Jak učíte děti na nočník?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Děkuji všem za rady...
Vše děkuji za rady…Takže změna našeho postoje k učení na nočník. Nebudeme poslouchat nátlak okolí a uděláme to jak chceme mi. Budeme zkoušet,když se bude líbit a povede se pochválíme a pokud budeme plakat a nic neuděláme šup dolu z nočníku.To bude vážně lepší!
Opravdu děkuji, chtěla jsem znát názory na toto i od jinýh než v rodině.Rodina právě tvrdí učit a učit a sedět a sedět. A já byla proti,ale oni pořád že néé že jinak to nenaučíme.Takže aspoň vím že to jde i v klidu a udělám si to posvém.Fakt díky jste zlatý ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Katulka87 píše:
Vše děkuji za rady…Takže změna našeho postoje k učení na nočník. Nebudeme poslouchat nátlak okolí a uděláme to jak chceme mi. Budeme zkoušet,když se bude líbit a povede se pochválíme a pokud budeme plakat a nic neuděláme šup dolu z nočníku.To bude vážně lepší!
Opravdu děkuji, chtěla jsem znát názory na toto i od jinýh než v rodině.Rodina právě tvrdí učit a učit a sedět a sedět. A já byla proti,ale oni pořád že néé že jinak to nenaučíme.Takže aspoň vím že to jde i v klidu a udělám si to posvém.Fakt díky jste zlatý
Na rodinu se vyprdni a dělej si podle sebe.
U nás byla teď o víkendu teta (profesí zdravotní sestra!), strašně se podivovala, že malá ještě není bez plen a donesla jí tu obrovskou čokoládu Milku a strašně mě nabádala, ať ji nedávám až do 5 let do školky no…
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jj vyprdnu se na rodinu, jsem ráda že takový názor nemám sama. Takže ted půjde vše veseleji
Já tedy jsem taky zdravotní sestra, ale nepřeháním to, to by pak nemoha malá nic. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Člověk se musí proti okolí obrnit. Kdysi se věci dělaly jinak a nechápem to my, my je děláme taky jinak a nechápe to zas starší generace. Ale mé oblíbené heslo je - já jsem maminka, já rozhoduju jak to bude nebo nebude. A šmytec. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Malou posazuju asi od 13 měsíců na nočník, dřív jsem posazovala nepravidelně, teď už několik měsíců po dopoledním spaní, úspěšnost je tak 90%
Malá tuší co dělá, protože když začne čůrat, tak ztuhne a hrozně se směje apak si kouká mezi nožičky. Teď jsme přidali ranní čůrání po probuzení, to je taky v pohodě. Někdy mi taky sama nasedá na nočník oblečená, ale málokdy, co vykoná
Kadění podchycený nemáme, kaká co dva, tři dni a nedá se to odhadnout,V sobotu jí bude 18 měsíců, ušetřím dvě pleny denně, to myslíš, že není špatný. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Může být zdravotní sestra jak chce, kdyby byla dětská, asi by se nad plenama nepodivovala. Vždyť spousta dětí má plíny dlouho. A jestli dětská je, tak je divná:-)
@Maddlen píše:
Na rodinu se vyprdni a dělej si podle sebe.U nás byla teď o víkendu teta (profesí zdravotní sestra!), strašně se podivovala, že malá ještě není bez plen a donesla jí tu obrovskou čokoládu Milku a strašně mě nabádala, ať ji nedávám až do 5 let do školky no…
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@market.s.87 píše:
no i taky zaciname, malymu je 20mesicu, klidne vydrzi i pul hodiny sedet na nocniku pak se zvedne, probehne se po byte a jde se vycurat pod stulmin. se mnu ale podarilo udelat bobek do nocniku a vola na me „mama“ jdu tam a mladej mel bobek v ruce a rika mi „ná“
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@market.s.87 píše:
no i taky zaciname, malymu je 20mesicu, klidne vydrzi i pul hodiny sedet na nocniku pak se zvedne, probehne se po byte a jde se vycurat pod stulmin. se mnu ale podarilo udelat bobek do nocniku a vola na me „mama“ jdu tam a mladej mel bobek v ruce a rika mi „ná“
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Katulka87 píše:
Opravdu děkuji, chtěla jsem znát názory na toto i od jinýh než v rodině.Rodina právě tvrdí učit a učit a sedět a sedět. A já byla proti,ale oni pořád že néé že jinak to nenaučíme.Takže aspoň vím že to jde i v klidu a udělám si to posvém.Fakt díky jste zlatý
To je super. Jak bylo psáno výše, na rodinu se v tomto případě prostě vyprdni a udělejte si to tak, aby jste z toho neměly nervy obě dvě. Taky mi bylo řečeno, že tam malá musí sedět a sedět a jinak to nepochopí. Prdlajs, když jsem viděla, jak hysterčí jenom co spatří nočník, protože věděla, že tam bude muset sedět, vykašlala jsem se na všechny. A malá až byla sama zralá odplenkovala se během chviličky. Jak už někdo psal, do školy s plenama určitě nepůjde, takže máte čas.
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Katulka87
Ono to je asi u všech babiček stejné. Prostě si o tom mysli své a udělej to jak cítíš, že je správné. prostě v klídku.
Jinak u nás jsme začali posazovat před koupáním, když se povedlo, tak jsme dělali nadšené ovace, což mělo super efekt, daří se většinou, a pak jdeme s nočníkem vylít čuránky do záchodu a děláme papa… Rituálek, děcka to mají rády.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj maminky, asi se budu opakovat, ale potřebovala bych poradit.. Mám téměř dvouletou holčičku a snažím se jí naučit na nočník…vím, že jsem měla začít už dříve, ale šlo to asi až před čtyřmi měsíci, jelikož dříve když jsem jí posadila na nočník, tak měla neskutečný hysterák
No.. ted máme nočník na stejném místě, ví o něm, když jí tam posadím, tak vydrží u knížky třeba půl hodky, ale nic neudělá
.. ráno jí sundám plenu, když se jí chce čůrat, tak mi nic neřekne a počůrá se do kalhot, začne plakat a ukazuje na nočník.. Většina maminek moc nedoporučuje plácat na zadek, jelikož může mít na ní psychický dopad.. nevím, co s tím.. jinak je moc šikovná a učenlivá ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit