Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Počkej na konec těhotenství, to se prostě sama dokonale neoholíš ![]()
Tak mu to řekni že pokud jdeš na prohlídku, tak si chceš připadat čistá, tak se oholíš a pak necháš zarůst jak vám to doma vyhovuje ![]()
Já jsem se teda vždycky před prohlídkou holila, ale jedna kamarádka mi říkala, že prý ji gynekolog říkal, že je to lepší přijít s ne čerstvě oholeným rozkrokem a je to i lepší pro život obecnš, protože ty chloupky zachytí špínu atd.. Že když je ženská úplně oholená, tak ty bakterie se snáze dostanou dovnitř pochvy a potom jsou častější mykozy, kvasinky atd. Ovšem, co je na tom pravdy-netuším…
Každopádně pokud jsem někdy nestíhala, tak jsme to nechala tak a prostě zahodila stud-veděla jsme že jsem řádně umytá a určitě k němu chodí i pacientky ve vyšším věku, které nemají pěstěné lůno…
A myslím si taky, že doktoru to bude úplně šumák, co tam budeš mít
Jde jen o to překonat svůj stud ![]()
Trendy mě míjejí, dole se upravuju/neupravuje dle svých nálad, když chci, tak jsem dohola, když chci, tak jsem vysoce přírodní nebo jen lehce upravená, záleží jen na tom, na co mám náladu. Nikdy mě nenapadlo řešit svůj porost ve vztahu ke gyndařce, tam řeším jen to, abych byla čerstvě umytá a nesmrděli mi nohy, myslím, že to by nesla mnohem hůř než bobříka, který je myslím ještě stále rozšířenější než nepřirozený „landing stripe“ ![]()
Taky „musím“ jít na gyndu oholená…ale ne úplně, to bych si připadala jak předpubertální holčička
nechávám si trojuhelníček…ale holím se nerada, nebaví mě to a vlastně to dělám pouze před gyndou nebo když chci právě tímto u nás „okořenit“ intimní život…
na druhou stranu gyndař už asi viděl za svou praxi leccos, pochybuju, že se většina žen dokonale holí a vlastně by mu mělo stačit, že mu přijde žena alespoň umytá a čistá ![]()
Lékaři to je úplně jedno, je to Tvoje soukromá věc, i kdybys měla chlupy až ke kolenům. Pokud Tě až tolik trápí, že nepůjdeš v davu, tak se ohol… Koukám, jak moc je pro někoho těžké vyhovět vlastnímu muži, když dav to dělá jinak. Zvlášť jsem překvapená, když i Tobě to, jak píšeš, nepřijde špatné a muži se to líbí. Radši teda podlehneš módnímu trendu a nějakému přesvědčení, že lékař toto řeší?
Máš zbytečné starosti, gynekologovi je úplně fuk, jestli jsi dokonale oholená ![]()
já jsem se ve své práci porodní asistentky, kdy jsem každý den několik žen osobně vyšetřovala, pozastavovala maximálně nad superbobřicemi, a ty měly většinou i chlupatý nohy a podpaží ![]()
tvůj sestřih rozhodně nikoho nerozhodí ![]()
btw. superbobřice v posledních týdnech těhotenství prostě nejsou nic neobvyklého, s tím bubnem se oholit není žádná sranda a ne každej může/požádá partnera ![]()
fakt si s tím nelámej hlavu a nech si to klidně tak, jak chce manžel ![]()
Já bejt doktor, je mi šumák která má bobra a která je naháč
Více méně bych se asi řídila podle chlapa, když se mu to takhle líbí ![]()
Já to neřeším. Jako těhotná ve vedrech jsem byla ráda, že jsem se doplazila do ordinace
.
V prvé řadě by ses ty sama měla cítit fanj a v pohodě. Dělej tak, jak to vyhovuje tobě.
Heleď, studuju na porodní asistentku, takže mívám praxi na porodním sále, měla jsem i v ambulanci gynekologa a co se týče holení, tak žen co byly úplně vyholené tam zas tolik nebylo. Spíš jsem se právě setkala většinou s těmi, které byly vyholené v oblasti třísel a zbytek byl udržovaný, zastřihnutý nakrátko. Takže mi na tom nic divného nepříjde
Já se taky neholím úplně dohola ![]()
Já bych se za to nestyděla, vždyť určitě je plno žen, které se dole neholí. Myslím si, že lékař je na to zvyklý. Mi je 36 a pamatuji si ještě dobu, kdy jsme byli s holkama na bobříky pyšné a ještě jsme se dokázaly pohádat, která ho má bohatší
.Jinak já se sice holím, ale někdy si to nechám trochu delší a nijak si nepřipouštím, že by to mělo být něco trapného.
No mně je 41 a taky se vyholuji a nechávám jen čárečku, ale když mi bylo tak jako tobě - 23, tak se nad tím gynekoložka pohoršovala a úplně hnusně na mě vyjela: vy se vyholujete?? myslím, že teď se už většina holek vyholuje, ale dodnes nevím, jak to mám řešit s úpravou ke gyndaři. Už 13 let mám novou a nikdy mi nic k úpravě neřekla.
@renda81 píše:
Tak mu to řekni že pokud jdeš na prohlídku, tak si chceš připadat čistá, tak se oholíš a pak necháš zarůst jak vám to doma vyhovuje
To právě nestihnu když chodím každé 4 týdny
. A mezitím ještě na kontroly na onkogynekologii. Sotva mi něco naroste, už to zase musím shodit ![]()
Zdravím holky…
zmínil, že by byl rád kdybych se holila méně. Tzn. že nechce úplného „bobra“ ale ochlupení po celé oblasti. Holit jen třísla aby nikde nic nekoukalo a pravidelně zastřihovat „nakrátko“. 

Předem se omlouvám za anonym ale je to pro mě dost citlivé téma. Jde o tohle:
Vždy jsem si úplně holila intimní partie(až na tenkou čárku nahoře) a připadala jsem si tak dobře, sexy,… Všem partnerům to vždycky vyhovovalo až se nedávno můj manžel (paradoxně až po třech letech a jednom dítěti
I když to není úplně podle mého gusta, řekla jsem si že mu vyhovím. Proč taky ne. O to ale nejde… Spíš o to že se v pondělí chystám opět ke gynekologovi (jsem ve 20.tt), nějaký ten „porost“ už od poslední prohlídky samozřejmě narostl a mě už je teď neskutečně trapně při představě, že nebudu u doktora čerstvě upravená. Já vím že je to doktor, že určitě při své práci vidí ledacos ale je to pro mě úplně nová situace. Patřím totiž do generace mladších maminek (22) a myslím si že v mojí věkové kategorii nejsou „polobobři“ příliš v kurzu. Řeším tak dilema jestli se ještě nemám raději holit (po dobu těhotenství kdy budou prohlídky častější) a manželovi vyhovět až po porodu dvojky.
Nutno ještě podotknout že to nedělám JEN kvůli manželovi, nějak výrazně mi to zatím nevadí a pomalu zjišťuji co na tom manžela tak vzrušuje…takže tak.
Co si o tom myslíte? Okořenit sexuální život v manželství a jít ke gynekologovi s bobříkem a plná rozpaků nebo ne?
Moje obavy možná plynou z toho že nevím, jak početná je skupina žen které se dole neupravují. Trendy v oblasti depilace jsou v dnešní době přece jenom nekompromisní…
Díky za reakce
M.