Dobrá práce X druhé dítě

Napsat příspěvek
Velikost písma:
10030
1.6.21 14:43

Uvazovala jsem taky, zda si poridime 2.dite. Mam velmi dobre pracovni misto a praci, co me bavi. Behem prvni materske a rodicovske jsem zvladala pracovat, cast jsem delala z domu, cast delal manzel z domu a nejake dny byla dcera v jeslich. Diky teto zkusenosti jsem se rozhodla, ze si to druhe poridime (mame rozdil 2 roky). Jsem takto spokojena, ale spokojena bych byla urcite i s jednim ditetem. Mame spis francouzskou vychovu, takze dite je soucasti rodiny, ale ne jeho stredem, takze neprizpusobujeme se ve vsem detem a nevadi nam vyuzivat sluzeb chuvy nebo jet na dovolenou bez deti (hlidaji moji rodice). :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2033
1.6.21 16:19
@Bábrdl píše:
Myslím, že 99,9% ti napíše, že si vybralo druhé dítě a jsou spokojené :lol:

Já jsem si vybrala jedno dítě a jsem spokojená, ale málokdo se k tomu přizná :lol:
Nikdo ti nenapíše, že chtěl jendno dítě, protože je to jednodušší, protože si mohou víc užívat, plnit sny, cestovat a žít ve větší pohodě, protože by vypadal jako hrozný sobec :mrgreen:

Ale je to tak. Nechtěla jsem běhat z kroužku na kroužek, řešit dětské nemoci, X různých problémů, peníze…

S jedním dítětem si mateřství užívám, se dvěma už by to na mne bylo moc. Ale jsou holky, co to na ně moc není a chtějí třeba čtyři. To ty sama víš, jak to máš.

My jsme to s manželem řešili. Člověku se do toho nechce, řekla bych, že je dost pravdy na tom jedno dite=žádné dítě, člověk to prostě s jedním ditetem da, ale dvě, to už bude finanční i časový mazec. Ale oba vidíme benefit v sourozenci. Jasně, víme, že si nemusí sednout a mohou se i nesnaset, ale my oba máme sourozence a jsme rádi, že je máme.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36556
1.6.21 16:22
@Santa Juana píše:
My jsme to s manželem řešili. Člověku se do toho nechce, řekla bych, že je dost pravdy na tom jedno dite=žádné dítě, člověk to prostě s jedním ditetem da, ale dvě, to už bude finanční i časový mazec. Ale oba vidíme benefit v sourozenci. Jasně, víme, že si nemusí sednout a mohou se i nesnaset, ale my oba máme sourozence a jsme rádi, že je máme.

Vždycky, když někdo napíše „jedno dítě = žádné dítě“, říkám si, jestli to taky tomu prvnímu dítěti řeknou, že je vlastně „žádné dítě“ a tak, aby to napravili, musí mít ještě jedno? :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
525
1.6.21 17:06

Tak ja se priklanim k te praci. Pokud vas natlaci vek, neni kam spechat. Ja jsem to mela podobne a pockala jsem si, az me to v praci trosku omrzi (teda dobre penize neomrzi nikdy :mrgreen: ), pak jsem sla na materskou s klidnou dusi.
A propos, nemoci si dovolit dovolenou u more nerovna se nemoci zabezpecit deti. Spousta rodin se nema spatne, ale na more penize proste nezustanou, nekdo krmi rodinu suchyma rohlikama, jak je rok dlouhy, aby v lete jeli k mori, je to o prioritach ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2963
1.6.21 19:05

Taky to tak mam. Mam skvelou praci a jedno ditko. Druhe bych jednou chtela, ale porad to kvuli praci odkladam. Jsem teda zastup za materskou, pani se narodilo dalsi dite, tak si rikam, ze je cas. 8o A trosku je v tom i ta pohodlnost.

Takze ti zakladatelko rozumim.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6830
1.6.21 19:59

My toto řešili také. Synovi 6, mě 31, práci mám až moc dobrou. S druhým dítětem odpadnou babičky, již teď už síly nejsou a chtějí mít klid. Já nejsem typ, který by chtěl být doma v domácnosti. Má práce by po RD už také nebyla volná a lepší v mém oboru neseženu. Já bych ale nedala děti s malým rozdílem. Pokud druhé, tak až bude staršímu alespoň 10 let a bude samostatný. Nemám nervy a organizační schopnosti při řešení malých dětí a kroužků, nemocí, doktorů a prázdnin. Svým způsobem si i myslím, že druhé bych si užila víc. Takže já mám zatím čas a to mě uklidňuje

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1540
4.6.21 01:33

Řeším teď já. Druhé chceme, ale s tím, jak to přes rok nešlo, už jsem nastoupila do práce, už jsme odvykli od miminek a řešíme jiné věci (synovi jsou už tři)… Ale já bych chtěla, aby prcek nezůstal sám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2144
4.6.21 02:20

Vybrala bych si práci. V současný nejistý době bych si dítě nepořizovala. Kor, kdybych už jedno měla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová