Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Zdravím, v létě jedeme na dovolenou do Železné Rudy, to bude naší dcerce 10 měsíců. Nevíte někdo, jestli je tam nějaký hypermarket nebo obchod s kojeneckým zbožím, kde by měli větší výběr dětské výživy (ovocné a masozeleninové příkrmy) ve skleničkách? Budeme v apartmánu, takže se tam snad bude dát vařit, a něco samozřejmě vezmu s sebou, ale jde mi o to, kolik toho mám vozit a co se tam dá koupit… Děkuji.
Je tam menší interspaar a coop, s velkým výběrem zrovna nepočítej, ale něco mají. Jinak 18 od Železné Rudy, ve Zwieselu, je velkých obchodů dost, my vozili skleničky domů vždy ve velkém. Akorát by malá musela mít pas nebo občanku.
Vím, že v Železné Rudě jsou 2 obchody naproti sobě. Jeden je Coop a druhý soukromý SPAR. Mají tam normalní sortiment zboží, podle mě budou mít i něco z dětské výživy, ale na moc velký výběr bych se nespoléhala. Takže buď vzít všechno z domova a nebo co budeš potřebovat nakoupit v Klatovech, to je cca 40km od Železné Rudy a tam už seženeš všechno (DM, Tesco, Lidl, Kaufland, Penny, Billa…) ![]()
V Rudě se přesnídávky / příkrmy sehnat dají v jichž zmíněných obchodech. Docela i výběr v příchutích, cena natažená. Raději pro ně jezdíme do Zwieslu. V Rudě je i drogerie, plínky tam mají.
Platí to co tu již bylo napsáno. Ještě v Alžbětíně (cca 2 km od Rudy) je lékárna (otevřeno v sobotu i v neděli). Tam taky lecos mají.
V zelezne rude je nadherne
My tam byli kdyz byly malymu 4 mesice (pred rokem). Vse jsme sehnali v jiz zminovanych obchodech. V Nemecku, ktere je co by kamemem dohodil, jsme sehnali i mlicko za super cenu!
Ahoj holky, jedeme ted v zimě do rudy. Nevíte, kde je tam restaurace vhodná pro děti? aby měli židličku? děkuji moc
Belveder, Pancíř, U zlomené lyže, restaurace Nádraží u Špičáku… Přijde mi, že jí mají všude.
@Hrosice23 S koutkem to bude horší. Venkovní jsou, vnitřní mě nenapadá. Jedině pak cukrárny, ale ty nejsou na jídlo : Bublina, pohádková, Sněhurka - tam mají alespoň pizzu.