Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
@PetrVesely píše:
Musíš pochopit, že pro nemálo pejskařů, je pes náhrada za něco, co v životě nemají. Za kamaráda, za partnera, za dítě… A ty by jsi nechala dítě doma, když by si se šla najíst do restaurace? Tak vidíš…
Srovnávat dítě a psa
Čekala jsem, kdy to přijde…Lidé by měli mít rozum.
Jinak chápu, ze si jde někdo sednout na pivko do „restaurace“ nejde u cyklostezky, kdyz jdou na procházku. Ale nechápu člověka, který jde na oběd s rodinou a musí s sebou vzít psa ![]()
@PetrVesely píše:
Musíš pochopit, že pro nemálo pejskařů, je pes náhrada za něco, co v životě nemají. Za kamaráda, za partnera, za dítě… A ty by jsi nechala dítě doma, když by si se šla najíst do restaurace? Tak vidíš…
Ted na to koukám, ze to píšeš ty…to tedy asi má být ironie
Už jsem chtěla psát, ze mam místo dítěte tchore a vemu ho do restaurace taky. Je to holt součást rodiny ![]()
@mamina89 Já bych šel ještě dál, vzal bych psa, kočky, akvárko s rybičkama a holuby. Zvíře je člen rodiny, to musí každý pochopit.
@PetrVesely píše:
@mamina89 tak jsem doplnil emotikon, aby to bylo jasnější
Aby to pochopily blondýny ![]()
@PetrVesely píše:
@mamina89 Já bych šel ještě dál, vzal bych psa, kočky, akvárko s rybičkama a holuby. Zvíře je člen rodiny, to musí každý pochopit.
Tak uprimne fenu mam taky, na pivo do hospody ji bereme, protoze ji tam maji radi a nikomu nevadi. Nikdy bych ji ale nenechala jit k cizimu stolu natoz navolno a neskutecne me to s.re, kdyz ke me cizi pes vlitne a neco chce. A co nejvic nesnasim je, kdyz jdu do restaurace a tam maj fifleny nebo i beachboyove u sebe na kline nebo vedle sebe Yorka nebo Civavu ci jejich nemene neroztomile krizence. S nama jde fena jedine v pripade, ze jdeme na prochazku a dostaneme hlad a je u restaurace zahradka. V zime s nama nejde nikdy. A jit cilene se psem do restaurace (mimo zahradku) chapu jen v pripade, ze jsem na dovolene i se psem. Co se tyce dotazu zakladatelky, tak na tripadvisoru urcite neco najdete. Nebo najdete pobliz restauraci a vygooglete cislo a volejte. Lina usta hole nestesti. ![]()
No kdysi jsme byli v Brně v Mariánským údolí v restauraci. Resturace prázdná, zima jak sviňa (vevnitř) a z kuchyně chodily dvě nebo tři angorské kočky. Lehaly si po stolech… jako kdyby to nebyla smuteční hostina tak odejdu. Ale nakonec to tak stejně dopadlo. Jídlo naprosto děsný a servírka drzá. Ještě jim tam brácha poslal kontrolu z hygieny. Doufám že ti se na rozdíl od jiných kontrol nehlásí předem.
No psy v restauracích taky nesnáším, pokud to jde sedám si od nich co nejdál, pokud to nejde odcházím, i pokud už máme objednáno.
A samozřejmě v restauracích nesnáším i děti, hlavně ty svoje. Když si objednají jídlo za 200kč a když to číšník přinese jen natáhnou hubu a pronesou „to do mě nedostanete“ tak bych mu rovnou jednu střihl. jojo není nad to se v klidu a pohodě najíst.
Hluk a neposednost nž to přinesou jsme už vyřešili tabletem s pohádkama a sluchátky.
@jaknani Jezis kocky po stole…
Ja bych se zacla dusit, protoze na ne mam alergii. Doma at to ma kazdy jak chce, ale to by me nenapadlo. Jsem si vzpomnela na jednu cukrarnu tusim v Jicine, kde jsem se otocila „na podpatku“, kdyz jsem videla, ze vedle dortu jim u kasy pobiha „vatochod“ (takovy maly neidentifikovatelny psik bile barvy). Hygienu jsem nevolala, ale v soku jsem byla. ![]()
@Lucie66 píše:
A proc ne???Mam loveckeho psa a venku v boude by umrel. Nemluvim citove to je jedna vec, ale nastydla bya byl by konec. Takove kecy jsou od lidi co o psech nic nevi.
Hm, o psech toho vím celkem dost. Nedělám z něj ale pomalu druhého partnera. Jeho místo je venku. Nepatří do postele a k jídelnímu stolu.
Pojem lovecký pes beru jako pracovní, tedy ne mazlíka na gauč. Ale vím, že lidi si pořizují různé psy. Nedávno tu měli v paneláku i vlčáka… ![]()
@Russet tak zrovna vlcak je i pres sve zarazeni do sk. ovcackych atd plemeno brane spise jako spolecenske (,,partak"), nez pracovni. Uprimne znam snad jednoho pracujiciho, zbytek jsou proste kamosi do nepohody a nevidim na tom nic spatneho, uz stran puvodu. Tak proc ne v panelaku, pokud je vychovany, nedela tam bordel a travi jinak spoustu casu venku?
@PetrVesely píše:
Musíš pochopit, že pro nemálo pejskařů, je pes náhrada za něco, co v životě nemají. Za kamaráda, za partnera, za dítě… A ty by jsi nechala dítě doma, když by si se šla najíst do restaurace? Tak vidíš…Příspěvek upraven 02.10.16 v 19:26
Psy jsme měli a občas se někde na zahrádce vyskytli. Nebo někde, kde psy tolerují. Ale tvrdit, že citově strádají, pokud jsou dvě hodiny, co budu slavit narozeniny, sami doma, je směšný. Pes nezná hodiny a vítá vás stejně, když přijdete z práce a když jdete vysypat koš.
Pokud jdu jednou za uherský rok do restaurace, hlídá tatínek. Nebo jdeme všichni, ale to je najíst a vypadnout, protože se dítě nudí. Nebo člověk víc než u stolu stojí u prolejzaček ![]()
Pracuji v gastronomii už více jak 15 let a zvířata v restauraci jsou v posledních několika letech dost diskutované téma. Z pohledu majitele či vedoucího je zvíře v restauraci zcela nepřijatelné, jedná se o stravovací provoz a zvířata nemají co dělat v mstě kde se připravuje a servíruje jídlo. V mých podnicích jsou zvířata zakázána. Popravdě jsme velmi vyhledávaná turistická destinace a chodí k nám především turisté pěší, čili psů je víc než dost. Zhruba 80% návštěvníků nemá problém psa nechat venku (mají k dispozici misku s vodou), zbylých 20% hostů se zvířaty není ochotno respektovat toto nařízení vedení a raději odchází, samozřejmě za doprovodu hlasitého rozhořčení a nadávek na naši adresu. Ze zkušenosti vím že těch 20% pejskařů co tohle nechápe jsou lidé určité povahy, často nesoudní a tím pádem i jejich miláčci jsou povětšinou nevychovaní. Nejhorší však je to za ošklivého počasí kdy téměř každý pes smrdí a bohužel smrdí i v zádveří restaurace kde je majitele nechávají čekat. To zase není dobrá vizitka pro nově příchozí hosty, vejdou do podniku a první co cítí je smrad z mokrého psa. Další věc jsou ostatní hosté kterým může přítomnost zvířete vedle u stolu vadit, jedná se především o rodiny s dětmi či straší osoby. Tolik pohled z druhé strany. No každopádně je to téma na dlouhou diskusi. Prosím o respektování anonymity z důvodu osobních a pracovních. Jinak příspěvek raději smažte. B.
@sakota píše:
@Russet tak zrovna vlcak je i pres sve zarazeni do sk. ovcackych atd plemeno brane spise jako spolecenske (,,partak"), nez pracovni. Uprimne znam snad jednoho pracujiciho, zbytek jsou proste kamosi do nepohody a nevidim na tom nic spatneho, uz stran puvodu. Tak proc ne v panelaku, pokud je vychovany, nedela tam bordel a travi jinak spoustu casu venku?
Jo, lahůdka, když začne línat… Opravdu vychovaných psů znam míň než těch nevychovaných. Kámoš do nepohody by se pak šikl, aby pomohl se psem.
@Russet ale to, ze ten pes v byte lina, je prece vec a rozhodnuti tech majitelu, ne tvoje, tebe to vubec trapit nemusi. A ze znas hlupaky, kteri si neuvazene poridi tak narocne plemeno a pak si s nim neporadi, je mi lito. Ja zas znam zodpovedne lidi, kteri maji perfektne vychovana zvirata, at z bytu ci ze zahrady.