Jak na kakání?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
jak na kakaní?
ahoj potřebuju poradit.syn (2roky a měsíc) nechce kadit jinam než do pleny(resp. vždycky jedině při spaní) už od 16 měsíců je uplně bez plen až na spaní krásně si říká o čůrání ale když jde o kakání tak je problém, volá si na záchod snad co deset minut protože ho to tlačí ale nevytlačí nic
na záchodě jakmile řeknu zatlač udělame bobka tak ma hysterický záchvat nepomahá ani uplácení ani vyhrožování (dokonce slíbenou odměnu dám před něj a nic:-( )chjo už sem z toho na nervy přitom čokoládu a sladkosti moc nejí, dost hooodně pije a když se vykadí do plíny tak je to ok žádny průjem ani zaražený není kadí zhruba ob den někdy když ma žravou tak denně.má asi nějaký blok v sobě nebo já nevím.
nevím jak ho to nějakou zábavnou formou naučit ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
co mu prostě tu plínu nedat,já myslím že je dost velký na to,aby si s tím poradil sám
…nechceš kakat?nekakej…donutí ho to.Aspoň já bych to po tolika přemlouvání,pomáhání,uplácení na to nervy neměla.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@wildcherry nesouhlasim, timto mu akorat zpusobis blok a nebude chtit kakat vubec, na to opravdu velky pozor. Dala bych mu jeste cas. Nase holka zacala do nocniku kakat az neco kolem 2.5 roku a vubec mi to nevadilo, curat chodila sama asi v 18. ti mesicich
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
U nás pomohlo, až když přestal spát odpoledne a v 5 odpolko už zkrátka musel boban ven, ať chctěl nebo ne. Ale musel si k tomu dojít sám, nátlak jako zatlač atd způsobil jen to, že to začal držet a měl obstojný náběh na psychogenní zácpu, takže jsem o kadění přestala mluvit, nutit, když tu pobíhal a já věděla, že potřebuje, tak jsem se radši kousla do jazyka, než něco říct a jen jsem velmi opatrně pochválila až po akci. Ale jinak jsem jeho kadění ignorovala a teprve pak to začlo fungovat.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Můžete zkusit nechat ho vyprazdňovat o samotě. Pokud se podaří, pochválit, třeba i odměnit (nemusí to být jen jídlo, můžete si společně vytvořit i nějakou nástěnku na smajlíky, která bude jen jeho, kam budete společně zaznamenávat úspěchy). Pokud se nepodaří, výrazně nekomentovat (třeba jen - nepovedlo se, zkusíme příště), v žádném případě netrestat. Vyprázdnění do pleny buďto nekomentovat anebo jen jakoby mimochodem konstatovat, že velký kluci do plínky nekakají, že chodí na nočník (záchod) jako táta, máma… Uvidíte, že si na to časem přijde sám za Vaší mírné podpory.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
bez plíny sem zkoušela a nevykadil se ..až další spaní s plínou a to s tím že sme celý den lítali co chvíli na záchod
a kometář že do plíny už se nekaká že přece i taťka a mamka chodí na záchod přejde jen hmmm a jde si po svém
on je taková naše palice dubová v vzteklina(ale ja sem uplně stejná
) a když mu nejde něco pod nos tak je problém(v čemkoliv) a většinou pomůže jen po zlém
Příspěvek upraven 23.05.12 v 14:23
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@crazytown píše:
@wildcherry nesouhlasim, timto mu akorat zpusobis blok a nebude chtit kakat vubec, na to opravdu velky pozor. Dala bych mu jeste cas. Nase holka zacala do nocniku kakat az neco kolem 2.5 roku a vubec mi to nevadilo, curat chodila sama asi v 18. ti mesicich
proč blok?Normálně posadím na záchod,nočník a nechám ho vykakat.Když tam bude sedět půl hoďky tak co..vykaká se a to teprv bude parádní oslava
…
samozdřejmě pokud dítě hystericky neřve,tak ho nebudu k záchodu přivazovat a řvat ať se vy to… ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@wildcherry pani cizova, ale psala ze na zachode zacne hystericky plakat a vy i presto pisete at mu tu plenu proste nedava. Co clovek to jiny nazor
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@cizova píše:
bez plíny sem zkoušela a nevykadil se ..až další spaní s plínou a to s tím že sme celý den lítali co chvíli na záchod
tak ono jde o to,že ví že plínku dostane na span a pak může.Buď bych to neřešila a prostě ho zkusila nechat,jestli začne sám.Pokud nebude mít plínu,ale o kakakání si řekne tak ji nedat.Nenutit ho pořád kakat.Aź bude bez plínek i na noc tak začne chodit kakat normálně.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Syn chce třeba kakat v soukromí, vždycky chce zavřít dveře atd., třeba to tak taky chce ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@crazytown píše:
@wildcherry pani cizova, ale psala ze na zachode zacne hystericky plakat a vy i presto pisete at mu tu plenu proste nedava. Co clovek to jiny nazor
te hysteri jsem si nevšimla
…prostě ho ze záchodu sundám kdyř řve
…podle mě by na kakání měl být klid a dítě si řekne o potřebu.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
on je problém v tom že on ví že che kakat on i řekne že chce kakat a ne čůrat jen mu to prostě nejde a vykadí se zásadne když spí a zásadně do pleny(prostě jen když se uvolní)
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já bych počkala, u nás to bylo podobný, nevykakal se jinam než do plíny. Taky jsem měla strach, aby pak neměl blok. Pak se stal zázrak (já nevim, myslim, že mu to prostě dozrálo v hlavičce) a najednou to šlo. Odplenkoval se nám úplně (ve 2 letech a 3 měsících), říká si na čůrání a kakání a je i v noci bez pleny. Prostě dozrál, já ho nenutila. Ono to půjde i u vás ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@petty30 píše:
Já bych počkala, u nás to bylo podobný, nevykakal se jinam než do plíny. Taky jsem měla strach, aby pak neměl blok. Pak se stal zázrak (já nevim, myslim, že mu to prostě dozrálo v hlavičce) a najednou to šlo. Odplenkoval se nám úplně (ve 2 letech a 3 měsících), říká si na čůrání a kakání a je i v noci bez pleny. Prostě dozrál, já ho nenutila. Ono to půjde i u vás
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@cizova píše:
on je problém v tom že on ví že che kakat on i řekne že chce kakat a ne čůrat jen mu to prostě nejde a vykadí se zásadne když spí a zásadně do pleny(prostě jen když se uvolní)
Tak místo nočníku vyzkoušet redukci? nebo popohnat třeba švestkovou šťávičkou
aby to šlo líp, vím, psala si, že nemá zácpu, ale tohle ho popožene trošku ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit