je to zase „jiný kraj, jiný mrav“, ale u nás se může dát POUZE jedna přihláška.
Dokonce mi kamarádka říkala, že když vypisovala přihlášku tak k ní prý dostali i papír (potvrzení nebo čestné prohlášení), že mají podanou přihlášku jen do té určité školky ![]()
Zalezi odkud jsi, ale mela by se davat jedna. My bydlime na vesnici za Prahou, je tu jedna skolka takze je to jasne, ostatni skolky uz jsou spadove trvalym bydlistem jinde.
Ale v Praze, kde jsme predtim zili v mestske casti bylo cca 10 skolek. Reditelka nami vybrane mne sama upozornovala, at dam jednu prihlasku, protoze vsechny reditelky se po ukonceni zapisu v jeden den sesly, duplicitni prihlasky vyradili a maminky meli smolika a smytec.
Ja mela vybranou dopredu, takze na nas to neplatilo, tak jen ze muze nastat varianta, ze date x prihlasek a diky tomu vas nakonec nevezmou nikam…
U nás - prý oficiálně jedna,ale všechny maminky,co znám oběhaly víc školek a ředitelky nás tam minulý rok samy posílaly..Já jsem podávala 2 a vyplatilo se to.Otevírali novou třídu a jinak by se myslím Adámek do školky nedostal..U nás je to jedno,protože stejně ve finále do víc jak jedné školky nemůže být dítě přijato.Všechny žádosti se zpracovávají na radnici a řeší to ředitelé školek společně.
Je to různé - třeba na MČ Praha 9 smíš dát přihlášku do dvou státních školek.
ahojky, známá z Brna mi říkala, že si podala přihlášky do 5 školek, ale že za každé razítko na každou přihlášku chtěla doktorka 200 Kč.
Nooo, tak to jí vyšlo pěkně draho, doufám, že dítko aspoň umístila
Já mám holku ve školce od loňska, tak už si to nepamatuju, ale tuším, že se za razítko platí stovka… ale jak říkám, už se mi to vykouřilo. Jinak my při podávání přihlášek podepisovali nějaké čestné prohlášení, že dáváme přihlášku jen do jedné školky, bylo to v brně na sídlišti, kde je dětí hromada, čili přihláška do více školek by se hodila,,, ale i bez toho čestného prohlášení to působí prý /říkala kamoška, která rok v jedné školce pracovala/ docela neseriozně, nevidí to rádi, a prej, ale to je info z kuloárů té školky, dítko takové maminky nakonec umístily do školky co nejdál jejich bydliště,,, taková jako pomstka učitelek, když se nad přihláškama sešly
ale jak říkám, toto nemůžu potvrdit, ale připouštím,že je to možné.
Ale bere se to asi jak kde, záleží jaké jsou zvyklosti, spíš se optej mamin ve vašem okolí, co už dítě ve školce mají.
A.
Holky díky za odpovědi jsem z Prahy 11 Chodov. Šlo o to,že jsem raději vybírala 2 školky a ta druhá(která byla vybraná,kdyby nám to nevyšlo( má zápis dříve
než ta námi vybraná.
jejda.. no taky by me zajímala nejaka vseobecna odpoved, v jedne uz jsme na zapis byli, ale v okoli jsou jeste dve, tak jsme chteli zajít i tam, pro sichr.. nevite, jsou nekde nejake vseobecne podmnínky k precteni ? nebo jak vubec clovek zjistí zda muze podat prihlasek vícero?
..
Příspěvek upraven 17.02.10 v 10:55
Taky by mě to zajímalo, né jen teoreticky, ale aby měl člověk něco v ruce, protože naše ředitelka ve školce se oháněla nějakým paragrafem v zákoně, že se nesmí dávat víc jak jedna přihláška, ale nevím, jestli si to nevymýšlela ![]()
Tak já už jsem z toho taky jelen asi mi nezbyde nic jiného než se tam zajít zeptat.
No jestli se bude dávat jen jedna tak co,když mě do ní nevemou copak?Jako,že mě šoupnou jinam?Kam chtějí?
Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?
Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.
PDF ke stažení a tisku zdarma.
Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.