Jak na kakání?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
wildcherry: stále ste mě nepochopila: na záchodě sme jednou seděli hodinu protože jakmile sem ho sundala začal řvát že chce kakat…pak sem mu na noc nedala plínku a nekadil…celé dopoledne chtěl furt kakat …vykadil se až při odpo spaní s plenou(nenechám ho trápit když vím že je z toho na nervy…a je ztoho špatný) když se před pár měsíci stalo že nevydržel a pustil to do gatí tak byl z toho několik dní špatný a to nedostal ani seřvané nic…přiletěl zamnou s šíleným řevem a když sem se ho zeptala co je tak uplný ječák a že kakal…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
My jsme na tom stejně,malý má 2 apůl a kaká jenom do plínky (na noc mu ji dávám) a ve stoje.Čurá už sám do nočníku a dokonce si už přestsl říkat a sám si zajde. Ale to kakání..... , když mu plínu hned ráno sundám, jak se vyspí nevykaká se. Přes den toho moc nesní a druhý den když to opakuji zase se nevykaká. Řekne si kakám, dám ho na záchod, nebo nočňák, ale to je tak maximáloně všechno - nevím, asi neví jak zatlačit… No a prostě se vykaká až ve stoje do plínky, třetí den mu ji dám, ať něco jí a nemá zácpu. Tak doufám, že se to samo, nějak zlomí. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
no čekám až vyrostou jahody a rybíz ty strašně miluje a cpe po kilech denně taky ma pak pěknou litačku
tak že by mu to mohlo pomoct ale mám strach aby právě nepřestal tyhle veci jíst…miluje ovocné šťávy ale když mu došlo že po nich potřebuje víc kadit tak začal pít jen po troškách (jen aby zahnal mlsnou)
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@santape píše:
My jsme na tom stejně,malý má 2 apůl a kaká jenom do plínky (na noc mu ji dávám) a ve stoje.Čurá už sám do nočníku a dokonce si už přestsl říkat a sám si zajde. Ale to kakání..... , když mu plínu hned ráno sundám, jak se vyspí nevykaká se. Přes den toho moc nesní a druhý den když to opakuji zase se nevykaká. Řekne si kakám, dám ho na záchod, nebo nočňák, ale to je tak maximáloně všechno - nevím, asi neví jak zatlačit… No a prostě se vykaká až ve stoje do plínky, třetí den mu ji dám, ať něco jí a nemá zácpu. Tak doufám, že se to samo, nějak zlomí.
malý spí v kleče na bříšku proto se mu i líp kadí si myslím
a jen když spí za bděla nikdy
ale jinak to je u nas tak jak u vás
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
to zakladatelka: Píšete, že syn po nehodě do kalhot plakal, byl celý ustrašený a vyžadoval od Vás pomoc. Zdá se, že ví, že do kalhotek se nekaká. Po spaní hlásí, že kakal? Pokud ano, jen bych mu řekla, že se to nedělá, že to příště spolu zkusíme do nočníku/na záchod. Dál bych postupovala tak, jak jsem již uváděla. Pokud nějaká cesta nefunguje, je potřeba vyzkoušet jinou.
Když víte, kdy asi půjde na větší stranu, dala bych mu pořádně napít, nechala proběhnout, pak posadila s tím, že se může zkusit vykakat, jestli se mu bude chtít, přijdu se podívat, až zavolá. Jednoduše a stručně, bez přesvědčování nechat posedět, pak se uvidí…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Cizova jsme na tom úplně stejně. Mám syna taky dubňátko 2010. Kaká zásadně do pleny a ještě mě pošle z místonosti pryč. Taky nevím, co s ním. Když mi sdělí, že kaká, rychle ho posadím na nočník a nic a dokáže držet bobana klidně i 3 dny. Takže teď pokud mi sdělí, že chce kakat, dám mu plenu. JInak doma je už bez pleny. Na nočník si sám ale neřekne, vysazuju ho. Jinak já momentálně řeším i čůrání venku, buď se po nebo to zadržuje až na doma. Nechápe čůrání ve stoje venku, na holku jsem ho nezkoušela. Odplenkováváme teprve teda 14 dní, tak uvidíme. Na redukci na WC mi nechce sedět vůbec, taky jsem to zkoušela. Už jsem z toho taky vyčerpaná, pořád jenom řeším čůrání a kadění. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Náš kaká v kleku třeba u konf. stolku s autíčkama nebo kouká na Krtečka, musí se jakoby na něco soustředit.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Vím, že je to těžké, ale pokuste se jeho vyprazdňování řešit o něco méně než doposud, alespoň před synem. Nabízejte, chvalte úspěchy (i jejich náznaky), popisujte jednoduše a stručně, jak je to správně. Myslím si, že až se zklidníte Vy a přestanete se nervovat tím, jak a kdy chodí v současné době na větší stranu, zklidní se i syn. Stejně jako dalším dovednostem se i tuto součást hygieny jistě naučí. Držím Vám pěsti.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
jj po spaní mi ohlásí že kakal on ví že to je špatně a když se ho zepatám kam patří bobek tak mi ukáže na záchod…teorie by mu šla
ale ta praxe
a co se týče toho pití on vypije i 2litry
v tom problém není je sice jak průtokový ohřívač ale co když si říká…a mám strach ho nechat samotného na záchodě… většínou ho popožene vana večer ale jakmile prostě sedne na záchod tak nic
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Bobca na čůrání venku nám pomohl taťka
a "jdeme počůrat mravence(broučky , kytičky, stromeček)
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
jakože vím že to není zas až tak strašné mám kolem sebe i horší případy nekakaní(i 4roky)jen je mi hrozně líto že vidím že se mu chce a lítáme furt na záchod a nic…on je z toho pak strasně zmatený a nervozní a nedokáže si hrát aniž by se evidentně nehlídal.to mě na tom nejvíc se…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Na záchod si umí sednout sám nebo ho posazujete? Některým dětem se lépe kaká do nočníku, kdy mají zapřené nožičky. Můžete to takto také vyzkoušet.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@SlaJa na záchod ho posadím já i se schůdkem má problém si sednout aniž by se málem nevyvrátil(a pod záchodem jsou kachle takže by to bylo auu)a právě po koupání jde na nočník a kolikrát sedí fakt dlouho a nic…jen prdí ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Zkusila bych se chovat v těchto situacích zcela opačně, než popisujete. Když se jeden přístup ukáže jako nefunkční, je potřeba začít s jiným. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit