Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Billi: Jojo, asi jo - jedeme snad dvěma tuneli, ale jak se jmenují, to nevím - je to za 9euro
.
Osmanka píše:
Billi: Jojo, asi jo - jedeme snad dvěma tuneli, ale jak se jmenují, to nevím - je to za 9euro.
U nich právě obvykle bývaly největší zácpy…
t.lucka píše:
Jo a hlásím, že u Taueru je zúžení a proto jsme stály v koloně přes 2 hodiny…no byl to mazec…ještě že malá spala. Kdybych to jela znovu, tak jedu přes Mnichov…bylo by to ryhlejší i když je to delší trasa.
díky moc za informaci, ověřím, zda ještě je zúžený
Zkus to zjistit, ale obávám se, že to ještě zúžené bude. Přijeli jsme zpět v něděli a bylo to hodně velké a dlouhé zúžení…nebyl funkční jeden tunel a tak se jezdilo podle semaforů…vždy 30 minut jeden směr a pak 30minut zas druhý…no bylo to na palici.
Osmanka píše:t.lucka píše:díky moc za informaci, ověřím, zda ještě je zúžený
Jo a hlásím, že u Taueru je zúžení a proto jsme stály v koloně přes 2 hodiny…no byl to mazec…ještě že malá spala. Kdybych to jela znovu, tak jedu přes Mnichov…bylo by to ryhlejší i když je to delší trasa.
Tauertunel se dá objet přes Katschberg (nevím jak se to přesně píše), je to průsmyk a když se jedná o zácpu, tak je to tak výhodnější…
t.lucka píše:Timura píše:Do jakých apartmánů jedete? že by residence Zenyth?
Ahoj, v sobotu v 5 ráno vyjíždíme stejnou trasou jako vy do Caorle. Také mám z přes den strach, jak to syn zvládne ( má 16 měsíců ), ale manžel na noc vyrazit nechce a apartmán dostaneme až ve 4 odpoledne, takže se nám tam nechtělo celý den čučet. Snad bude cesta v pohodě.
Ne, jedeme do Villagio Luna. K moři se moc těším, ale děsí mně ta cesta
.
Timura píše:t.lucka píše:Ne, jedeme do Villagio Luna. K moři se moc těším, ale děsí mně ta cestaTimura píše:Do jakých apartmánů jedete? že by residence Zenyth?
Ahoj, v sobotu v 5 ráno vyjíždíme stejnou trasou jako vy do Caorle. Také mám z přes den strach, jak to syn zvládne ( má 16 měsíců ), ale manžel na noc vyrazit nechce a apartmán dostaneme až ve 4 odpoledne, takže se nám tam nechtělo celý den čučet. Snad bude cesta v pohodě.
.
Jj, to vím ,kde je. Bylo to tam super…vůbec se nám nechtělo zpátky
Taky jsem se té cesty bála, ale bylo to zbytečné. Dcerce je 7 měsíců a celou cestu tam prospala. Jen jsme stavěli 2× na kojení.
my jeli přes noc těch 8 hodin. dorazili jsme tam v 5 ráno. Naši jeli rok před tím jeli přes den a jeli 16 hodin
zácpy jako kráva
Osmanka píše:
Billi: Jojo, asi jo - jedeme snad dvěma tuneli, ale jak se jmenují, to nevím - je to za 9euro.
tam sme chytli před 14ti dny zácpu když jsme jeli tam i když jsme jeli zpátky. Museli jste to obíždět přes alpy. ale provoz byl zasekanej i tam, sice o trochu míň,ale byl ![]()
Denino píše:
my jeli přes noc těch 8 hodin. dorazili jsme tam v 5 ráno. Naši jeli rok před tím jeli přes den a jeli 16 hodinzácpy jako kráva
Jejda nestraš. Kolegyně se právě vrátila a říkala, že jeli do Bibione a jeli tam 14hod. a to v noci. Tak jsem si říkala, jestli nejedou všichni v noci a přes den to není lepší. No u nás musí manžel do práce - takže stejně musíme jet až k ránu, aby se trošku vyspal.
Ahoj,
jeli jsme loni v září do Caorle. Ubytování jsem měli tuším až od 16,00, proto jsme jeli přes den. Nedovedli jsme si představit být celou noc vzhůru a pak ještě celý den někde s klukama. Vyjeli jsem kole sedmé ráno a byli jsme tam před šestou večer a to ještě s malým zdržením způsobeným blouděním. Kluci to zvládli v pohodě (taky jsem měla dopředu obavy), starší měl přenosné DVD s pohádkami, mladšího tehdy ještě pohádky nebraly (měl 14 měsíců). Cesta byla úplně v pohodě, akorát v Itálii kolem Udine to jelo pomalu. ale my jsme z Moravy a tak jsem se vyhnuli Tauernskému tunelu.
Nevíte některá o nějaké stránce, kde je dopravní situace v tunelech v Rakousku?
Loni jsem byli v Caorle, letos zas.
Cesta asi 7 hodin /jsme ze Znojma/. Cesta v pohodě. Kojila jsem za jízdy. Seděla jsem v zadu. Zastavovali jen jednou.
K tomu odpo. ubytování. My to tak taky měli. Ale loni jsme se optali, zda by nebylo možné dostat klíče dřív. Svedli jsme to na malé dítě. V 10 hodin jsme klíče dostali. Letos by jsme to tak taky rádi. Vždy si tam voláme v týdnu před odjezdem a snažíme se to tak domluvit.
Za pokus to stojí. Italové dělají pro děti maximum
moje zkušenost, tam sme jeli přes noc - zácpy
zpátky jsme jeli před den…úplně stejné zácpy
Takže podle mě je to jen o štěstí. ze 7 hodin bylo 10 ![]()
Pokud umíš německy tak tady http://www.oeamtc.at/ jsou aktuální informace o zácpách apod a jsou tam někde vypsané i uzavírky silnic.