Jak učíte děti na nočník?

48
30.5.12 08:35

Jak učíte děti na nočník?

Maminky jak učíte dětičky na nočník?Elišce je 17 měsíců a chci začít učit chodíme cca 5× denně to zkoušet, když se nám to povede tak ee udělá tak jí pochválím..Zajímají mě i vaše zkušenosti :-) Děkuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
700
30.5.12 08:39

my tomu dali fakt pár dnů, kdy jsme nedělali nic jinýho. nařídila jsem minutku a posazovala každých 20 minut. Měli jsme nočník, co hrál, takže jsme hned věděli, když se zadařilo, a chválili a chválili…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1769
30.5.12 08:40

no i taky zaciname, malymu je 20mesicu, klidne vydrzi i pul hodiny sedet na nocniku pak se zvedne, probehne se po byte a jde se vycurat pod stul :zed: min. se mnu ale podarilo udelat bobek do nocniku a vola na me „mama“ jdu tam a mladej mel bobek v ruce a rika mi „ná“ :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Mrkvetka
30.5.12 08:41

My jsme nočník vzdali, byly scény. Malej je stejně starej, už měsíc chodí na velký záchod - má dětské prkénko a vždycky ho chválím, že už není miminko, ale velkej chlap :D To bys měla vidět, jak se dme pýchou :) Po měsíci už si občas řekne i sám, navíc ho to tam baví :)

• Citovat
  • Upravit
Mrkvetka
30.5.12 08:41
@market.s.87 píše:
no i taky zaciname, malymu je 20mesicu, klidne vydrzi i pul hodiny sedet na nocniku pak se zvedne, probehne se po byte a jde se vycurat pod stul :zed: min. se mnu ale podarilo udelat bobek do nocniku a vola na me „mama“ jdu tam a mladej mel bobek v ruce a rika mi „ná“ :lol:
:lol: :lol:
  • Citovat
  • Upravit
48
30.5.12 08:47

chválíme a chválíme :D :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
48
30.5.12 08:50

No my ráno když vstanem pustím tv a malou posadím, tak dobrý sedí než něco udělá.Ale jakmile to udělám před obědem a nebo večer před spaním je scéna jak hrom.Řveme a slzy jak hrachy,ale stejně jí nechávám sedět…aby se to naučila…Řekla jsem že jí tak nechám týden a pak už bude doma bez pleny a když se počůrá do kalhot tak dostane přes zadek…jinak teda nevim…už aby to bylo za námi :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24798
30.5.12 08:53
@Katulka87 píše:
No my ráno když vstanem pustím tv a malou posadím, tak dobrý sedí než něco udělá.Ale jakmile to udělám před obědem a nebo večer před spaním je scéna jak hrom.Řveme a slzy jak hrachy,ale stejně jí nechávám sedět…aby se to naučila…Řekla jsem že jí tak nechám týden a pak už bude doma bez pleny a když se počůrá do kalhot tak dostane přes zadek…jinak teda nevim…už aby to bylo za námi :zed:

8o
V 17ti měsících???
Já jenom napíšu, že s tím teda nesouhlasím. Akorát jí vypěstuješ nějakou psychogenní zácpu nebo tak 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Mrkvetka
30.5.12 08:55
@Katulka87 píše:
No my ráno když vstanem pustím tv a malou posadím, tak dobrý sedí než něco udělá.Ale jakmile to udělám před obědem a nebo večer před spaním je scéna jak hrom.Řveme a slzy jak hrachy,ale stejně jí nechávám sedět…aby se to naučila…Řekla jsem že jí tak nechám týden a pak už bude doma bez pleny a když se počůrá do kalhot tak dostane přes zadek…jinak teda nevim…už aby to bylo za námi :zed:

Já myslím, že je ještě brzy brát to takhle drasticky, třeba ještě prostě není připravená… My tím jen redukujeme počet plen, ale odplenkovávat budu klidně až ve dvou letech. Myslím, že má malej dost času a nechce se mi ho stresovat… Ale chápu, že tlak maminek, babiček a tchýní je obrovskej… Taky jsem poslouchala od tchýně, jestli malej není pomalejší, že její děti neměly pleny od roka… A co, ať si trhne nohou, my přece víme, co je pro nás a naše děti nejlepší :)

• Citovat
  • Upravit
48
30.5.12 08:59

Mno tak to rozhodně nechci, jen chi aby porozuměla tomu co se po ní chce. Nijak drasticky jí nenutím, jen sedí a čekáme a povídáme u toho. Uvidíme jak to půjde.Ale zase na druhou stranu nás to tak rodiče taky učili a taky tak brzy…tak se vlastně není čemu divit :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15074
30.5.12 08:59
@market.s.87 píše:
no i taky zaciname, malymu je 20mesicu, klidne vydrzi i pul hodiny sedet na nocniku pak se zvedne, probehne se po byte a jde se vycurat pod stul :zed: min. se mnu ale podarilo udelat bobek do nocniku a vola na me „mama“ jdu tam a mladej mel bobek v ruce a rika mi „ná“ :lol:

Tak u nás by mi podala leda kus hromádky, bobky mladá jaksi ještě nevede:-))

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Mrkvetka
30.5.12 09:02

Je fakt, že já malého posazuju od roka. Ale nikdy by mě nenapadlo ho trestat za to, že se počůrá… To bych se bála, že se mi bude počůrávat strachy do patnácti… Nejsem zenová matka, klidně mu jednu plácnu, když něco provede, ale za tohle bych ho vážně netrestala…

• Citovat
  • Upravit
88
30.5.12 09:03
@Mrkvetka píše:
Já myslím, že je ještě brzy brát to takhle drasticky, třeba ještě prostě není připravená… My tím jen redukujeme počet plen, ale odplenkovávat budu klidně až ve dvou letech. Myslím, že má malej dost času a nechce se mi ho stresovat… Ale chápu, že tlak maminek, babiček a tchýní je obrovskej… Taky jsem poslouchala od tchýně, jestli malej není pomalejší, že její děti neměly pleny od roka… A co, ať si trhne nohou, my přece víme, co je pro nás a naše děti nejlepší :)

Souhlasím, každé dítko je jiné a tlačit tak moc na pilu nemá fakt smysl. Může se pak zablokovat a mít s tím problémy. Takhle drasticky bych to nedělala. Mně se to malá naučila ve dvou letech a šlo to v pohodě, postupně jsem ji učila si sedat na nočníček,ze začátku tam nechtěla být, chvilku to trvalo, než si zvykla, ale pak už tam vydržela a tak jsem ji chválila za úspěch a najednou to šlo samo. Držím všem palečky a přeji spoustu trpělivosti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
361
30.5.12 09:05

Malý má v červenci 2 roky a na nočníku prostě neusedí.Jak ho na něj chci posadit,tak spustí strašný kravál.I dr mi řekla,že už bych ho měla učit,ale za cenu toho kraválu mi to nestojí.Nechám tomu volný průběh a budu doufat,že se to v létě na zahradě naučí,jak bude lítat sagatý.Jednou jsem četla: každé dítě se to dříve nebo později naučí.Viděli jste snad dospěláka,který neumí chodit na záchod?
Horší s plenkama-pěkně lezou do peněz :|

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
48
30.5.12 09:06

Jasně že malou nebudu nějak drasticky mlátit,ale jen tak lehce plácnout,nic velkýho…ale taky se mi to zrovna moc nezdá, takže jak se znám k tomu ani nedojde…a budem jen a jen trénovat…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

LOCKIG

• (4.9) + 8 recenzí

Nočník žabka

• (4.5) + 2 recenze