Doba cesty do Itálie

Napsat příspěvek
Velikost písma:
9909
24.6.11 10:26

My jsme byli minulý rok v Caorle a jeli jsem koncem srpna.Vyráželi jsem ve 21 hod a dorazili jsme tam ve 13 hod :cert: :cert: Neuvěřitelný zácpy hlavně jsme stáli před tunely a pak i před Caorlem.Měli jsme v té době 18 měsíčního syna a byli to pro nás muka ta cesta.Několikrát za noc se vzbudil měl záchvaty breku,nechtěl být v autosedačce.Byl to očistec.
Takže autem vyrazíme až bude starší.
Ale jinak přeju krásnou cestu snad vás ty zácpy minou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
184
24.6.11 10:46

Do Bibione jezdíme. Letos už je to naše 14 sezóna. Jsme ze severních čech a první roky jsme jezdily přes Budějovice na Linz. Ale cesta a zvlášť tunely byli šílené. Letos se k tomu ještě přidalala rekonstrukce silnice a zúžené to má být do konce července :(( Takže cesta nic moc. Ještě se platí za tunely. Cesta do Bibione jízdy v kuse byla asi 9 hodin.

Poslední roky jezdíme opačným směrem a cesta na km vyjde naprosto stejně a hlavně je bez tunelů a taková příjemnější. V Liberci najedeme na dálnici a jedeme přes Prahu do Jihlavy, sjedeme z dálnice do Znojma Hatě. Kousek za hranicema se napojíme na dálnici už s ní nesjedem, až v Bibione. Jedeme přes Vídeň, Klagenfurt, Villach a poté se držíme směr Udine. Cesta mi trvá v kuse 9 hodin a to řídím sama, páč chlap nemá řidičák :-?

Apartmán, taky máme k dispozici kolem 14 hodiny. Takže jdu doma v klidu spát a vstávám kolem druhé hodiny v noci, v klidu snídaně a kolem té třetí vyrážíme. Na ty roky co jezdíme přes Vídeň, jsme neměli ani jednou žádnou zácpu. Celá cesta v pohodě.
Dřívě když jsme jezdili, přes Budějovice a Linz, jsme se několikrát dostali do zácpy a jedou v ní zůstali trčet 6 hodin, když Němci nabrali směr Itálie.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4243
24.6.11 11:07

Díky za typ.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
432
24.6.11 12:37
Roza píše:
Do Bibione jezdíme. Letos už je to naše 14 sezóna. Jsme ze severních čech a první roky jsme jezdily přes Budějovice na Linz. Ale cesta a zvlášť tunely byli šílené. Letos se k tomu ještě přidalala rekonstrukce silnice a zúžené to má být do konce července :(( Takže cesta nic moc. Ještě se platí za tunely. Cesta do Bibione jízdy v kuse byla asi 9 hodin.

Poslední roky jezdíme opačným směrem a cesta na km vyjde naprosto stejně a hlavně je bez tunelů a taková příjemnější. V Liberci najedeme na dálnici a jedeme přes Prahu do Jihlavy, sjedeme z dálnice do Znojma Hatě. Kousek za hranicema se napojíme na dálnici už s ní nesjedem, až v Bibione. Jedeme přes Vídeň, Klagenfurt, Villach a poté se držíme směr Udine. Cesta mi trvá v kuse 9 hodin a to řídím sama, páč chlap nemá řidičák :-?

Apartmán, taky máme k dispozici kolem 14 hodiny. Takže jdu doma v klidu spát a vstávám kolem druhé hodiny v noci, v klidu snídaně a kolem té třetí vyrážíme. Na ty roky co jezdíme přes Vídeň, jsme neměli ani jednou žádnou zácpu. Celá cesta v pohodě.
Dřívě když jsme jezdili, přes Budějovice a Linz, jsme se několikrát dostali do zácpy a jedou v ní zůstali trčet 6 hodin, když Němci nabrali směr Itálie.

Tak asi zkusíme tu vaši trasu. Dívala jsem se na opravní info v Rakousku a Tauerntunnel má být až do konce června zavřený :cert: . Přes Vídeň zácpy nebývají?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1227
24.6.11 12:55

my jezdíme taky touhle trasou - Vídeň, Graz, Klagenfurt, Villach
jeli jsme ve tři z Olomouce, právě abychom projeli Vídeň ještě před dopravní špičkou, byli jsme tam po sedmé, jedeš prakticky po obchvatu (průtahu), žádná zácpa nebyla

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
184
24.6.11 13:04
Timura píše:
Tak asi zkusíme tu vaši trasu. Dívala jsem se na opravní info v Rakousku a Tauerntunnel má být až do konce června zavřený :cert: . Přes Vídeň zácpy nebývají?

Ne ne, Víděň je naprosto v pohodě. Mají obchvat a jakoby se celá Vídeň objíždí. Tak že super cesta, opravdu. A hlavně krásně značená. Držíte se ukazetele Italie a za Vídní se to rozděluje a držíte se směr na Klagenfurt a poté Vilach a jste v Itálii :)

Ještě k ceně. V rakouská dalniční známka stojí cca 300 Kč a v Itálii stojí mýtné výjezd Bibione necelých 9 Eur. Takže odpadne placení na tunely a cesta je opravdu super. A hlavně se na tuto dálnici nenapojuje dálnice z Německa, tak nehrozí zácpy :)))) Posledních 8 let, už jezdíme jen tuto trasu a za sebe jí mohu opravdu doporučit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
432
24.6.11 13:17

