Do nočníku ne, následně do plíny okamžitě :-(
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
do nočníku ne, následně do plíny okamžitě:-(
Holky, už jsem zoufalá, tak třebas některá poradí. Kluk 15měs. před spaním v poledne jde na nočník, občas čůrá, ale nikdy se nevykadí, může tam být i hodinu, prostě nic, buď děsně řve, že už chce pryč nebo slejzá sám. Asi jednou se vykadil, když jsem vedle něj dělala prádlo, takže chápu, že chce soukromí, jinak u něj musím být, protože se strašně rád máchá v nočníku a pak si ruce dává do pusy. ![]()
No, a hlavní problém, vždy chodí v poledne spát /jediný denní spánek/ takže po nočníku následuje plína a pyžamo. no a to se skoro hned pokadí a hned na to usne, takže potřebuju aby kadil do nočníku. Musím ho přebalit a to už prostě neusne, i když to vystihnu, hned co zavřel oči, prostě ani za hodinu neusne a v 5někde odpadne. Nevíte jak a co mu pomoct aby se vykadil do toho nočníku před spaním?
JO, a ted otázka mimo mísu, ale nechci zakládat další dizkuzi: jak uchováváte zeleninu a rajčata? v lednici nebo v míse na stole?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
v lednici vetsinou.....
hele, me se casto stane ze dcera usne s hovnousem v pline a ja to ani nemam jak zjistit. Chvilku ji trva nez usne a pokud se nedozaduje pozornosti, tak k ni ani nechodim, nekdy to ani neni cejtit, kdyz vstoupim, do mistnosti. A kdyz to zjistim, tak ji necham, i kdyz se mi krouti prsty, spanek povazuju za dulezitejsi. Taky se mi probudi a nezabere ani za zlaty prase a cely den je v haji.
ted ji to nastesti zacalo obcas vadit, takze kdyz ji to usinani dlouho trva,jdu ji zkontrolovat a casto pokakana je a neusne. Driv ji to bylo burt.
takze radu ani tak nemam, mozna je na nocnik jeste nezralej.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
jeste dodam, ze je to vyjimecne, kdyby to bylo pravidlo, tak bych to asi taky chtela resit.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
V 15 mesicich do nocniku moje deti jeste ani necuraly
. Klid je malej. Zeleninu mam v lednici,jen pokud potrebuji rajcata jeste dojit tak v misce za oknem.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
podle mě to moc hrotíš, moje malá absolutně netušila v těch měsících na co je nočník! pak to pochopila kolem těch 18 měs. začla pěkně chodit ale přesně díky tomu tlačení od tchýně se malá vrátila od babičky s totálním strachem z nočníků který pak byl několikaměsíční!! hlásila že se jí chce kakat ale nebyla schopná si na nočník sednout natož se pokadit. jak se dala plína bylo to hnedka. až pak úderem 2. roku malá pochopila co po ní chci, přestala se bát možná i díky tomu že jsem začla chodit na nočník čůrat i já a pak to šlo jak po másle. teda plínu ještě máme na spaní a tak ale nehrotím to, nemám ráda tyhle věty typu potřebuju aby kadil do nočníku apod. natož u tak malých děcek! S tím spaním moje malá se pokadila přesně takto dneska, no nechala jsem jí a přebalila až fakt spala jak dudek že jí to neprobudilo. záleží jak tvrdě prcek spí.
jinak zeleninu mám dole v lednici
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jen me tak napadlo-on kaka po obede ze? Co mu dat obed trochu driv pred spanim a misto nocniku ho nechat si jeste hrat - s plinou, treba se vykadi sice do pliny ale ne pri usinani ![]()
Příspěvek upraven 30.05.12 v 13:17
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
jo, asi je ještě malej, ale vadí mi, to, že je to fakt pokaždý, asi dvakrát jsem ho taky v tom nechala spát, ale to byl hned pěkně opruzenej. takže proto to chci nějak řešit.
Mě už příjde, že ví co se od něj chce, asi před měsícem si dokonce říkal sám ee, ale ted už zase nic.
