Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Ahoj všem,
prosím, poraďte nějakou pěknou lokalitu v Praze, kde nebudu mít strach pustit děti na hřiště, v okolí jsou školy, školky, nějaký park, les nebo nějaká zeleň. Zkrátka pěkné místo k bydlení s rodinou. A kterým lokalitám je lepší se vyloženě vyhnout? Děkuji
Kobylisy. Spousta zelene, u metra. 2 venkovni bazeny, 1 aquapark. Nase dite chodi od 3.tridy samo do/ze skoly. Na hriste mezi domy chodilo jeste driv. Krouzku v dochazkove vzdalenosti tuny - DDM, Salesianske centrum, florbal, fotbal.
2 haje na vychazky.
A pardon, anonymne, nemusi si me kazdy spojit s bydlistem.
My bydlíme ve Stodůlkách, vyhla bych se teda starším sídlištím jako je Velká Ohrada, zbytek je tu super. Velký park, blízko Prokopské údolí, dobrá občanská vybavenost, fajn školky, kde zvládají brát i 2 leté, za 20 minut v centru. Nám se tu žije dobře.
Tak za mě už v Praze krom centra není moc lokalit, kde bych se bála pustit děti ven
Asi bych nestála o Karlín, Žižkov, Libeň atd., ale periferie jsou poměrně klidné, zelené a rodinné všude ![]()
Nechci psát, kde úplně konkrétně bydlíme, ale tady se venku pohybují samotné i předškolní děti a už tak do 2.třídy, nejpozději 3. třídy jezdí/chodí děti samotné ![]()
@Erakiss : Ono záleží i na finančních možnostech. Osobně bych si určitě nevybral Černý Most. Naopak kdysi problémové čtvrti jako Žižkov se dost proměnily a problémová část obyvatel byla díky rostoucím cenám nemovitostí vyplacena a vystěhována.
@Jakub84 To je taky pravda. Má-li zakladatel/ka 20mio na čtyřpokojový byt na Petřinách, tak není co řešit ![]()
Za mě jsou fajn Vokovice, Dejvice, pak Troja, Ďáblice, Malešice… nemusím Karlín, Palmovku, Prosek, Černý Most, Hloubětín. To se hrozně špatně hledá, když neurčíš nic bližšího.
@Anonymní píše: Více
jestli tím aquaparkem myslíš koupaliště Ládví, tak to potom jo ![]()
a ano, Kobylisy, Ďáblice, Ládví jsou super lokalita
Salesiáni jak co, zrovna tam mají aféru, se ošmatlávacím zpovědníkem
Radotín. Prý tam už začali rekonstruovat tu trať a bude spolehlivější. Za mě moc nebyla. Ale když vlak jel, tak 8 minut na Smíchov, 15 na hlavák, čtvrť sama o sobě parádní, veškerá vybavenost, krásná příroda, řeka, biotop, cyklostezky, sportoviště. Na rodinný život podle mě super.
@Erakiss píše: Více
Troja, Petřiny, Hanspaulka, Zbraslav a klide i Karlín kolem Krizikovi.
@Anonymní píše: Více
Řekla bych, že má spíš na mysli Šutku tím aquaparkem.
@Erakiss Sídliště, nebo vilová čtvrť? To je dost podstatné.
Pokud to druhé, tak v podstatě venkovský ráz mají části Kunratic např. Pokud to první, pak povedené je třeba sídliště Ďáblice.
My teď bydlíme v kolovratech a je to tu supr. Koupaliště, skvělá pediatrička, 2 základky, nekolik školek, vlakem 20 min na hlavák a jezdí 4× do hodiny. Lidi se tu znají a zdraví jako na vesnici.