Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj, jako dobrák jsem prodala na aukru nějakou věc, poměrně lehkou-chůvičky, ale přidala jsem k tomu zdarma dost hraček a oblečení…Váží teď necelé 4 kg, ale paní chce balíček na dobírku. Kolik bude tak výsledná cena? Já to ještě na dobírku ještě nikdy neposílala, ale jak tak koukám na netu, je to dost drahé. Navíc píší max.2 kg. Jak to je? Paní jsem napsala poštovné 70 kč, to se asi nevejdu co? Měla jsem trvat na platbě předem, to jsem si to zavařila…zase budu něco dotovat. ach jo.
Zeptej se přímo na poště a paní napiš, že poštovné je tolik a tolik, jestli s ním souhlasí. Anebo vyházej ty věci navíc ![]()
Já posílala na dobírku jen soupravu v krabičce aby to došlo druhý den a platila jsem 160kč, tak tak těžký balík se asi dost prodraží. ![]()
@Kulišanda tak pokud bych koupila chuvicky, tak bych asi nechtela platit buh vi jake postovne za veci navic, ktere jsem si vubec neobjednala a ktere se mi treba vubec nemusi libit
Ja jako kupujici bych trvala na postovnem, ktere bylo v aukci uvedeno.
Navic jeste jsi to neposlala, tak nejak nerozumim dotazu. Ty veci navic tam prece byt nemusi, tak je tam proste nedavej ne? A nebo jen tolik, aby nebyl balik tak tezky a vesel se ti do postovneho za 70,– ![]()
@Kulišanda a paní chce ty hračky a oblečení zdarma navíc? Asi ne, co? Já bych z takové nadílky nadšená tedy nebyla a pravděpodobně by to letělo rovnou do popelnice. Takže ti doporučuji, vyndat z balíčku vše, co nebylo objednáno a poslat to tak, jak jsi to slíbila
Vždy do aukcí píšu že zašlu oblečení dle věku děťátka a nějaké hračky. Kupující mi napíši věk a prostě nešetřím. udělá to radost a já se zbavím nepotřebných věcí…Je to vše zabalané, mám několik balíků a zase to přebalovat? Néééé… ![]()
@ynax píše:
@Kulišanda a paní chce ty hračky a oblečení zdarma navíc? Asi ne, co? Já bych z takové nadílky nadšená tedy nebyla a pravděpodobně by to letělo rovnou do popelnice. Takže ti doporučuji, vyndat z balíčku vše, co nebylo objednáno a poslat to tak, jak jsi to slíbila
A proč by to letělo do poleplnice?? Posílám zachovalé, čisté oblečení, a funkční, kolikrát i drahé hračky, které bych jinak měla na půdě nebo vyhodila…Navíc to do těch aukcí píšu, že to tam přidám.
@Kulišanda no tak nic navíc neposílej ne? chůvičky snad 2 kila nemají ![]()
@Kulišanda http://www. ceskaposta. cz/cz/nastroje/spocitejte-si-cenu-postovneho-id353/
EDIT: jak jsi na aukru? (SZ)
@Kulišanda no já jako kupující byc teda nebyla nadšená, že po mě chceš vyšší poštovné za věci co jsem si neobjednala. pokud chceš poslat dárek tak to budeš muset zadotovat, nebo to přebalit…
Nevejdeš, ale ne kvůli dpbórce, k tomu bych paní napsala, že poštovný bylo uvedený při platbě předem a za dobírku si musí připlatit (nevim, kolik za to pošta chce… Asi 30 korun…), no a ten zbytek, bych doplatila, kdyź tu hmotnost navýšily ty věci navíc, ale dobírkovný bych za ni neplatila…
![]()
Za dobírku zaplatíš k poštovnému ještě 34 nebo 47kč podle toho jak budeš chtít vyplatit kačky a to bych po paní teda požadovala, co bude navíc kvůli váze balíku bych zaplatila ze svého
Pred tydnem jsem posilala 2kg balik na dobirku a postovne bylo tusim 112kc. Takze i kdyby to bylo bez tech veci 70kc asi stacit nebude.