To mě zase ukamenujete, ted jsem si všimla podobné dizkuze založené ráno. tak sorry. četla jsem tam, že dřív to byl větší tlak okolí, jo, máme mě prej posazovala už od 6ti měsíců ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Ainy píše:
Jen me tak napadlo-on kaka po obode ze? Co mu dat obed trochu driv pred spanim a misto nocniku ho nechat si jeste hrat - s plinou, treba se vykadi sice do pliny ale ne pri usinani
jo, to mě taky dneska napadlo, protože je asi fakt unavenej a nechce se mu tam něco vytvářet do nočníku. díky , budu to zkoušet od zítřka.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
no podle mojí máti jsem taky byla od roka bez plíny hahaha nevěřím,na jednus tranu mi máti říkala jak jsem začla pozdě sedět, chodit mluvit takže abych byla genius na nočník to se mi nezdá:-D i teď je plno maminek které se chlubí tím jak jim dítko od roka chodí na nočník, no pokud někdo říká tomu že dítě má z nočníku židličku,sedí tam hodinu a pak se teda počůrá či to druhé tak okej ale já říkám chodit na nočník že si řekne vyčůrá a jde si oblíct gatě a je si zcela vědomo co dělá a umí moč zadržet! já jsem o těch tlacích okolí slyšela už dřív ale nevěřila jsem tomu moc, no a na druhou stranu moje máti ty kecy o tom jak měla čtyři děcka a byli jsme bez plíny brzo a bla bla, no pak moje mamka sama musela uznat že jsme to s tím tlačením do nočníku znatelně podělali, malá hysteráky neskutečné,klepala se jak osika, když se jí chtělo kakat tak to sice zahlásila že se jí chce ale z nervů že jí nechci dát plínu a nutím jí na nočník nebo ne nutím ale nechám jí s holou prckou a nechci jí dát plínu si to zarazila tak že jsme pak museli do ní po týdnu nekakání rvát švestkové kompoty apod. takže pak už i moje máti známá propagátorka nucení děcka na nočník jen co si sedne mi řekla ať jí nechám a že prostě bude s plínama až do 3 než toto aby z toho měla trauma!! od té doby mám na toto svůj názor
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Syn tohle dělal, že kadil do spací plíny, jeden čas dokonce výhradně v noci, zůstal v tom, nic nedal najevo a já se ráno vzbudila, přišla k dítěti, tam šílený smrad, dítě opruzenou prdel do krve, při mytí řval bolestí, fakt jsem potřebovala, aby se vykadil do nočníku a zkrátka to nešlo, až si k tomu došel sám někdy ve 2,5letech (to s kaděním v noci do plíny dělal někdy mezi 1,5 a 2r). Nic ho nepřesvědčilo a začal to dělat až když jsem se na to vykašlala a přestala si jeho vyměšování všímat (jinak bez plíny přes den byl už spolehlivě ve 2letech a na nočníček čural už od 15m).
Pokud mu vyhovuje soukromí, tak ho zkus zkrátka posadit na nočíník a číhej za dveřma, ale jinak bych ho nechala být, protože z mojí zkušenosti - nepohnula jsem s ním ani o píď.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Taky si ymlsím že nehrotit, dát oběd dřív a nechat si chvilku pohrát, on se vykaká a půjde spát v čisté,…
Můj první syn byl v roce a půl bez plín přes den a ve dvou letech i v noci, te´d druhý syn bude mít 14měsíců, na nočník vždy něco vykonná, ale nenutíme,…
Před spaním, po spaní, před koupáním,… Někdy i když je po jídle vím že ráno nekakal posadíme an chvilku na nočník pokud do 3 minut nic nevykonná oblíkáme a odcházíme od něj, někdy zvládne se celý den nevykakat do plíny a je den kdy kaká třeba i 3× do plíny, neřeším a hlavně nehrotím, každej na to dozraje v ten svůj čas, trénovat se dá klidně i od půl roku když dítě spolupracuje ale ne pokud se vzpíná, kříší apod, potom by si vážně udělalo blok!
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
ahoj, tak zeleninu uchovávám v lednici v šuplíku a k druhé věci.
Moje malá se naučila na nočník pozdě, chodila tam kadit i čůrat snad až někdy ve 2,5 letech, takže buď v klidu. Být tebou tak to nehrotím, nech ho vykadit do plíny, on nechápe co po něm chceš a můžeš sebevíc chtít a prostě se ti tam nevykadí ani kdyby tam seděl dvě hodiny. Není prostě páka jak takového mrňouska přinutit. Já nočník nehrotila nikdy, až byla malá zralá tak se naučila…Asi jsem ti moc nepomohla co? ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
My jsme se u syna zbavili plenky na den až se třetíma narozeninama. Naprosto přeskočil fázi nočníku, protože na něm nechtěl sedět. Začal chodit rovnou na záchod. A kakání do plenky před spaním u něho znamená oddálení spánku, prostě je to cílené.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit