Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Pripadam si uz uplne na houby a nemozna, protoze se neustale stehujeme a nikde mi to nakonec nevyhovuje ![]()
Pred 5 lety jsme byli spokojeni v najmu v Praze, ale chteli jsme jit do sveho, takze jsme zvolili okresni mesto ve Strednich Cechach. Dum byl super, velky, se zahradou akorat, ale byl hned vedle velmi rusne silnice - nebylo to bezpecne pro deti, syna tam malem zajeli a nakonec jsem nemohla kvuli ramusu od aut ani poradne spat. Po roce jsem byla na prasky a stehovali jsme se.
Na prodeji jsme diky vzrustajicim cenam nemovitosti celkem vydelali, takze jsme se vratili zpet do Prahy. Sli jsme do najmu nez nam developer dostavi radovku. V najmu jsem byla ok, maly, ale svetly byt s predzahradkou. Nyni jsme rok a pul ve svem, v uzke radovce. Je k tomu i malicka zahradka, ale neni na ni zadne soukromi. A celkove je to tu takove stisnene. Malo svetla. V okoli nic moc neni, musime popojizdet. Proste zase citim, ze to neni ono, necitim se tu jako doma ![]()
Ted jsme byli u nasich a obe deti uz jsou hlidatelne od babicek, v Praze jsem na vsechno sama a takhle jsem mohla treba dvakrat denne na 2 hodiny sednout k praci. Zacala jsem premyslet, jestli se nevratit pobliz rodine. Pri prodeji stavajici nemovitosti bychom opet vydelali a mohli si tak dovolit postavit si dum na vesnici, kde je celkem vybavenost. Manzel ale argumentuje, ze to je obdobi, ze deti odrostou a my budem nestastni na vesnici, kde skoro nic neni. Prarodice tu take nebudou vecne. Pro deti mensi vyber skol/skolek/krouzku.
Pripadam si, ze se tocim v kruhu, protoze bych se furt stehovala. Neustale mi to ale jede v hlave a vysiluje me to.
Co myslite, resim sra*ky? Zazil to taky nekdo?
A musíš se stěhovat na tu konkrétní vesnici? Vždyť si můžete vybrat jinou vesnici s vybaveností nebo menší město. Mimochodem, já už se stěhovala desetkrát a určitě to nebylo naposledy… ![]()
Neresis sraky, resis dulezite veci, ale resis je srakovite.
Pripada mi, ze malo premyslis, nez neco koupis - ze je dum tmavy se mozna dalo (mozna ne) odhadnout, to, ze “kolem nic neni” se ale rozhodne dalo vedet. Rovnako jste museli vedet, jak daleko to budete mit k babickam… Vypada to, ze se rozhodujete podle pocitu v dany den, ale neberete do uvahy sirsi souvislosti.
Nez zase neco koupite, tak popremyslej, jak bude vypadat typicky den - tyden - mesic. Pokud uvazujes, ze se odstehujes na vesnici - kam budou deti chodit do skolky/skoly?
Atd. Abys az po prestehovani nezjistila, ze vam u Prahy byli jeste fajn.,
Těžké ti radit. Já bych z Prahy už nešla. Bydlela jsem jinde, pak v Praze, pak zas šla zpět a nevydržela tam dlouho. Moje maminka šla z Prahy na vesnici a je nešťastná celých 15 let tam. Říká, že až její manžel nebude, tak to tam prodá a půjde do Prahy do podnájmu. Má ráda ten život. Na té jejich vesnici může tak na hřbitov a do lesa. Líbí se jí u nás a když jsme někde v cukrárně, tak pozoruje ty babičky jak se setkávají na kávě, to u nich už ani nikoho nezná.
Já jsem ráda, že jsme v Praze - byla úžasná školka, škola i střední. Výběr všeho. Bydlíme v Hlubočepech, kde je klid, ale od nás je to všude kousek i třeba do nemocnice.
@Janli píše: Více
Ta konkretni vesnice napadla me, me naopak neprijde zas tak marna, je tam x restauraci a kavaren, samoobsluha a vietnamec, cukrarna.. zs jako malotridka. Dobra dostupnost autobus a vlak. Je tam i zdravotni stredisko praktik/pediatr a zubar. Asi je to tim, ze je to pres vikend turisticky navstevovane misto, jinak asi 1000 obyvatel. Kousek od nasich.
Desetkrat jakoze do vlastniho? To bych asi byla cela sediva, pokazdy resit hypo, zarizovani… je to narocny. Navic pri predstave staveni - sice by to bylo nejspis na klic, ale museli bychom prodat tu prazskou nemovitost, jit na cas k nasim.
@J_Doe píše: Více
Jsme ted v Praze, ale na okraji. Takze tim, ze tu nic neni, je mysleno to, ze nastoupime do busu, ktery jezdi kazdych 15 minut a dojedeme za 10 minut na metro. Proste neni to takovy to typicky prazsky, ze to ma clovek uplne u huby.
Jinak slo o prvni etapu od developera, takze nebyla moznost si nemovitost projit dopredu, coz proste je nevyhoda develop. projektu - uz bych do toho takto nesla, ikdyz prvni dum byl take od developera a byl super.
@Kerepetla píše: Více
praktik a pediatr přibírají? zjisti si to at se pak nedivíš. Ve škole jsou volná místa?
@nikitice píše: Více
Hm, taky z toho mam trochu obavu. Ted skrz deti nikam nechodime, ale driv jsme byli casto venku, v centru - kino, pivo, koncerty atd. Mozna proste vydrzet, az bude mladsi hlidatelna vecer a i od nekoho jineho nez babicka a az pak si rict, jestli je hlavni mesto jeste pro nas to pravy…
Dvakrát jsi žila v podnájmu v Praze a dvakrát jsi tam byla spokojená oproti jinému bydlení. Využila bych stoupajících cen a prodala řadovku a šla do bytu v Praze, ten ideálně koupit. Projděte si nabídky bytů v Praze a řekněte si co by měl byt splňovat. A už se pak nestěhujte. Pro děti neni ideální, když se furt stěhují.
@Kerepetla Ahoj, jak jste to nakonec vyřešili? Jsi spokojená? Jsem podobný pacient ![]()