Takže tunely úplně mineme? Jedeme z Písku, vezmeme to na Studánky, Vídeň a snad to bude O.K. Největší strach jsem měla z tunelů, tam to bývá obstojně zasekaný. Díky za info, jdu balit kufry.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
375
24.6.11 19:47

Ahojky, využiji vaší diskuze :lol:
Chtěli bychom někam k moři a napadlo mě právě Bibione, je to taková notoricky známá destinace, ale ještě jsem tam nebyla. Není to tak úplně daleko, tak si myslím, že bychom to zvládli, ale všichni mě od tohohle místa zrazují - že prý špinavé moře, ošklivé pláže a zkrátka česká kolonie :nevim: Máme čtyřletého prcka, tak by mě zajímalo, jaké to tam je opravdu, netoužím po žádném luxusu, to bych se samozřejmě na tohle vůbec neptala, ale nějakou úroveň by to mít mělo. Díky za odpovědi!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Billi
24.6.11 20:20
Hogata píše:
Ahojky, využiji vaší diskuze :lol:
Chtěli bychom někam k moři a napadlo mě právě Bibione, je to taková notoricky známá destinace, ale ještě jsem tam nebyla. Není to tak úplně daleko, tak si myslím, že bychom to zvládli, ale všichni mě od tohohle místa zrazují - že prý špinavé moře, ošklivé pláže a zkrátka česká kolonie :nevim: Máme čtyřletého prcka, tak by mě zajímalo, jaké to tam je opravdu, netoužím po žádném luxusu, to bych se samozřejmě na tohle vůbec neptala, ale nějakou úroveň by to mít mělo. Díky za odpovědi!

My už dost let jezdíme o trochu jižněji (cca 20 - 50 km). I Bibione máme několikrát za sebou. Nelíbily se nám právě pláže. Moc přeplněné. Systém slunečníků daleko od moře (nevím, jestli to tak mají všechny ubytovací zařízení).
Teď jezdíme do kempů (nabízejí ubytování i v bungalovech a apartmánech). Jsou blíž pláži a lidí je tam sice pořád hodně, ale o něco méně. Navíc tam mají modrou vlajku, která má snad ukazovat čistotu moře i pláže.
Bohužel moře není tak krásné jako v Chorvatsku. Písek se hodně víří, navíc tam cca před 15 lety rekultivovali pláž, tak mám pocit, že se to ještě pořád úplně nesrovnalo.

• Citovat
  • Upravit
184
24.6.11 22:59
Timura píše:
Takže tunely úplně mineme? Jedeme z Písku, vezmeme to na Studánky, Vídeň a snad to bude O.K. Největší strach jsem měla z tunelů, tam to bývá obstojně zasekaný. Díky za info, jdu balit kufry.

Ty dlouhé a placené tunely tak opravdu nejsou :)
Pár tunelů samozřejmě projedete, ale jen krátkých nejdelší byl asi 2 km. A na této trase, jsme opravdu neměli nikdy problémy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
estefano
25.8.11 15:07
Osmanka píše:
Takže by neměly hrozit zácpy? Mám 2letého syna, jenže ubytování máme tam až od 4h - nevím, co tam nevyspaná někde se zapakovaým autem. Ale mám strach se zácpama.

Na zácpy zkuste čaj z řepíku či ostružinového nebo malinového listí, v krajním případě spolehlivě pomůže GUTALAX.

• Citovat
  • Upravit
Tom v Římě
2.9.11 16:01

POMOC V NOUZI

Potřebujete jakoukoli pomoc v Itálii? Od rodilého Čecha žijícího v Římě?
Třeba:
Nabízíme & umíme: » průvodce italskými městy pro jednotlivce,
skupiny i cestovní kanceláře » technický průvodce - doprovod Itálií » tlumočení v Itálii » pomoc se zajištěním ubytování,
pronájmem vozu či skútru » poskytneme zkušeného řidiče pokud si v
Itálii netroufáte » doporučení restaurací, muzeí, slev na
vstupné a dopravné » máme českou „tetu“ pro děti, pokud
potřebujete chvilku klidu » asistenční pomoc při nehodách, úrazech
a dalších nepříjemnostech » naplánovat itinerář vaší cesty - zajistíme
potřebné informace

• Citovat
  • Upravit
4243
21.10.11 22:45
estefano píše:
Osmanka píše:
Takže by neměly hrozit zácpy? Mám 2letého syna, jenže ubytování máme tam až od 4h - nevím, co tam nevyspaná někde se zapakovaým autem. Ale mám strach se zácpama.
Na zácpy zkuste čaj z řepíku či ostružinového nebo malinového listí, v krajním případě spolehlivě pomůže GUTALAX.
:-)))
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1832
12.1.12 14:59

holky kdyby nekdo jel do Ravenny tak tady bydlim, rada svama zajdu k mori ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
172
8.6.13 08:36
@katek78 píše:
my jeli loni do Lignana, to je taky vedle, vyrazili jsme ve tři ráno, malého přenesli a hned zase usnul, než se vzbudil (cca v 8), měli jsme skoro půlku Rakouska za sebou, v Itálii jsme to nehnali (nechtělo se nám platit mýto), tak jsme jeli mimo dálnice a na místě jsme byli v 17, s přestávkama cca po třech hodinách
kdybych měla jet znova, tak jedu taky tak, cesta bez problémů, žádné zácpy, hlavní vlna jela až za náma a měli jsme dostatečnou rezervu kdyby něco

Talé letos jedeme do Lignana a pořád zvažujeme, jestli jet přes Hatě nebo přes Dvolní Dvořiště, jsme Chomutova.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

CabrioFix

• (4.8) + 31 recenzí

Tario

• (4.1) + 16 recenzí